182273
  • pr3cious
    Teljesen felesleges ez az állítás mert abban az esetben minden máshogy alakul ha Alonso a No1 ahogy ő azt képzelte amikor aláírt.
  • b-type
    Az utolsó 5-6 futamon Hamilton vezette a bajnokságot..és ahogy írtam több mint egy futamgyőzelem előnye volt. Az a bajnokság nem volt Alonso kezében hogy elveszítse.
  • pr3cious
    Kimi 110pont
    Alonso 109pont

Ezt bárhogy oszthatod, szorozhatod, kivonhatod akkor is csak nyavalyás egy pont. Számomra teljesen egyértelmű hogy ez egy eldobott lehetőség volt, nem tudom mit nem értesz. Ha kicsit óvatosabb Fujiban vagy ha Ron Denis nem esik rá az első szárnyára Bahrein-ben máris egészen másról beszélnénk csak sajnos nincs ha.
  • b-type
    De most mit jössz egy darab ponttal? Egyfelől arról az évről azt sem tudjuk hogy egyáltalán megnyerhette-e volna McLaren versenyző, másfelől Hamilton vezette a bajnokságot.
    Milyen Alonso egy pontjáról beszélsz? Abban az évben nem Alonso vesztette el a bajnokságot hanem Hamilton, jó reggelt kívánok. :)
    Akkor amikor kínában kint hagyták Hamilton levált futófelületű gumin a száradó pályán, akkor 12 ponttal vezette a tabellát, azaz több mint egy futamgyőzelemmel..
    milyen egy ponton erőlködsz? :)))
  • b-type
    neked semmi :DD
  • pr3cious
    Mi az ellentmondás? :D 1pont haver 1 szánalmas ki***szott pont, nehogy már azt mond nekem hogy Alonso nem lett volna képes lehozni. Tényleg gond van az agyaddal.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.02.23. 12:09:42
  • b-type
    Itt csak egy valaki akar elhitetni velem valamit.
    ...
    Az egész kép tiszta. .. ha azt akarnám hinni amit te, akkor viszont tele van ellentmondással, amit aztán más ellentmondásba keveredve kellene kimagyarázni szinte semmi információra támaszkodva, szal nem, köszi szépen.
  • pr3cious
    Ha világbajnokok akartak volna lenni Alonsoval akkor azok lettek volna, ott a bizonyíték a ponttáblázaton.
    Tényleg csak a felszínt látod azt amit el akarnak hitetni veled.
  • pr3cious
    Nem kell amugy messze menni itt a fórumon is van olyan agymosott aki azt hiszi hogy a Mercedes a legpatinásabb csapat a világon a többiek meg dilettáns hülyék hogy évek óta félrefejlesztenek. Az hogy volt Mercedeses Pirelli teszt meg hogy évek óta nem hoztak még drasztikus szabályt ellenük smafu. Van amikor véletlen egész látványosra sikeredik az a hátszél, az igazság a kettő között van:

Nagyon jó csapat jó pilótával és egy kis szupporttal.
  • b-type

Tehát odahívok egy újoncot, aki a pályák felét nem ismeri, fizetek neki 340ezer dollárt egy éves szerződéssel, meg odahívok egy kétszeres világbajnokot 20millió dollárért 3 éves szerződéssel. ..és nem a sok pénzért odahívott, már világbajnoki tapasztalattal rendelkező, magamhoz kötött figurával akarok világbajnok lenni, hanem az újonccal.
    ...és ebben kellene józan paraszti logikát találni?
    a parasztok nem hülyék voltak csak parasztok.
  • pr3cious
    Még mindig nem érted hogy a 2007-es setting mért volt más a 2005-ös és a 2006-os hoz képest. Eleve már eleve halva született ötlet volt Alonso vb címe, de nem is vele akartak világbajnokok lenni és ez hiba. Nem gyártok semmiféle kifogást csak a puszta józan paraszt logikát követve összehasonlítom azt az évet az előtte levő kettővel és reflektálok a különbségekre. Utólag persze nagyon könnyű okosnak lenni ők sem láthatták előre de nagyon helyes hogy így alakult remek lecke volt nekik.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.02.23. 11:09:58
  • b-type
    Ezt nagyon nem tudom mire tenni amit írtál, de ja,...szóval ha Alonso a valaha volt öt legjobb F1-s versenyző közé teszi Hamilton-t, az egyáltalán nem harmonizál azzal hogy ő 2007-ben azért nem lett világbajnok mert a csapat Hamilton-t tolta ellenében. Ez nem fog összepasszolni kivéve ha Alonso egy nyúlbéla lenne és/vagy szenilis lenne, ...én egyikről sem tudok.
    ..ez az egész csak abban az esetben áll össze, ha megvizsgálod hogy mi van akkor ha nem úgy van ahogy te azt ezé-azé így beképzelted mint néző.
    Amennyiben ragaszkodsz ehhez a képhez, úgy állandóan gyártanod kell kifogásokat. ..és mivel nem vagy résztveveője a sorozatnak, ezért azok is mind feltételezésre/találgatásokra épülnek, és egyre képtelenebbekre.
    sok sikert :)
  • pr3cious
    Nem hiszem hogy nagy degradálás lenne ez, úgy lett világbajnok hogy sakkozott simán elengedte pl Montoyaát. Úgy nem tudsz számolgatni ha x futamon előtted van a csapatársad. Egy nagyon hasonló sztorit kapnánk ha egy nagyágyút mint Verstappen betennénk Hamilton mellé és az ártatlanság szimbólumával csak hagynánk őket versenyezni.

