FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pff egészen máshogy beszélnénk most róla ha Grosjean vagy csak Kimi nem rongyol belé ugyanis 2012-ben összesen ennyin múlott, és 2014-ig nem volt ilyen jellegű hülyeség hogy bomlasztó lenne vagy valami, zéró ilyen cikk...

Linkelheted az embereket akik szerint hiba volt Alonso döntéseire alapozni, egy gyengébb csapatban ha nem menne Hamilton is éppen ilyen gyorsan lenne "büdös" az embereknek, most még megkap mindent.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.18. 11:43:54

racingarena.hu | gokartsopron.hu

AnuluWork
Hunt volt ilyen. Alonso néha nagyobb bunkó Hunthoz képest is, bár kérdés mihez képest.

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

AnuluWork
No igen. Saját ablak alá szarás tipikus esete. Kimi is tudna pofázni, nyilván 2009 Massa és most Leclerc kapcsán is volna municiója, de nem teszi.

Prost volt még ilyen, mint Alonso. Olyan kicsit eszetlen, de tökös, vagy töketlen, de eszes? 😊

bosco05
Hát a McLaren-nél nem ezt vallják 😊 Rengeteg ember megszólalt azóta és mind azt mondta, hogy óriási hiba volt Alonso döntéseire hagyatkozni és a hangulat 180 fokos fordulatot vett azonnal, amint kilépett az ajtón. De ugyanezt elmondták a Ferrarinál is annak idején, bár ott nem javult a helyzet eredményesség tekintetében, utólag látni sem akarták a spanyolt és Horner is elmondta, hogy miért nem akarja látni a Red Bull közelében sem, mikor szóbahozták velük úgy, hogy látjuk mit művel Gasly. Senkinek, de senkinek nem kell Alonso és az oka egészen biztosan nem a teljesítménye a pályán, mert az csillagos ötös, vagy felette van picivel még mindig! De jól sikerült a McLaren Indy 500 projekt is. Egyszerűen nem lehet, hogy mindig "rossz döntéseket" emlegessünk, mert mindig az a csapat van padlón, ahol Ő ott van. A WEC-ben kapott egy kész autót, azzal tudott menni mint az állat! Ha a legjobb autóban ül bárkit megver, de egyszerűen képtelen a Renault óta ilyen csapathoz szerződni. Szerintetek miért?
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 11:27:43
AnuluWork
És nem is hinném, hogy Alonso rosszabb volt náluk. BÁR Alonso a Meki óta képtelen csapatváltás kapcsán jó döntést hozni.

bosco05
És mivel neked van igazad, ezért egymást taposták az F1-es csapatok, hogy megszerezzék, mikor szabaddá vált. Ja várj... Mit gondolsz hogy került a McLarenbe? Az a csapat volt az egyetlen barom, aki még magáénak akarta tudni. Elmúlt az is viszonylag hamar és szerintem még így is sokat vártak vele. Alonso iszonyatosan jó versenyző és 3-4 VB címtől elesett a személyisége miatt.
És jut eszembe hogy de hogy feljavult a Ferrari amióta nincs ott... ja várjunk csak ugyanúgy hozzák a második helyett sokkal nagyobb lemaradással <#zavart2><#falbav>

Ha te mondod... Sainznak, Landonak van idén 5dik helye? na ugye... Már tavaly megkezdődött a Mclaren javulása csak hát Alonso legendásan jó döntései... Briattoréval a mai napig jóban van, nem hiszem hogy pl a Renault-nál bárki utálta volna vagy a Ferrarinál is a vége felé lett mérgezett a kapcsolat, meg is értem. Háromszor a második helyen nem az ő hibájából. Szerintem külön kell választani a sikeres Alonso-t és azt aki a Hondához érkezett "toxikus"-á vált a sikertelenség miatt.

De legyen itt pár videó hogy kiről is beszélsz így:
Fernando Alonso Amazing race Start Sotchi 2016
Alonso 2006 hungary
Alonso And Hamilton's Epic Battle

Nem fogod megváltoztatni a múltat bakker nem tudsz mellé beszélni mert én még emlékszem ki az az Alonso.
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2019.07.18. 10:39:46

