• gpFan
    Jó hogy letöltöttem a 2015-ös Magyar GP-t. Amin mellesleg már Verstappen is ment, de nemigen volt a kozvetítésben - Toro Rosso.
    Most jön a szentségtörés: Hamilton kb. ugyanazért kapott 5 mp büntetést mint most Verstappen - kicsit nekiment Ricciardo-nak, aki előzni akarta, csak ott Ham. volt. a belsö oldalon, és meg is sérült az autója . 49-ik kör. Mindenki megnézheti, talán azok is akik azt dalolják állandóan, hogy Ham-ot sose büntetik.
    Na most, néztem a SkySport-on Paul Di Resta analízisét, ahol azt állítja, hogy Max nem csinált kormánymozdulatot, hanem csak megcsúszott egy kicsit. És ezzel egyezek is. Vettel Kanadai esetében nyilvánvaló volt a mozdulat - kevésbé az oka.
    De, vajon ez lenne a lényeges különbség a kettő eset között ? Amit én látok, az hogy Verstappen nem hagyott helyet Leclerc-nek, és szépen letolta a pályáról. Ja mert versenyzett ! A Leclerc meg mi a faszt csinált ? Vesenyzett ő is - és korrektül. Miért pont neki kellett volna engedni ?
    Igen, most teljesen nyilvánvaló a következetlenség, a kettős mérce. Amikor RB, akkor verseny kell. Verstappennek tolerálták a cikázást amikor valaki elözni akarta. Meg is volt az eredmény - Baku 2018, Ricciardo el a RB-ból - mert maga is bevallotta, hogy az igen fontos tényező volt. Szóval, én most Vettel stílusban (és egy Verstappennel való akaszkodás, béna bíráskodás után) azt mondom: menjen a FIA a bús p-be ! Menjen a mostani versenyigazgató még melegebb tájakra ! Itt már csak a pénz, a show számít. Nem csoda hogy a versenyzők elégedetlenek. És meg lesz ennek még a következménye - ettől fogva az szorít majd ki valakit, aki csak akar. Remélem az elszálló kerék valamelyik FIA-s majmot találja fejbe. Na meg hogy Max ezt visszakapja, olyan Ludas Matyi arányban.