• b-type
    Alonso csak támogatással tudta volna megverni az újonc Hamilton-t aki az első futamokon Alonso beállításaival ment, és a 19 futamból 8 pályán még nem ment előtte, de a Bahrain-i pályán is csak a rövidebb vonalvezetésen??!
    Ez elég meredek feltételezés, és sztem elég nagy sértés Alonso-nak.
    Az az Alonso aki ledarált egy Jr. Piquet, Grosjean-t, Vandoorne-t úgy hogy azok meg sem tudtak moccani mellette..
    Hamilton pedig egyértelműen újonc volt, egyfelől mert ugye előtte nem ment F1-s szezont és így hívunk minden ilyen kis kategóriából fellépő versenyzőt, másrészt volt egy 21 körös tesztje Silverstone national-n (rövidebb) egy évvel korábbról, és 2006-ban egy 3 napos teszt szintén Silverstone-ban. Itt felváltva vezetett De La Rosa, Paffett, és ugye Hakkinen még (próbálkozott) abban az évben.

Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.23. 10:12:58
  • pr3cious
    Nem lehet beszélni hátráltatásról sokkal inkább a támogatás megvonásáról ami elengedhetetlen egy bajnoki címhez.
    "- világbajnok vagy! old meg!!!!" ez nem így megy....
  • b-type
    :)))
    igen, és Hamilton még mindig Rosberg beállításaival megy :)))
    meg mi van még?...sosem tudna jó autót fejleszteni mert nem ért hozzá, meg állandóan bulizik. Schumacher fejlesztette az autóját ő azóta abból él.
    Meg mi van még hasonló..mondjad már mert tényleg nem emlékezhetem mindenre
  • pr3cious
    Teljesen és 100%-ig jogosan mondanak ilyet, mert ha spanyolra építenek akkor nem lövik lábon magukat :) az lett volna a logikus döntés és nem az amit láttunk. Azzal az ígérettel ment oda Alonso hogy én vagyok a No1 és elhozom a következő vb címet ehelyett egy hátbatámadást kapott, milyen elverésről beszélsz? Hamilton lopta Alonso világbajnoki pontjait, ennek az eredménye hogy Kimi ölébe hullott a dicsőség.

Szerintem itt te vagy az aki nem lát át a szitán. Meg aztán marha nagy újonc volt Hamilton amikor a GP2 közel 70-80% át tudja az F1nek, nem beszélve a tesztekről, senki nem kerül be zöldfülűként. Nem hittek a spanyolban és elképesztő feladatot raktak elé nem csodálom hogy az történt ami, hatalmas hibának tartom azt az évet.