Csak úgy tudsz költséget csökkenteni, ha bizonyos dolgokat egységesítesz. El kellene dönteni, hogy mi a fontosabb, olyan versenyt látni, ahol a kisebb csapatok nem a "B" ligában vannak vagy prototípus versenyt, ami többnyire egyesélyes. Most is vannak egységesített részegységek, mint pl. a Mclaren által gyártott ECU. Költségeket valahol meg kell fogni. Attól meg nem tartok, hogy a csapatok okosan ne tudnák megtalálni a kiskapukat. Ezért is kicsit szélmalom harc ez az egész, mert a csapatoknál több száz ember keresi a kiskapukat, amit az a pár szabályalkotó nem is gondolt, hogy létezik.
Meglátjuk mi lesz, azért időnként kellenek a nagy változások, az meg a sport velejárója, hogy ez pénzbe kerül, de hidd el annak ellenére, hogy jövőre lesz az utolsó év ezekkel a szabályokkal minden csapat mindent el fog követni, hogy a lehető legjobb legyen.
bosco05
Alonso nem véletlenül maradt csapat nélkül. Sajnos állítólag annyira toxikus légkört teremt maga körül, hogy nagyon hamar megutálják. Teljesen szétzúzza a morált és utólag senki nem kívánta vissza. Az egy dolog, hogy rohadt gyors, de sajnos legalább ekkora paraszt is. Ezt a stílust az ügyesebbek jól tudják használni, lásd Lauda, vagy Schumacher és van aki rosszul, lásd Alonso. Röviden, kutyának se kell. Elég megnézni, hogy áll a McLaren, amióta kitette onnan a lábát. Mindenki mosolyog és először hosszú évek óta elindultak felfelé. Egy Sainz és egy Norris ezerszer többet hozzátesz az egészhez.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.07.18. 10:05:17
Tökös volt, hogy bepróbálta és sikerült is neki, ilyen egy bajnok mentalitása, de azért tegyük hozzá, hogy ehhez Bottas is kellett. Igen nagy pofon volt ez, amiből nem hiszem, hogy feláll Bottas.
Idén hozná azt amit Vettel, de remélem ez nem fog megtörténni mert hosszútávon nem járnának jól. Nekem a legmeredekebb elképzelés tetszene hogyha vissza hoznák Alonso-t de erre meg nagyon kicsi az esély. Egyébként fogadkozott hogy idén majd legyőzi Hamiltont de nagyon hamar "elfáradt". Ocon visszatérésére leszek kíváncsi, ő most a pénzhiány miatt nincs itt.

adam46
Bottas mit szívott? Egy full középszerű versenyző.
repvez
Hát vegyesek az érzések

They include:

Standardised wheel rims
A standardised brake system
A ban on hydraulic suspension systems
A restriction on the use of certain exotic materials
Standardised radiators
A frozen specification of gearbox parameters
Standardised pit equipment for all teams

Nem csodálkoznék ha a csapatok lelépnének és nem jönnek helyettük újak. Mi értelme van egy csapatversenynek ha minden standard részeket kell használni? Meg, hogyan gondolják a standard Hűtöket ha különböző típusú motorokat használnak?
A pit felszerelést is meg lehet nézni ahány csapat annyi féle és ebben is tizedeket tudnak miatta faragni, egy jobb anyakulcs vagy egy jobb emelő.
A 2021-es tervekre, meg megint szembeköpi magát a FIA. Mert a 70es években mikor kitalálták ezt a szoknyás diffuzort akkor egyből be is tiltották, mert túl gyors volt a kocsi. Most mit gondolnak mi fog változni ? Meg mi értelme volt éveken át kifejleszteni és finomítani a különböző rendszereket ha most meg kukázzák szinte mindet?
az S csatornát az orrban, Korábban a coanda effektes kipufogót a befújt diffuzort stb..
Az ilyen fejlesztések az igazán drágák, hogy évekig fejlesztik majd kukázzák.Akkor lenne valami olcsóbb ha amit kifejlesztenek azt minél jobban tökéletesítik így már egyszerűbb és olcsóbb lesz a kivitelezése később.
A 70-s években ezt betiltották, most újra visszahozzák. Sokkal nagyobb költség egy régi dolgot visszahozni és a semmiből újra megoldani, mint ha folyamatosan használatban lett volna és csak finomítani kell rajta.

A kerék feletti kis szárnyat is gondolom olyanok tervezték akik a közelébe nem voltak egy kerékcserének is és majd a gyakorlatba derül ki, hogy a kiállások alatt sérülni fognak amikor a kereket próbálják feltenni a helyére. ÉS így a kerék cserék ideje újra kukázva lesz a 2-2,5 sec helyett visszaesik akár 4-5re is , ha figyelni kell a szárnyra is.Meg ha jól látom pont felül van ahol normális esetben a szerelő a kereket is fogja. így a szerelőnek oldalról kéne megfogni a kereket ami azért nem olyan könnyű, hogy csuklóból vagy alkarból odategye.

Félek, hogy megint papíron jók a számok ÉS a gyakorlatban, meg majd megint jönnek a változtatások és a mi erre nem is gondoltunk hogy ez lesz belőle, mint a fasz orrú autók esetében, vagy a letört orrúaknál.

