• gpFan
    Ez már kimeríti az unalmasság és teljesen értelmetlen vita fogalmát.
    Ilyen veszélyes kiengedés van elég sűrűn, szinte mindegyik 2-3-ik versenyen. De az, hogy a másikat a falra tolják - nem emlékszem rá. Persze, benne van az is hogy itt még szűkebb mint máshol. Nem tudom biztosan megítélni hogy Max láthatta e vagy nem a nagyon közeli Valtterit, de valahogy nem hiszem hogy az a tükör annyira szűk szöget fog csak be, na meg minek van ottan - mert ilyen helyzet, pont mint a képen van, van rengeteg verseny közben. Ha a tükör nem jó ilyen helyzetre, szabályt kell hozni hogy legyen az, minden autón.

És újból a szokásos, mellesleg igen sértegető szöveg: "hisztizni kell ha nincs meg a Mercedes 1-2" . Nem hisztizett itt senki, kivéve pár fanatikus Verstappen szurkolót (ami túl szép szó az ilyenekre) . Nem érdekel engem ki győz. Győzzön a legjobb, de fair versenyzéssel. És mi a csoda, az lehetséges is. Nem kell neki menni a másiknak, cikázni a pályán jobbra balra amikor valaki előzni készül ...
    A 20 mp reális lett volna, mert annyit hátráltatta azt. akinek neki ment. Bár a végén lényegtelen, alighanem ott végzett volna akkor is a 4-en.
    A nagy bölcs Marko Verstappenofíliájának köszönhetik hogy Ricciardo otthagyta a Red Bullt és most szenved az igen gyenge Renaultban ( 4-ik erőként vártam őket idén) . Na meg amit csinálnak a versenyzők cseréjeivel - kapkodás, gyors kirugás, hogy valaki más jöjjön, akit aztán kirúg 10-15 verseny után ...
    A RB annak köszönheti a 4 VB címet hogy: rájöttek mennyire fontos az autó. Inkább a tervezőnek adták a sok lóvét mint a pilótának, Azért van náluk a legsikeresebb F1-es tervező - Newey. De ő sem fiatal már. Aztán ott volt az igen erős és megbízható Renault motor - 2013 végéig (9 győzelem zsinórban a szezon végén) .
    És most mi van ? Arrogancia, Renault blamálás ... A másik oldalon meg a gyári csapatok, komplett csomag dominancia. Kivéve a Renaultot, ahol nem a motor a fő baj - a McLaren idén egész jó.
    Ami várható: Max is elhagyja a Red Bullt ha pár éven belül nem lesz komoly VB cím esélyes (autója) .A RB nem fog kapni motort a Ferraritól vagy a Mercedesztől. A Honda meg kérdés. Lehet hogy ők is a Mercedes útjára lépnek ...