• b-type
    Nyilván nehéz a véleményed szemszögéből mihez kezdeni ezekkel a nyilatkozatokkal, én értelek.
    Szokták mondani, hogy Hamilton csak azért tudta megverni Alonso-t első újonc évében mert Alonso-t elnyomták. ..ilyet is szoktak mondani akiknek nehezére esik más lehetőséget is megfontolni.
    DE, nem ilyeneket nyilatkozik arról az akit hátráltattak a másik javára, ...és pláne nem Alonso, aki javarészt annak köszönheti a nem megkapott lehetőségeit hogy kimond dolgokat. Nem fogja azt mondani hogy a kérdezett versenyző a valaha volt legjobb 5 F1-s versenyző között van.
    -
    ...nincsenek túlzott jelentősségek, de léteznek ezek a nyilatkozatok...és még jó pár ami a médihírek túloldaláról származik, nem a fogyasztói, kattintói oldalról.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.23. 07:49:29
  • pr3cious
    Persze hogy pozitívan fog nyilatkozni mert hülyén venné ki magát hogy legyőzött Gipsz Jakab, túlzott jelentőséget tulajdonítasz ezeknek a nyilatkozatoknak :/
  • b-type
    ahogy írtam az elején, az hogy mit gondolsz az a te dolgod, mivel nem számít és nincs is értéke, még csak alapja se nagyon.
    Vannak viszont akik mondják, mert megkérdezik őket, mert van értéke a mondanivalójuknak..nagy nevek, esetleg világbajnokok..stb, és persze van alapja is, vagy csak hagyományosan szavaznak azon okból mert részesei a versenysorozatnak.
    Tehát hogy te kit mennyire tartasz bajnoknak az csak számodra képvisel értéket. Amikor megpróbálod megmagyarázni hogy azok akik részesei, és más véleményen vannak mint te, szóval hogy ennek milyen anyagi, érzelmi, politikai okai lehetnek az már nagyobb kattintási értéket képvisel mivel akár szórakoztatónak is nevezhető.
    Az mindenesetre ugye fel sem merül hogy tévedhetsz :) ...nem(!) feltételezem, csak úgy leírtam, mert ugye ez is egy eshetőség azért.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.22. 21:12:03
  • repvez
    Én csaptnak szurkolok már csak, nem pilotának.
    Egyrészről a piloták jönnek mennek a csapattoktol, ami azzal járna, hogy ilyenkor másik csapatnak is kellene szurkolni.Ami eléggé skizofrén helyzet lenne ha azt néznénk, hogy mondjuk a Hamilton fanok egyik évbe még fujnak a Ferrarira, de ha átszerződne oda akkor már a ferrarinak szurkolnának.

Másodsorba, számomra az utolsó Hős pilóta Senna volt. Utána kezdett átalakulni a F1 és már nem a piloták voltak a fontosak hanem a csapat háttér szakemberei. Schuumacher is már az átmeeti idöszakban volt és a legtöbb VB-t már az uj érában szerezte.Ma már csak managelni kell a futamot a kocsiban és mindent úgy csinálni és akkor ahogy a csapat mondja. A kocsikat is könnyebb vezetni, nem hiába 17 évesek is itt vannak már. és nem azért mert koraérettek, hanem mert már szinte csak szimulátor az egész.
    Régebben , 17 évesen fizikailag nem bírták volna ki a versenyt sem.Senna idejében nem kellett spórolni semmit és akkor jött ki gumiért amikor ő úgy gondolta, hogy már nem jók, nem a csapat mondja neki, hogy lassabb 0,01mp-el menjen ki.

Emlékszem mikor Senna nem bírt felállni a dobogóra. most meg van hogy meg se izzadnak.Ma már nem is látjuk és tudjuk, hogy mi miért történik a pályán és sok benen a politika. Régen a pályán dölt el minden, nem utolagosan a szabálykönyv értelmezésével ,meg, hogy kinek van jobb számitogépes szimulácioja.
  • pr3cious

