FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen "frustráló" amikor valaki, aki igen gyenge a helyesírással, logikával, de még a memóriája is hmmm .... jön elő a már az unalomig rágott "milyen szar is a mai F1", "mert a qrva Mercedes", "nagy különbségek", blah, blah ....

Szóval a pont az 1 évvel ezelőtti versenyen síma Merci 1-2 volt, mert hát a Merci nem romlik ?
Soha régebben nem volt rajt-cél győzelem, neeeeeem, ez csak 2014 óta van.
A megbízhatatlan érában a McLaren (akkor még nem Mercedes motorral) 15 versenyt nyert a 16-ból - biztos mert annyira romlottak a McLarenek ...

És a csúcs: nem kell nekünk piros zászló, valaki neki megy a falnak, körözzenek tovább max-on mindnyájan, ha a vörös zászlót nem is tudták, látták, valami más vöröset mindenki látott már .
Igen, a szabadedzést semmi áron sem kell megállítani !

De egy dolog szerintem biztos - ilyen idióta rázőkövek nem voltak régebben.

"a rajttól a befutóig merci fölény, a kocsik már ritkán hibásodnak meg hála a sporolásnak és a tartós alkatrészeknek.
Nincs elözés max kikerülés hála a drs nek, nincs kavics ágy , nincs olyan nagy gond ha lemegy a pályáról valaki."
Miért is nem voltak tartós alkatrészek régebben ? 3 motor versenyhétvégére. Azt cseréltél amit akartál, bármikor. Sokkal több hiba van most, az az igazság - Norris mesélhetne róla. Csak ma az egész tele van szenzorokkal, és előre tudják látni - Norris 30 évvel kiesett volna, mert a hidraulika teljesen kinyiffant volna, így sikerült életben tartani a kíméléssel. De kinek lett volna jobb a verseny, ha Norris kiesik ? Igen, hihetetlen mikkel jönnek egyesek .
Nincs kavics ágy ? Mondd ezt Bottasnak, Verstappennek <#nevetes2>
Utoljára szerkesztette: gpFan, 2019.06.29. 08:09:14

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

repvez
csak az nem mindegy , hogy a dominenciát, hogyan alakitotta ki versenyenként.
Mert a ferrari dominencia, idején, legalább a verseny egész ideje alatt voltak izgalmak csaták elözések, balesetek meghibásodások.Ami igy kevésbé volt frustráló, mert versenyről versenyre mindig megvolt a lehetősége, hogy most majd talán más lesz a gyöztes, mert elomlik a ferka, kimegy a kavicságyba és nem tud visszajönni, kisebbek voltak a különbségek.
Most a merci érába mi van, a rajttól a befutóig merci fölény, a kocsik már ritkán hibásodnak meg hála a sporolásnak és a tartós alkatrészeknek.
Nincs elözés max kikerülés hála a drs nek, nincs kavics ágy , nincs olyan nagy gond ha lemegy a pályáról valaki.

A mostani futamhoz meg annyit, hogy a régi időkbe azt se tudta az ember, hogy mit jelent a piros zászló olyan ritka volt, most meg minden kis szarért lengetik. ezek miatt a kicsuszások miatt miért kellett ? sárga zászló és kész mehet a mentés ahogy régen is, elég messze volt a pályátol.
azert eleg csunya lenne ha Magyarorszagon egy jelentektelen fp2-t adnanak egy pont eloben meno magyar erdekeltsegu sport esemeny helyett...aki nem igy erzi azzal baj van.

Rázókő vagy szárnyromboló ? Verseny vagy roncsderby ? Verseny vagy SC követés lesz ?
Egyáltalán, hogy nem tudják összehangolni a rázőköveket az új szárnyakkal ?
Biztonságosabb ez mint a betonfal a pálya mellett ?

Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.

Master91
igen és van akit jobban érdekel az Fp2 mint egy pingpong főleg ha P2 van a műsor újságba
FrezeR
Addig is akit érdekel a Boxutca Face oldalán közvetítenek Gáborék félig-meddig élőben.

