182155
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#173216 Nyilván másként látjuk, Jos Versteppen, vagy Ant' Hamilton a seggét verhetné a földhöz, ha a gyereke nem lenne szupertehetség, ahogy Jr. Piquet sem védte meg a neve. Egy menedzsernek meg persze hogy az a dolga hogy képviselje a versenyzőjét, ebből él. De hogy beleszóljon egy csapat eredményeibe az nem fog működni, mivel sem garanciát, sem felelőséget nem vállal.
Melóhelyen meg általában nem igazságosan dőlnek el a dolgok, ...mondjuk attól függ milyen munkahelyről beszélünk, de általánosságban igaz, hogy aki alkalmazottnak megy az ne legyen idealista, vagy lázadó.
De ha sok hibát vétettél kulcspillanatokban, me gúgy egyáltalán, tehát rosszul teljesítettél, ahogy most Vettel, akkor mindenkinek megkönyíted a dolgát aki a pozíciódra pályázik.
...és ha mégis ennyi hibát vétesz hát nem mondhatod hogy én pedig nem megyek más melóhelyre csak ahol ennél jobb előrelépési lehetőség van. :) -
#173215 "Arról fog jövőre szólni a Ferrari, hogy mosolyogva fogják egymás gyilkolni a felek a színfalak mögött, miközben vagy jó lesz az autó és ezt elnyomja, vagy nem, és akkor mindent megkapunk ami csúnya."
Alig várom már. -
#173214 Dehogy volt, sose volt. Schumachernek és Irvinenak is ment el ezen vébéje, mondom ezt úgy, hogy Hakkinennek meg a motorral volt folyamatos gondja és egyéb műszaki problémái. De tény, hogy ahová Todt betette a lábát, ott ahol nem volt harcos típus a csapattárs, ahogy a cikk írja, nem értett a politikához, mint Vettel, ott bizony a másik nyarára léptek. Én legalábbis így érzem. Láttam sok párost, de míg pl. Senna-Prost harca a versenyzőkről szólt, Schumachernél már Weber nagyon kavart, Massánál és Leclercnél Todt, Verstappen, Sainz a család, Hamilton a család, Stroll a család. stb
Munkahelyen is hányszor volt az, hogy dolgozol, mint az állat, aztán mást részesítenek előnyben, csak mert valahogy jobb a PRja.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.21. 12:48:02 -
#173213 De most ezzel azt mondod hogy Massa és Leclerc között eltelt időben minden rendben volt taktikailag a Ferrari-nál?!
...Nem tudom ki mit képzel a Todt családról, de miért is hagyná a Ferrari hogy Massa kivételezett legyen? ..igazán érdekelne. Aztán az is hogy a Felipe, Alonso gyorsabb nálad című történet hogy illik ebbe a konteóba.
Ez mese..Egy csaapton belül el kell kapni a kormányrudat, és ezt általában eredményességgel lehet, illetve el is lehet veszíteni.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.05.21. 12:37:42 -
#173212 Raktam be videókat korábban. Nézzétek meg pl. a 2016os Hamilton-Rosberg harcokat! Elképesztő mennyire agresszív volt Rosberg. Vagy a Vettel-Webbereket! A Multi21et megelőző és követő dolgok kivételével ott se volt sok keménység.
Mellé nézzétek meg a Kimis harcokat pl. Hamiltonnal! Semmi leszorítás vagy hasonló. Talán egy volt, azonnal jött Todttól a jajszegénymassátmegakartákölni nyilatkozat. -
#173211 Massa menedzsere Todt volt. Leclercé is. Valahogy mégis mindig a másik volt szopóágon. 2007ben csak azért nem nyírták jobban a médiában Kimit, mert nem hitték, hogy megnyeri a VBt, aztán megnyerte. 2008ban már minden mocskos játék ment, de mégis, a hülye Ferrarinak (töltőcső, hibák a boxban) több köze volt Hamilton VB címéhez, mint Glocknak. Ugyanez 2017-2018. Vettel hibázott, de amit a boxban a Ferka csinált, az katasztrofális volt.