Trulli egykörön még Hamiltonnál is jobban megnehezítette Alonso életét. Elégé underrated pilóta volt.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.02.22. 20:59:08
  • pr3cious
    Ezek az oda-vissza pozitív nyilatkozatok egymásról akkor mentek csak igazán amikor Vettel dominált... és még azt is megkockáztatom hogy aki bent van ebben a közegben egy picit "agymosott" olyan értelemben hogy nem úgy nézi a képet mint egy külső szemlélődő, nem lát rá úgy a teljesen vagy éppen nem is foglalkozik vele mert a saját munkájára koncentrál. Nem is az a kérdés hogy Hamilton tehetséges-e mert ezt már az első versenyen láttam sokkal inkább az hogy megérdemli-e ezt a rengeteg címet. Szerintem nem. A mezőnybe még ugyan ezt teszi Max, Leclerc és Ricciardo és még sokan mások is kötve hiszem hogy Hamilton különlegesebb lenne mint az előbbi emberek.
  • b-type
    Alonso az egyik legteljesebb versenyző, Hamilton-t és őt nem könnyű összehasonlítani, mert én ugye Hamilton drukker vagyok és a két versenyző közt nagyon kicsi a különbség szerintem(!). De Alonso simán nyerne ugyan úgy mint amit nyert Hamilton, sőt szerintem Rosberg ellen sem veszített volna...nála nincs olyan hogy gyengébben rajtol mert a másiknak jobb a technikája. Maga a rajtja lehet gyengébb, de az hogy a másik valamit jobban csinál az nem.
    De ha mégis össze kell(ene) hasonlítani.
    - Hamilton-nak jobb a tempója..egyszerűen gyorsabb valamivel.
    - Alonso-nak jobb a helyzetfelismerő és helyzetmegoldó képessége, Hamilton-nak is jó, de Alonso-nak nem kicsivel jobb..ő ebben valszeg a legjobb akit én láttam. Hamilton kb. Kimi-vel van egy szinten, ami szintén egy magas szint.
    - Alonso klasszikus versenyző, egy bulldog, az élete a versenyzés ő ezért erős (ennek vannak előnyei-hátrányai)
    - Hamilton nem klasszikus versenyző, valszeg a fiatalkori brutális versenyreterheltség és beszabályozottság hozta ki ezt belőle (soha senki nem ment annyit versenyen az F1 előtt mint ő, Grosjean volt még 2 évben hasonló hogy gyakorlatilag minden hétvégén futam valamilyen sorozatban) ennek is vannak előnyei-hátrányai. ..ő meg ezért erős.
    Minden másban nagyjából egyformának gondolom őket, változó körülmények, esős pálya, egész éves magas teljesítmény...stb.
    ..illetve nem lehet elmenni Hamilton rádiózásai mellett sem nyilván, tehát Alonso ilyen szempontból sokkal magányosabb, szinte Kimi stílus.
    Hamlton mindent kiad ami a fejében van, ezt kezelni kell a versenymérnöknek, nyilván tudja is mivel eredményesek együtt.
    Szóval sok esetben vitatnám, de Alonso esetében megadom hogy pont ugyan úgy be tudta volna húzni ezeket a bajnokságokat mint Hamilton, még minimum eggyel többet is. Viszont nem jó diplomata, inkább diktátor típus és ez miatt szív még ma is.
    ..és sajnos ez is hozzá tartozik, maradhatott volna a McLaren-nél, a Ferrari-nál ő kitolt magából mindent, de oka van hogy oda sem vettél volna vissza, és valszeg a jövőben sem. Tehát bezárt kapukat, Mercedes, Ferrari, Honda.
    Ezt nem cisnálta jól, ..még ha igaza is volt.

Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.02.22. 20:23:31
  • Magnum PI
    Számomra az egyik legtehetségesebb versenyző maga Alonso. Sajnos nagyon rossz természete van és ezzel elásta az F1-es jövőjét és mindig rosszkor igazolt rossz helyre (ellentétben Hamiltonnal), de egyébként ha van kedvetek nézzétek végig milyen teljesítményt nyújtott a csapattársaival szemben. Egyedül egy pilóta volt aki a fel tudta venni a versenyt vele és az Hamilton. Én azért elismerem Hamilton teljesítményét mert már az utóbbi 2 évben azért nem űrautóval nyert valamint mindig erős csapattársai voltak. Elmúlt években volt esélye már a Ferrarinak is, nem is kicsi, csak Vettel nem tudta kezelni a helyzeteket meg hát maga a csapat és elbuktak. Hamilton sokkal kiegyensúlyozottabb és legtöbbször ezzel húzza be a vb-t. Én inkább Vettel 4 vb címét nem tudom komolyan venni, mert ott úgy érzem tényleg csak űrtechnika hozta a sikert. Ahogy megjött Ricciardo meg változtak a dolgok el is verte első évben.