HA meg azt akarják, hogy tényleg a szívó hatás megmaradjon és nem hagynak teret a csapatoknak a kaszni változásra akkor meg mi értelme a csapat VB-nek és a különböző csapatoknak ha egyen autóval mennek?
repvez
Ez inkább úgy néz ki mint amikor műtőben van a beteg nyitott szíves műtétnél és a keringését kivezették a gépekre, de mivel nincs körülötte orvos így a beteg már nem élte túl 😛

Na igen, Rob egy igazi gyökér 😄

A Béna.

b-type
igen, övék a legjobb autó.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Nekem ebből az egészből mindössze annyi jött le hogy szánalmasan nagy a Mercedes fölény még mindig, mehettek volna sokkal gyorsabban is.

AnuluWork
F1 2021

Ha ez megvalósul, kijelenthetjük, hogy Colin Chapman megelőzte a korát. Egy igazi zseni volt. Ezt eddig is tudtuk, de azért sok ember halálát okozták az autói. Viszont hogy visszatér a F1 a hetvenes évekhez, az nem tudom, hogy jó-e vagy sem, de izgalmas lesz.

b-type
hát nem is lehet vízen járni, a piros s okkal gyorsabb mint a 30 körös fehér..
A lényeg a mentalitásban van..már múltkor is lehidaltam ezen:
To Hamilton: Valtteri 16.5, Leclerc 18.4.
To Hamilton: Now we’re ahead of Norris we’re happy to go strat 14.
To Hamilton: Vettel in the pits, going for fastest lap.
To Hamilton: One more lap, one more lap.
To Hamilton: Vettel has stopped for fastest lap so we won’t bother going for it.
To Hamilton: OK soft tyre time now expected to be a 31.
Hamilton: I hear you man. If he doesn’t do the lap then maybe I’m alright.
To Hamilton: Get in there, Lewis! An absolutely blistering drive there mate. Awesome race pace.
To Hamilton: If we can go HPP three position 14.
Hamilton: Phenomenal weekend guys. Just so proud of everyone. Thank you so much for all the hard work, continued work. Let’s keep it up.
Hamilton: Was worth a try the last lap.
To Hamilton: Yeah copy Lewis, very close in fact.
Hamilton: How much was I off?
To Hamilton: A couple of hundredths.
Hamilton: You can never have a defeatist minds, you always have to go for things, dudes.
To Hamilton: Yeah, we were just saying…
Hamilton: I could have gone another second quicker if we had planned it properly.
To Hamilton: Yeah copy. It’s a lesson for us.

És most is, érezte hogy ez nem a jó idő, és nekifutott, és az utolsó körben hogy esélye ne legyen visszavágni....úgy hogy kb. mindent el is bukhatott volna ebben az utolsó körben, qva nagy rizikó.
De,..látta hogy van rá esély és megpróbálta... ahogy Vettel gyors körénél is lebaxta a csapatot, mert ahogy mondta az vesztes gondolkodás, hogy meg se próbálják, hibázhat vagy bármi és akkor ott a sansz egy pontra.
...
Ez zseniális volt, és így is kell ezt csinálni,..és nem mellesleg szép pofon volt Bottas-nak.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Honda News : Kész a Spec 4 motor ami 25 LE-vel többet tud a jelenleginél.A Honda szerint ezzel most egy szinten vannak a Mercivel.Bevetése Spa vagy Monza.Ez attól függ,hogy lesz-e Spec 5 az idén még.(+Start büntetés)
Utoljára szerkesztette: mfn, 2019.07.17. 14:07:48
Nem is volt az régen, de lehet csak kap egy kék matricát, nem emlékszem hogy a múltban volt olyan hogy egy csapat év közben cserélt festést, a ruházat még neccesebb.

Hogy én ennek mennyire örülök... <#confused>
Imádtam ezt a festést.
De az biztos ,hogy a német versenyre ezek nem kékülnek be. mindenki szabin van és ilyenkor alap a kikapcsolt telefon <#banplz>

Itt meg egy infuzióra kötött autó:

Utoljára szerkesztette: Fürtös, 2019.07.17. 12:06:40

A Béna.

Haas szponzor névcsere, kék szinű haas ?

