Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hát igen, Gasly szenvedése rámutatott arra, hogy Ricciardo meg Max mennyire erős pilóták. Nagyon jó páros volt szerintem, de talán most Gasly is kezd jobb lenni.
Én úgy látom, hogy a gumi szenvedés nem feltétlen abban nyilvánul meg hogy küszködik a pilóta. Vettel és Max sem panaszkodott erre, egyszerűen csak nem tudnak olyan tempóban bekanyarodni mint a Merci különösen a lassú kanyarokban ami gyanúsan a gumi. Nyilván számíthat a felfüggesztés meg a beállítás de én nem tudom elképzelni hogy ezen a területen ekkora potenciál lett volna még. Szerintem a Merci képes arra, hogy egyenletesen tartsa a gumi hőmérsékletét. Időmérőn többször is elmondta a Ferrari meg a RB is hogy nem tudják optimálisan tartani a hőmérsékletet egy teljes körön át, annyira érzékeny a gumi és ez nagy probléma. El tudom képzelni, hogy a mostani gumik amint kiesnek akár pár fokkal az optimális tartományból drasztikusan csökken a teljesítményük.
Gasly arra panaszkodott hogy kitörik alóla a kocsi hátulja amit nyilván neki és a mérnökének kell megoldani beállításokkal vagy esetleg vezetés technika változtatással.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2019.06.18. 08:51:02