Nyilván totál szubjektív dolgok ezek, vitatkozni is kár ezen, csak megosztottam a saját véleményem, nem vitatom másokét
  • AnuluWork #172507
    Én azt mondom, hogy ez volt az, ami után végre oda került a Mercedes, ahová mindig is tartott. Amióta elment, felértek a csúcsra. Schumi még pont kifogta. Hamilton már nem. Ennyin múlik a siker, Mika vb címek, Brawn siker ide, v. oda ...
  • b-type
    ööö, két karakter akinek semmi oka jó képet vágni Hamilton eredményeihez:
    Alonso:
    „Mindenesetre örülök a sikerének, mert az első naptól kezdve bizonyítja tehetségét. Képes volt futamokat nyerni akkor, amikor az autója is képes volt erre, de olyan szezonokban is tudott futamokat nyerni, amikor az autója nem volt valami jó, mint mondjuk 2009-ben. Ő még így is képes volt nyerni pár versenyt, és ez lenyűgöző. Most itt az idő, hogy kiélvezze ezt, és én örülök neki.”

Alonso olyannyira nagyra tartja korábbi csapattársát, hogy szerinte minden idők öt legjobb F1-es versenyzője között is helye van. „Nehéz összeállítani a legjobb ötöst. Michael (Schumacher), Fangio, Senna, Prost és Lewis – talán őket mondanám. Nem jut más eszembe, de nem is könnyű különböző korszakokat és bajnokságokat összevetni. Azzal, hogy most Lewis megnyeri az ötödiket, és ugyanannyinál fog tartani, mint Fangio, hatalmas eredményt ér el. Ha valakinek el kell érnie ezt a mi generációnkból, akkor én örülök annak, hogy Lewis lesz az, mert bizonyította a tehetségét és elhivatottságát.

Helmut Marko:
    „Nem mondanám, hogy most Max a legjobb. Lehet, hogy Max gyorsabb nála, de ha a teljes csomagot nézzük, akkor Hamilton még jobb. Nagyon gyors és elképesztően tapasztalt. Ezzel folyamatosan szembesülünk” – fogalmazott.

„A szabadedzéseken Lewis sokszor nincs ott a legjobbak között, de az időmérőn mindig ott van, és ott mindig elő tud húzni egy nagyon gyors kört. Lenyűgözően versenyez: vegyük például Monacót, ahol lassan ment azokon a helyeken, ahol egyébként sem lehet előzni, ezzel pedig óvta a gumikat. Vagy nézzük meg a leggyorsabb körét Abu-Dzabiban. Sokkal tapasztaltabb, mint Max. Ez neki hatalmas előny. Persze sokszor szerencséje volt, hogy elöl ment, és azért az élet ott egyszerűbb, de mi pont ezen akarunk változtatni jövőre” – zárta gondolatát

és ugye amikor a csapatvezetők, versenyzők szavaznak az név nélkül megy..
    DE biztos mindenkit lefizet a Mercedes, lefizeti az összes versenyzőt, az összes csapatot, mert az nem lehet hogy azok akik látják mi történik egy hétvégén, azok másként látják mint egy elfogult tévénéző.
  • argo001
    Számomra meg az egész F1 nem ér annyit, mint néhány éve/évtizede, nincs akkora sportértéke sem a győzelemnek, sem egy előzésnek. Lehet csak én öregszem, de az is lehet, hogy rosszul látom.