Aztán jött Leclerc, és egy szar autóban jó PRal menővé varázsolták Vettel ellenében úgy, hogy a szezon elején Vettel elképesztően kiégett Kanada után. Aztán amikor elvileg a motorerővel trükköztek, ha trükköztek, akkor valahogy Leclerc felfutott. Ebből lett - Leclerc monacoi és bakui hibája ellenére - Vettel a béna.
Látva mi történt Kimi és Felipe kapcsolatában (pl. amikor Massa megsérült itthon, Todtéktól ment a kamu, hogy Kimi meg se látogatta a kórházban, bezzegascumacher! Pedig Kimi is volt bent, csak nem médianyilvánosság keretében, mint Michael.
Igenis, Todtnak köze volt ahhoz, hogy a csapaton belül amióta Schumacher elment, mindig feszült helyzet legyen.
De jövőre Sainz menedzsere (unokatesója) személyében kapnak egy másik médiagyilkost, aki mögött ott fog állni plusszban Carlos Sainz is, JR apja, ugyanúgy, mint Verstappen mögött a sajátja. És id. Sainznál Gibb kevés apuka van a F1ben. Arról fog jövőre szólni a Ferrari, hogy mosolyogva fogják egymás gyilkolni a felek a színfalak mögött, miközben vagy jó lesz az autó és ezt elnyomja, vagy nem, és akkor mindent megkapunk ami csúnya. Igaza van Buttonnak, ezt Sainzzal elqurta a Ferka. -
ToxiMaxi #173210 "Azt gondolhatsz Sebastian Vettelről, amit csak akarsz, viszont inkább nem nyerne, minthogy unfair módon nyerjen."
"Kicsit" részrehajló. Nem lenne 4x vb ha nem taposott volna soha senki kezére és ez a sport ilyen. -
#173209 Ez egy szép mese, ami egyrészt érthető mivel már régóta ez a séma,mert a tények száraz közlésénél egyértelműen annak lesz a nagyobb látogatottsága aki hamarabb meg tudja szerezni azt.
Szal az egész F1-re van húzva egy médiaháló, benne karakterekkel, ez ilyen az olyan...ez már szabadon gyúrható, alakítható.
Amit nem lehet megmásítani, az a pályán való történés, és a versenyzővel való történés. Rengeteg dologgal foglalkoznak szakértők magában az F1-ben is, ki hogy és mit nyilatkozzon, és egyáltalán kinek. Viszont a média olyan mint a reklámok és azok szakemberei... magát a terméket nem tudják megváltoztatni, de az eladását igen. ..és végső soron még az is csak egy alkatrész, a lényeg a reklámipar fentmaradása, és azon belül is az az adott reklámtársaság (híroldal).
Vettel sokat hibázott. Az hogy voltak nehézségei...hát igen, ez ilyen. Grosjean-nak is vannak, Vandoorne-nak is voltak, sőt Vettel mellett Bourdais-nak is volt, Webber-nek is volt. Nyilván minimum egy éve Vettel-nek is vannak, és ez ki tud hatni a pályán nyújtott teljesítményre, ahogy khatott Bourdais, Webber és a többiek teljesítményére is. Nem könnyű.
Az hogy valójában azért nem nyújtott stabil és jó teljesítményt, négyszeres világbajnoktól elvárható teljesítményt mert tudta hogy nem szabályos a Ferrari motorja?..Ebben az esetben miért hagyta? ..inkább vergődik hónapokon keresztűl és rombolja a saját(!) karrierjét? Én is korrekt arcnak gondolom Vettel-t, bár a Red Bull-nál is bőven voltak a szabályosságot megkérdőjelező cuccok. De szal ha valami nem kerek akkor meg kell mondnai hogy srácok ez nekem nem fér be, vagy változtatunk vagy szerződést bontunk számomra egyébként kedvező feltételekkel, mert még így is necces hogy ezt nem fogom kitálalni az FIA felé.