<#merges2>

Bottas futott egy ~1.3 mp-el gyorsabb kört, mint az akkori leggyorsabb (Vettel), a végén Hamilton csak pár századdal futott gyorsabbat, mint ő. Hozzátartozik a teljes képhez, hogy Bottas nem tudta teljesen feltölteni az aksiját, kicsit több üzemanyaggal ment és belehibázott a gyors körének a végébe, otthagyva ezzel pár tizedet. Tehát mindez kellett ahhoz, hogy Hamilton gyorsabb lehessen nála, ettől még az érdem Hamiltoné, mert tökös volt és megpróbálta, csak mindig van egy másik oldala is a dolognak.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2019.07.17. 09:51:56
A mostani Vettelt még Massa is körbe h..ná

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

b-type
Ezzel az a gubanc, hogy akkor a többiek ne is gyártsanak autót...
és..Bottas piros gumis gyors köre nem ezt mutatta.., valszeg valóban megnyerte volna mivel Bottas-t arra a kiállásra tették amire Verstappen-t is, azaz két sárgás és egy piros gumira. Hamilton viszont már az első etapot is el tudta húzni, és feltetette a fehér gumit....ez így SC nélkül is kiadta volna Hamilton-nak.
Az utolsó körében meg qva nagy volt, Bottas nem futotta meg a maximumot, mert senki nem volt rá veszélyes gumin, senkin nem volt olyan gumi mint az ő autóján aki ilyen gyors kört tudott volna futni az első tízben. ..és sansz se volt hogy valakit kihoznak. Hamilton meg egyértelművé tette hogy neki a győzelem fontosabb mint az az 1 pont.
..és aztán odatette 😊) az qva nagy volt.

Azt olvastam hogy a Francia nagydíj után a Mercedes trükközik hogy ne látszódjon milyen brutális a dominanciája. Szóval tényleg csak az utolsó pillanatban kapcsolnak fel mindent, de Hamilton leggyorsabb köre azért leleplezte őket.

Volt itt korábban olyan vita hogy melyik a legsikeresebb csapat meg hogy a Mercedes mindig is jó volt stb:
F1 világbajnoki címek:
Ferrari: 16
Williams: 9
Mclaren: 8
Mercedes: 5
RedBull: 4
Renault: 2

Mert más nem is nyerhet.
Hamilton: Amúgy is nyertem volna
PLaci

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci

adam46
Vettel kiégett szerintem az elmúlt 6 évben. Nyilván frusztrált is, ilyenkor fokozatosan nem megy, szerintem már mindenki tapasztalta. Hamilton is ugyan ennyire kiégett lenne ennyi év után, sőt, szerintem már abba is hagyta volna. Ettől függetlenül nem szeretem őt, nem is tartom nagy világbajnoknak, ahogy Hamiltont sem, szerintem egyikőjük vb címei sem érnek annyit, amennyi szám van mellettük.
Az már látszik hogy Vettel-el tényleg nem oké valami fejben, ez talán az ego. Megelőzte Verstappen és egy kanyar után kilökte. Ha csak simán hagyja és nem próbál visszatámadni sokkal jobban járhatott volna és nem veszít pontokat Leclerc-el szemben.

A több másodperced a no comment, te kis mindentudó. 😊

De ígérem, csak azért, hogy befogadjanak a fórumokon, legközelebb tövig benyalok Charlesnak.
Utoljára szerkesztette: argo001, 2019.07.15. 11:05:05

Talán ha legyőzné a több mp-el gyorsabb Mercedest amit teljes képtelenség akkor lenne bűze? Nem tudom hogy ennél hogy lehetne feljebb teljesíteni hogy számodra is legyen szaga 😄 no comment

volt mar 2x, ez mar a 3.

AnuluWork

adam46
Leclerc ma is szépen versenyzett, kar hogy a Ferrari megint kicseszett vele, hogy Vettel kerüljön előre. Ideje lenne elengedni Vettel bajnok esélyeit és hagyni versenyezni őt.
Leclerc nekem tényleg se íze-se bűze eddig. Mea culpa.

Jó kis verseny volt. Azon ritka versenyek egyike, amikor a SC ártott a versenynek, de ezt leszámítva 4/5.
maffioso
A se íze se bűze beszólásra írtam. Verstappen szurkolással nincs semmi baj.

\"If in doubt, flat out!\"

Még csak most esett le az összefüggés Daniel Craig és a Red Bull 007 festése között <#nyes>

1007. futam 😄

Nem mondom azt hogy Troll csak mert Verstappennek szurkol, csak úgy értelmeztem hogy szerinte jobb Max 😄

De legalább Vettel odament Verstappenhez, ennyi még maradt benne.

Kár, ezek szerint Verstappen nem kedvelt errefelé. :/

maffioso
Hagyd. Troll. Gpfan2.

\"If in doubt, flat out!\"

"se-íze-se-bűze monacoi" ja se íze se bűze... végül is csak a következő Schumacher van kibontakozóban és nem, nem köpi le Max-et a futam után hanem a pályán ad vissza mindent ahogy ígérte.