Boxutca live
Utoljára szerkesztette: FrezeR, 2019.06.28. 15:32:07

Magnum PI
Ezzel én is egyetértek. Ez egy sport csatorna nem autóverseny csatorna. Egy gyakorló edzés szerintem egyik éles sporteseményt sem kellene hogy kiszorítson.

amig nem a futam helyett addig szerintem nincs baj. biztos van akit meg a pingpong erdekel es bankodna ha nem adnak egy sima szabadedzes miatt, nemde?

edit: latom kiirva f1 lenne, noda magyar erdekeltseg van a pingpongban szoval szerintem jo hogy inkabb azt adjak.
Utoljára szerkesztette: ShaiHulud, 2019.06.28. 15:14:44

Master91
M4 sporton F1 2. szabadedzés helyett női ping-pongot vetítenek.
mcmoha

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Merci dominancia durva, de azért azt is számoljuk bele, hogy míg a Ferrarinál csakis 1 ember nyerhetett, addig a Mercinél ez korántsem volt így. Ebből a szempontból én nem tartom annyira nyomasztónak, mint a Ferrari dominanciát.
RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

RatBaG
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

AnuluWork

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Pár másodpercel győz futamonként.Felkell kötni a gatyát és legyőzni <#nemtudom> Schumiéknál köröket kaptak a végére.Vmiért nyavajogni kell mindig

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Ha már a betűknél vagyunk:
A: Charlie Chaplin fel fog kelni a sírjából, hogy megtapsolja e igencsak inventív humorodat.
B: H betű - hogy-hogy happened Hamilton hooked hopeless hugely - M betű - most making major S - betű - success - Mercedes T betű team.
Igen, a 'hopeless' az ami itt a legfontosabb - mert a Ferrari, Red Bull-nak halvány fogalma sincs hogyan eléjük kerekedni.

Igen, ez nem jó az F1-nek. De vajon a győztes csapat az ami a hibás a helyzetért ? Nyilván nem. A változást meg nyilván az ilyen meg olyan nyafogó alakok hozzák majd meg - magyarul: halvány fogalmad sincs arról mi is a verseny.

Nyilván nem gondoltam, hogy világmegváltó lesz, de jelenleg akkora a lemaradása a csapattársához képest, amekkora Schuminak sohasem volt Rosberggel szemben. Mondjuk az is igaz, hogy ez Williams nem pedig Merci.
HTS s3rg1nh00
azért azt se felejtsük el,hogy Kubica csapattársa egy olyan újonc,aki Formula 2-ben elverte a most Mclarennel vitézkedő Lando Norrist.
az ő visszatérése marketing szempontból érthető,de ne felejtsük el hogy MSC mit szenvedett a Mercis kalanddal fele ennyi kihagyott idővel és több rutinnal/tehetséggel,az alapján aki mást várt mint a jelenlegi szituáció,az túlzottan optimista típus.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Nem tudom mit szívsz, de nekem is kell belőle.
Viccet félretéve, Grosjean jobb napjain verte Kimit a Lotusban. Stroll ugyan kikap Pereztől rendszeresen, de Zsoltitól még ő is fényévekre van. Egyetlen pilóta szintjét tudná hozni a mai mezőnyben az, pedig Kubica. Én többet vártam tőle, de még a csapattársát se tudja igazán megszorítani, aki egy újonc.
maffioso
Dehogy hozná.

\"If in doubt, flat out!\"

sure
Oké, Baumgartner Zsolt is szerzett pontot a Minardiban…ha ő most 15 évvel fiatalabb lenne és ebben a Haasban ülne, Grosjean szintjét tuti hozná. Vagy mondjuk Strollét.

Utoljára szerkesztette: sure, 2019.06.26. 22:02:58

Isten nem bottal, hanem VMware.

sure
Szerencsére nem ez a logikám, egy Leclercet nem kéne a Haasnál elvesztegetni, de
-Magnussen egy tajparaszt, úgy nyilatkozataiban, mint a vezetési stílusában
-Grosjean meg mindig magyaráz, hogy mások a hibásak, vagy a körülmények, meg a csillagok állása, közben meg ő bénázik folyton

mcmoha
A humort a H betűnél keresd.<#mf1>

Majd az egész képernyőt lefoglaló, igen informatív hozzászólás, Picasso is megirigyelné !
Mit is tanultunk meg belőle: a Világ tele van apró, irígy, maguknak több helyet mint másnak követelő - és ha kell kisajátító szánalmas alakokkal, akiknek nyilván életük sincsen.
Azt ajánlom: ne nézd. Mondd le az Internetet. Mert egy lefizetett média, ami engedi az ilyeneket mint én, hogy védelmükbe vegyenek egy ilyen hitvány embert (vagy inkább majom ?), igen átlagos pilótát. Ban me pls. !