A Todt része,...ááá, A pályán nyújtott teljesítményt nem lehet így befolyásolni, amennyiben viszont szintent lép a teória, és ezt azért az író sem vállalta fel csak elhintette, szal az olyan mérvű mocskosságot feltételez, ami valószínűtlen mivel egyik oka lenne annak ami miatt maga a csapat nem lett sikeres, másfelől Vettel négyszeres világbajnok nem egy újonc, az esze és a neve is túl nagy ehhez.
Ettől függetlenül azza sincs baj ha valaki elfogadja. ...egy rejtett számról érkező telefonhívást.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.05.21. 08:10:23 -
#173208 Vettel és az okok -
#173207 A 8.nál az a start Tambaytől! :D -
#173206 -
IXEMGabeo #173205 nagyon popec tetszik ez a szingrafikon -
#173204 -
#173203 -
IXEMGabeo #173202 jol mondod, meg annyit hozzatennek, hogy ez a srac eloszor a zeneben probalt hivatast keresni, mert vmelyik tehetseg kutatoban ott volt es enekelt, de nem jott neki ossze, helyette a Simulator es a versenyzes vilagaban na meg a streamelesben megtalalta a szamitasait...en nem banom magyarkent orulok neki, hogy valamiben ott vagyunk az elvonalban...kis orszag vagyunk nagy dolgok ezek -
IXEMGabeo #173201 ez van:D a Forma 1 kornyeken altalaban ilyenek jutnak be:)
OFF: tudja e valaki hol lehetne beszerezni kedvezmenyesen a Fanatec kormanyt? -
#173200 Nem havernak kell. Meg egyébként elég sok melója benne van, és lerakja a teljesítményt is, nyugodtan lehet felőlem arca rá.
Egyik részben tetszett mikor képbe jött a főnöke, nagyon szabadnak tűnik amit csinál, laza meg minden, de elvárják tőle a jó szereplést, még egy ilyen laza összejövetelen is mint a Leclerc, Norris verseny, még ott is érződik hogy neki referenciát kell mutatnia.
Ehhez egy gondolat lenne, nem neked csak így elrévedve...nekem ez a szurkolósdi sokszor úgy jön le mint amikor az unatkozó háztartásbeli edzett testű kalandozókat posztól mert hogy az igazi férfi bezzeg...és most nem kihegyezve a nőkre.
Szal Kimi nem haver, Hamilton sem haver, és Rossi sem mekkora jó fej haver..lenne. Nem, nem lenne. Mert az kevés hogy paskoljuk a vállát hogy hű de bírlak,..bírják elegen.
Azért írtam le, mert ez a srác kivívta a teljesítményével, hogy igen, rá tud csörögni ezekre az F1-s vagy egyébb jelenleg szimező, de más területen híres arcokra (jelenleg legalábbis).
Nem csak az öncélúság és a másik taposása van mint amit látsz bármerre nézel a netes fórumon, közösségi oldalakon. Ahogy Ixem' is írta, és ez a srác még fejlődni fog, akár előadóként, akár versenyzőként. Kétségtelen gyors szimes, láttam más platformon is.
Szal én simán tolerálom azt ami esetleg nem tetszik...ő ilyen azt kész. Az életben amúgy is ezt tesszük, csak a neten nem megy. :))
..
-
#173199 Engem kurvára irritál ez a gyerek, olyan szinten elkényeztetett, nagyképű, önimádó beütése van, hogy az valami hihetetlen. -
#173198 Kár hogy el van csúszva az autó hangja ... :( -
IXEMGabeo #173197 igen es fejlodokepes...van egy erdekes stilusa olykor, de jol tolja az F1-et -
#173196 Interlagos!
