Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
gpFan #170375 Ferrari - újabb blamázs előjáték ?
Mondjuk, azzal nem egyezek, hogy Vettel leszorította Hamiltont. Nem, ő lassításra késztette, tudván, hogy az nem fog ütközni ha nem muszály.
Az egész azon lovagol (igen, sánta fogalmazás), hogy Vettel csak az autó feletti uralmat akarta elérni, esze ágában sem volt blokkolni - mégegyszer: blokkolni, nem neki menni Hamiltonnak - mert a nekimenéssel semmit sem nyer, kivéve hátrasorolást a következő versenyen. Mondhatnám gúnyosan, és mondom is: tanult Verstappentől. Vagy pontosabban, arra ment, ha azt nem büntették (mindig), akkor engem sem fognak, szinte biztos. Most, hogy ez mind pár másodperc alatt történt, kinek volt ideje és alkalma akkor valami blokkolásról gondolkozni ... Ezek nem hétköznapi emberek, szupergyorsak a reflexeik, gondolkodás, elhatározás, cselekvés. És persze, ott van a sok éves rutin. Nálam a fő indíték, hogy meg vagyok győződve Vettel blokkolási, leszorítási szándékáról egyszerűen az, hogy láttam tőle ilyet, többször is. És erről itt is írtam, régebben. Na meg a felvételek sokszoros utána nézése is erre utal. Nem volt ott már semmi korrigálni való az utolsó, jobbra legyintés előtt.
A hab a tortán az, hogy: "Hamilton megpróbálkozhatott volna balról előzni" . Ez már a pofátlanság kategória nálam, Nem, az először is fizikailag lehetetlen volt - ahhoz óriásit kellett volna jobbra kanyarodni, és még a tetejébe nem az ideális íven maradt volna. Talán még fontosabb az, hogy nem csinálsz ilyet, amikor az előtted levő kiszámíthatatlanul viselkedik.
Mattia, YS !