A pilóták kb. azon a szinten vannak ... ami a Haas fölött van 2 emelettel :-)
Működik itt még valakinek a memóriája ? Grosjean is volt 2-ik a Lotusban, Magnussen a McLarenben ...
A te logikád szerint Leclerc egy vacak pilóta, mert a 3-iktól nem volt jobb a Ferrariban ...

sure
Már csak 2 jó pilótát kéne szerezniük oszt sínen lennének...

mcmoha
<#banplz>

maffioso
Az elinduláshoz elengedhetetlen volt a Haas háttere, viszont a fennmaradáshoz már nem kell nekik. Okosan gazdálkodnak.

A Williams, úgy ahogy a McLaren is komoly gyártással is foglalkozik, tehát van saját jövedelmük is. Nem csak a szponzorok pénzéből gazdálkodnak. A Force India-ának is volt aki nyomta bele a pénzt, addig míg nem lett törvényen kívüli és már ott sem lehetett a versenyeken.
Én ott látom a bajt, hogy Ron Dennis és Frank Williams kiöregedtek, az utódok messze nem olyan jók. Talán a Mclaren most kissé megindult felfele, de várjunk még egy pár évet ...
Ez egy igen drága sport lett, és láttuk mi volt azokkal, akik a semmiből ugrottak be - el is tűntek gyorsan. A Haas okosan csinálta, hogy nagyon a Ferrarira támaszkodik, de az idei szezon valahogy nem akar összejönni. Na meg persze, ott is egy nagy mágnás van a háttérben a millióival, na meg az előtérben a nevével - ami azért reklámnak sem mindegy.
Ahogy mondtam, a média óriási hatalom. Reklám nélkül minden más lenne. Egyik csapat sem engedheti meg magának, hogy ne legyen tele reklámokkal. Talán a költségplafon helyett be kéne tiltani a reklámokat az autókon, ruhákon ... Egyből leesne a csapatok által elhasznált pénz <#eplus2> Persze, nem ezen a bolygón, és nem ebben a században.

sure
Inkább egy létező Williams Kubicával, mint se Kubica, se Williams…😉 , és bár szinte fáj látni, ahogy csak régi önmaguk árnyékai, voltak azért ennél nagyobb különbségek is az F1-ben a technikában/köridőkben.

Ilyen szempontból nem különb nála Stroll sem, kicsit olyan a szitu, mint mikor anno a Honda csak akkor adta a motort, ha van japán pilóta, a Force India lehet nem is létezne már, ha Stroll papa nem veszi meg a csapatot, a Williamsnél nem tudom, Kubica szponzora mennyire a csőd széléről rántotta őket vissza vagy nem.

Alexease
Kubica csak reklam, promo, marketing es penz. Sajnos total eselytelen. Elnezve, nem csak az auto miatt.
maffioso
Abszolút új kedvencem lett ez a f*sz. 😄

sure
Abszolút igaz, csak kicsit genyóskodtam Bottassal <#banplz>, pedig amúgy kedvelem, és annak szorítok, hogy szorongassa meg Hamiltont, legalább az egyéni VB 1-2. helyért legyen egy kis küzdelem...

Kvyatnak kicsit jobban sikerült a visszatérés, mint Kubicának, eddig nem torpedózott, maradjon is így, szimpatikus versenyző, Albonnal együtt, ha elég meggyőzően teljesít, lehet, hamar a Red Bullban találhatja magát ismét.

benőmenő
Alexease
Es meg ott a motor sporolas is. Ha nem tud/lehet elozni, mindent vissza kell tekerni, mert keves a motor egy evre. Egy motor pusztulat –25 pontot is jelenthet (a kis cspatokak meg kiadasokat). A vonatozasok fele tuti ebbol adodik.
maffioso
A 12 másodperc egy másfél órás futamon sok más dologból is összejöhet. Ez inkább partiban levés, mint sem. Pláne, hogy volt már fordítva is.