Fuji!
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.19. 15:11:34 -
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.05.19. 14:49:15 -
#173194 -
#173193 Én bírom ezt a srácot, nem áll hozzám túl közel az előadásmódja, és ugrabugrál a hangsúlya és sokszor ő maga is.
Viszont jól látja a dolgokat szerintem, az egész hozzáállása nagyon jó, mind az F1-hez, mind a szimulátorokhoz. Nem ez az első videó amit megnézek tőle, talán a második után íratkoztam fel,..igazi jó gyerek, értékes meglátásokkal. -
ToxiMaxi #173192 Az elején egész összeszedetten beszélt, ha még mutálna egy kicsit a hangja, mondjuk mélyebb tónus irányába, akkor egész jó F1-es kommentátor lehetne belőle. -
#173191 -
IXEMGabeo #173190
bocs lehet picit OFF, de megse...nagy teljesitmeny volt ez is:) -
IXEMGabeo #173189 Ascari teljesitmenye a komoly, aki a keves 50-es evekbeli versenyek kozepette meg mindig az elmezony tagja a Ferrarisoknal gyozelmek, dobogo tekintetben... -
#173188 Schumi-nal az a 72/116, igy meg durvabban nez ki:) -
Stockbauer33 #173187 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#173186 Minden versenyző hiányozna valakinek, a meghatározó versenyzők meg az F1-nek.
Valentino Rossi jövőre simán lejjebb adja, Schumacher-nek korszakos bajnokként sem okozott problémát ha nem győztes autóba ülhet bele.
Vettel-nek sem kellene belehalni 32 évesen, egyszerűen a rossz szereplésnek ára van.
Kimi is anno azt mondta hogy csak győzelemre esélyes autóba jön vissza, aztán aláírt a Lotus-hoz ami az aláírás idején minden volt csak az nem, mellé állt a szerencse, de kíváló teljesítményt nyújtott és másfél év múlva szerződést kapott a Ferrari-tól.
Alonso is ilyen hangzatos kijelentéssel hagyja itt az F1-t...kíváncsi vagyok valóban visszatér-e a Renault-hoz.
.. most Vettel akar (csak) a legjobb autóba beleülni..
Valahol tetszik ez az -all in- szituáció amit előhívott, de csak azért mert több gyerekes családapaként nem tragédia ha elbukik a taktika. Vettel akkor is meghatározó alak marad, ..de a pályáfutása vége egyértelműen nem jól alakult és ebben ő is sáros, van itt még meló ha melózni akar.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.05.18. 07:40:43 -
IXEMGabeo #173185 nekem a Csoki se hianyozna:) -
#173184 1989 Canadian GP Practice Special Footage -
#173183 ellenben te hiányoztál az ismét okos kommenteddel :) -
#173182 Én komolyan nem értem kinek hiányzik ez a Vettel .... -
#173181 -
#173180 Persze kérdőjel, de annak jó :)
Sainz-nak szenzációs volt a Monaco-i rajtja, Russell-nek szenzációs volt a HunRing-s rajtja. Igazából szerintem sok jó pillanata volt, de túl sok nem jut neki a Williams-ben, az elején találkozik a többiekkel azt kész. De nevelő szériákban erős vagy erősebb volt, és itt is jó úton halad.