Azért elég furcsa Ricciardo vélekedése, miután megkapta a büntijeit, és elvesztette a pontjait. "Ő bár harcolt" - igen, elhagyva a pályát - más is megtehette volna, és akkor mi van - káosz F1 helyett. Szabály, határok kell hogy legyenek, mert másképp először van kisebb pályaelhagyás. aztán egyre nagyobb, a végén mindenki menne a legrövidebb lehető úton, ami főleg ilyen pályán bohózattá tenné a versenyt, vagy roncsderbivé - mert akkor már a fal mellett mennének.
Na meg, hogy a TV nem is mutatta az esetet. Ja, a rendező az előre látja, hol lesz a legérdekesebb akció. Valójában, meg lett jól mutatva a szabálytalankodása, de a verseny vége után - mert: Az utolsó előtti körben főleg ő 4-üket mutatták, mert várható volt az előzési kisérlet. Aztán mutatták Vettel boxkiállását, majd megint őket, de a rendező átváltott a Bottas-Leclerc párosra, mert ott is előzés közeli helyzet volt. És nyilván meg kellett mutatni a győztest is, ahogy átmegy a célvonalon, stb. És sorba jött Ricciardo hősiessége is - bár szerintem inkább Don Qijote szerű <#circling> Meg lett mutatva rendesen.
Valami nincsen rendben a mai világban. Az emberek veszítik el a józan ítélőképességüket, türelmetlenek, és főleg - elhamarkodott ítéleteket, véleményeket hoznak nagyon sokszor. Persze, ez mindig létezett, de az már sok. Frusztráció, mindenáron a fókuszban lenni ? A médiát be kell tiltani ! Ők a hibásak mindenért ! F1-et csak élőben - mármint a helyszínen, kamerák nélkül ! És az megoldaná szépen a költségplafon kérdést is <#mf1>

b-type
pozícióért a pályán kell harcolni...és ott is kell megszerezni.
Gondolom sokan kifogásolnák, ha Monza-ban Hamilton mondjuk egy elbaltázott időmérő miatt hátulról indulna, az eleje megszorulna a sikánban, és Hamilton meg a menekülő út egyenes szakaszán, egyébként a táblákat szabályosan megkerülve élre állna.
Valszeg nem az gondolná a többség hogy minden faxa volt (és én sem).
Ahogy Montreal-ban is,...nem lehet mindenhova elég hosszú vagy kacskaringós utat tenni, az első szabály, és ez nem egy új dolog csak 100éve van így, hogy pályán kívül szerzett pozíciót vissza kell adni.
Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.06.24. 20:10:40

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

nearo
Hát szerintem mindkét bünti fasság 😄 Perez, ha úgy nézzük, akkor a rajt utáni tumultusban a többiek miatt került egy porosabb ívre, ahol megcsúszott, és azért kellett a pályán kívül mennie... kurvanagy ökörségnek tartom ezt a büntit, miután mindenben a szabályok szerint járt el, és mégis megbaszták.
Ric meg... legalább próbált csinálni valamit.
Mondjuk én a Vettel féle kanadai, és a Verstappen féle monacoi büntit is baromságnak tartom... úgy szórják az öt másodperceket mostanában, mintha jutalékot kapnának érte 😞
Utoljára szerkesztette: nearo, 2019.06.24. 19:51:32

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Ami nem sok figyelmet kapott, pedig voltaképpen igen érdekes, és a szabályozás tökéletlenségét jól mutató eset Perez rajt utáni pályaelhagyása, majd szabályos visszatérése . Amiért végül kapott 5 mp büntetést . De saját maga mondja, hogy nem veszélyeztetett és blokkolt senkit, se nem látszik a felvételeken - bár nem sokat mutattak. Nyert 2 helyet, ami lehetett az ok, de akkor miért nem vesztett elég időt a kitérőben ? Valószínű. mert a rajt után jóval lassabban mentek a tumultusban, mint normálisan.
Vagyis, ami várható, jövőre ott jóval kacskaringósabb lesz majd a kitérő.
Nem könnyű a versenybírák dolga. Szerintem jó döntés volt Perez időbüntetése, mindamellett hogy papíron szabályos volt, főleg mert nem más hibája miatt kényszerült a pálya elhagyására. Ricciardo is megérdemelte a 2x5 mp-t, mert tényleg pályán kívül előzött.
Igen, ez egy elég specifikus pálya, sőt nekem az a rengeteg szines csík a pályával koncentrikusan sehogy sem tetszik. Inkább festettek volna oda valami F1 szabálykönyv kivonatokat, 15 nyelven <#nevetes2>

sure
Ezzel együtt továbbra is az egyik leggyorsabb versenyző az F1-ben szerintem, ő talán az egyik prototípusa az "óvodás kortól egy főszponzor/gyári F1 csapat által erre kitenyésztve" versenyzőtípusnak, már gokartban is Red Bullos sisakkal ment.
Utoljára szerkesztette: sure, 2019.06.24. 18:25:37

Vettel az utöbbi 2-3 évben hibázik sokat. Nem mondanám, hogy nem érdemelte meg a VB címeit. Persze, hiba mindenkinek becsúszik, Senna, Schumacher sem volt kivétel. Prost volt talán az egyik legkevesebbet hibázó.

sure
Igen, sajnos Bottas szerintem sem az a világbajnok típus, az a fajta tűz hiányzik belőle, ami Raikkönenben meg Hakkinenben megvolt/megvan (? remélem...), hiába nevezték/nevezik őket Jégembernek. Neki pont az a szerep állt volna jól, hogy egy középcsapatban első számú pilótának lenni.

Vettelt sajnálom, de csak magának köszönheti, hogy ott tart, ahol; onnantól, hogy a Ferrarihoz jött, nem úgy vezetett, viselkedett és nyilatkozott, ahogy egy négyszeres világbajnoknak illene. Amikor domináns kocsiban van, akkor is el tud gurulni a gyógyszere (a Red Bullos időszakában rendszeresen szóltak a rádión, hogy kíméld a kocsit, aztán csak gyártotta a leggyorsabb köröket), vert helyzetben meg leszáll a lila köd, ahogy 2017 Bakuban. Tudom, mindig ezzel jövök, de nekem ott esett a szememben hatalmasat, és bizony nem lepődöm meg és nem tartom unfairnek, hogy azóta őt fokozottan kritikus szemmel nézik a versenybírók, főleg, ha Hamiltonnal csatázik. Tudja ő is, hogy Kanadában a hibájával elbukta a győzelmet, hiszen ha meghagyja azt a mennyiségű helyet, amiért nem járt volna bünti, akkor az kapásból vagy 2,5 másodperc előny Hamiltonnak. A helyében én azt a következtetést vonnám le, hogy a Merci igenis verhető, és Leclerc-kel inkább össze kéne hogy dolgozzanak, semmint hogy olyan idióta kommenteket tegyen rá nyilvánosan a rádióban, mint a szombati időmérőn ("Don't worry, I'm not gonna kill him" vagy ilyesmi, mikor rászóltak levezető körön, hogy Leclerc meg gyors körön van mögötte)

sure
Majd kiderül, mennyi zsetonjuk marad, ha begyűrűzik a botrány
...bár a VW is él és virul egyelőre, a Mergát lehet, még annyira se viseli majd meg

áh, Bottas nagyon "gyenge" pilóta, sohasem lesz világbajnok! Vettel is nagyon sokat hibázik lásd: idei kanadai nagydíj, vagy tavalyi német nagydíj, amikor az élről esett ki, vagy Button-t se tudta maga mögött tartani 2011-ben a kanadai nagydíjon. Ha én lennék a sors biztos nem adtam volna nekl 4 vb címet!
sure
12 másodpercet vert Hamilton Bottasra most a futamon (úgy hogy elvileg volt valami gondja az ülésével meg még sirókált egy-két dolog miatt ), ez azért nem teljesen a "partiban levés" esete számomra 😊 , nem is tudom elképzelni, ha a kocsija tökéletes, akkor 30 vagy negyven másodperccel verte volna el a csapattársát?....

AnuluWork
Vettel ugyanúgy itt lesz évek múlva is, csak el kell fogadnia, hogy 1x fent, 1x lent.

AnuluWork
Ha ezzel a Mercivel egy Bottas IS partiban van Hamiltonnal, akkor ebben a nem túl jó ferkában Hamilton se teljesítene jobban.

Ha a Ferrari bajnokságot akar nyerni, akkor egy jó autót kell építenie, amit jól menedzselnek, és nem egy guru a csapatvezető, hanem egy igazi tökös geci.

Abban Vettel, Raikkonen, Alonso, Leclerc, mondjuk ki, ebből a mezőnyben talán Giovinazzi és Kubica, ill. pár fiatal kivételével bárki lubickolna, ahogy ebben a Merciben is.

AnuluWork
Szar autóval (legyen az erősnek mondott, vagy tényleg gyenge) nem nehéz gyengén teljesíteni.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.06.24. 15:05:42