Nem tekintek rá Hűha-ként, még Leclerc-re sem. de Verstappen-re már igen. Szerintem is érdekes generáció, és erősek is. -
ToxiMaxi #173179 Szerintem Russell is még kérdőjel. Annyira nem bizonyított még, hogy csapatot lehetne rá építeni vagy miatta kizárni bárkit. Lehet Vettellel 1 évest is aláíratni és akkor lássuk mi lesz. Sok a változó az a baj. Merci lehet kilép és csak motorokat szállít majd, Renault-ról is pletykálják azt, hogy kilép. Nem tudom mi lesz ha két ilyen meghatározó csapat távozik. Ok, Renault most nem top csapat, de korábban az volt és most nagyon dicstelenül távoznának, pedig ők nagyon készültek a költségsapkára. Furcsa ez az egész, az viszont látszik, hogy a költségeket le kell vinni vagy a nagy csapatokat rávenni, hogy 3 kocsit indítsanak kocsinkénti költséggel, különben elfogynak ha igazak a pletykák és dobbant a Merci és a Renault. -
#173178 Lehetőség lenne rá, leglábbis én el tudom képzelni, főleg a költségsapka ennyire alacsony szintjével.
Jelenleg van még egy név méltatlan helyen, és az az Alfa Romeo. Persze nyilván nem az a dolga egy fiókcsapatnak hogy ott levezessenek a top versenyzők, és a Fiat-nak sem dobja magát hogy érdeke felfuttatni a Ferrari mellé.
De. Szükség lehet rájuk, az első pofon most jön, Leclerc-nek autót kell fejlesztenie, és a mellé érkező Sainz-nak, aki 5 év alatt 4 csapathoz szerződött le. Ennek a párosnak kell majd a következő, az aero váltás autóját is fejlesztenie.
Lehet hogy sikerül.
De az eddig fő csapat működési költségéből most elvisznek két csapatot...persze mehetnek az Indycar irányába is, ha továbbra is saját maguk alatt akarják vágni a fát. De felfuttathatják az Alfa-t is élcsapattá, segítve ezzel a Ferrari autójának formálódását is.
Bottas: Szerintem nagyon sokat fejlődött a Mercedes-nél, és főleg Hamilton mellett. Egyáltalán nem tartom már középszerű versenyzőnek, csak olyan szürke mint mondjuk Heidfeld volt. De már nagy hiba lenne bárkitől alábecsülni. Igen nyilván nem az a dolga hogy nekimenjen Hamilton-nak, valszeg Bottas-nak is világos hogy milyen szerepben van. De mire Russell feljön addigra Bottas sokkal értékesebb versenyzőként távozik, és közben azért nyert is.
Vettel értékesebb lenne mert valszeg nagyobb eséllyel nekimegy Hamilton-nak, de ha az autó nem fekszik neki akkor nem lesz még Bottas szintjén sem, és fejben egyre mélyebre kerül.
Márpedig Hamilton vezetési stílusa, azaz a rá szabott autó az nem Vettel stílusa. Nem is értem miért akarják sokan hogy beleüljön Vettel.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.05.16. 16:58:19 -
ToxiMaxi #173177 július 5. – Osztrák Nagydíj
július 12. – 2. Osztrák Nagydíj
július 19. – üres
július 26. – Brit Nagydíj*
augusztus 2. – 2. Brit Nagydíj*
augusztus 9. – Magyar Nagydíj
augusztus 16. – üres
augusztus 23. – Spanyol Nagydíj
augusztus 30. – Belga Nagydíj
szeptember 6. – Olasz Nagydíj
szeptember 13. – üres
szeptember 20. – Azerbajdzsáni Nagydíj
szeptember 27. – Orosz Nagydíj
október 4. – Kínai Nagydíj
október 11. – Japán Nagydíj
október 18. – üres
október 25. – Amerikai Nagydíj
november 1. – Mexikói Nagydíj
november 8. – Brazil Nagydíj
november 15. – üres
november 22. – Vietnámi Nagydíj
november 29. – üres vagy Barheini Nagydíj, ha közben kiesne egy futam
december 6. – Bahreini Nagydíj
december 13. – Abu-dzabi Nagydíj
Mit szóltok az új naptár tervezethez, meg a dupla nagydíjakhoz? Szerintem izgalmasan hangzik, ha összejön nem fogunk unatkozni. Én még mindig bízom benne, hogy ez egy nagyon izgalmas évad lesz.