Azt viszont sajnálnám, ha ugyanolyan unalomba fulladna idén is az F1, mint tavaly. Remélem, legalább Verstappen képes lesz megrángatni a Mercedes bajszát, ha már a Ferrari hozza a formáját.
  • adam46
    Számomra sem fog ugyan annyit érni a vb címe. Kb mindig vb autó volt a segge alatt, amikor meg nem, akkor sehol sem volt ő se, ugyan úgy ahogy a többiek.
  • pr3cious
    Őszinte műmosollyal aki ott van az nem mondja ki mert örül hogy ott lehet... Komolyan azt gondolod hogy az az "elismerés" számít? Pontosan tudja mindegyik hogy akár ő is ülhetne abban az autóban.
    Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2020.02.22. 11:02:41
  • b-type
    Nem is várja el senki hogy elismerd. Megteszik a rivális csapatfőnökök, és megteszik a rivális versenyzőtársak.
  • IXEMGabeo
    az az igazan sajnalatra melto, hogy Rosberg es Schumi pont az epitkezes fazisaban voltak, pont az a 3 ev, 3 szezon volt kritikus aztan 2013 volt a javulas eve es a primadonna pont jokor jo helyre igazolt Laudanak koszonhetoen...rendkivul bosszanto es, ha meg is nyeri a 7 vb cimet sosem fogom elismerni, hogy jobb a valaha volt legjobb versenyzo...egy vicc
  • b-type
    Azért tiltották mert szembement azzal amit szerettek volna, egyszerűsítették az autók kinézetét, és már akkor is tiszta lelépő áramlatokat szerettek volna, csak ott maradt a kiskapu...hasonlóan tiltották mint most a Mercedes-nél, de egyfelől óriási tempót lehetett vele menteni, ezért muszáj volt megcsinálni, másrészt menet közben rájöttek hogy nem is rossz az autó hasa alatt keresni a megoldást.
    A Ferrari tavalyi szenzor átbaxós trükkjei meg igazából totálisan megszegték a szabályt, egyszerűen kihasználták a szenzorok közti tűrést, és így át tudták lépni az átfolyáslimitet.
    Ezt a MErcedes trükköt a szabály adta keretek közt nem lehet megfogni, változtatja-e a bármit a futóműben?,..abszolut, ahogy a kormányzás is a terpesztés és csapdőlés kerékelfordulásában. Valamelyik cikk tök jól leírta, én úgy sem tudnám jobban, senki nem mondta ki hogy kormányozni csak jobbra-balra lehet. Zseniális ahogy megsütötték a macskát a mikróban, de tiltani kell mert messze vezet, minden kanyar közt ki és be fogják rángatni a kormányt ahogy azt a mérnökök megálmodják ha az FIA hagyja.
    Nekem egyáltalán nem tetszik, de elképeszt hogy még manapság is lehet ennyire egyszerű kiskaput találni. :))
  • mcmoha
  • repvez
    Az lehet, hogy nem szabálytalan, de már láttunk ilyet régebben, hogy valamit csak azért tiltottak, mert veszélyesnek itéltek, meg elönyszerzés miatt.
    Ahogy elöttem is irták, erre a kettőre hivatkozva is betilthatnák ha akarnák.

DE mindamellett én is azt mondom, hogy jó , hogy innováció van a forma 1ben, csak az nem ha ezt nem mindenkire egyformán érvényes.
    Mert mire jó, ha valami jót kitall egy csapat, de nem engedik, hogy a többi csapatnak legyen ideje kifejleszteni a saját megoldását , hogy ellensúlyozza azt. Meg ezek a következetlen szabálymódosítások miatt kiölték a csapatokból ezt a fajta rafkót, hogy kitaláljanak valami egyedit, mert ha valaki az FIA-tól bal lábbal kel fel akkor betiltja és kidobtak több milliót a semmire, sőt ha nem használhatják és modositani kell a kocsin miatta akkor az egész szezon is mehet a kukába miatta.
    Igy volt ez a Brawn GP-vel a dupla diffuzorral is, megnyerték az első szezonba miatta a vb-t , majd betiltották a következő évben, hogy más ne használhassa.
  • AnuluWork #172497
    A merci is így állt tavaly, aztán megjött a csomag és helyére kerültek a dolgok.

Én azt mondom, ha a Renault, a Ferrari, és mások évek óta képtelenek VBt nyerni, akkor ne a Mercit fikázzuk, még ha iszonyatos fölényben is van évek óta, hanem inkább qurvatöbbiekezzünk. Tele vannak manival, évekkel korábban ők domináltak, és örüljenek annak, hogy a Merci Le Mans miatt évtizedeket kihagyott, míg vissza nem tért, hisz a korábbi egyik legdominánsabb gyártó nélkül nyerték szarrá magukat Le Mans előtt (1954-55-ben volt Merci, nyert is) évekig és Le Mansot követően egészen 1998ig. Nemrég visszajött, mint csapat, és ismét helyére kerültek a dolgok. Oda, ahol évekkel korábban is voltak. A harmincas években hasonló szinten domináltak, és akkor se bírtak velük a többiek.

Szóval, maradjunk abban - bár nem szeretem a Mercit -, engem is idegesít, hogy vsz jót nem fog tenni a DAS a VBnek, de ők a Merci. Szimplán annyi történik, hogy ott tartanak, ahol a cég fennállása óta mindig is tartottak. El nem tudom képzelni, hogy hány F1-es VB címük lenne egyéni és csapat, ha 1955ben nem szállnak ki. Mindezt annak fényében, hogy két évig voltak a F1ben, és 2 VB címet nyertek. Aztán visszajöttek, és szimpla 4 év alatt ismét megettek mindenkit aki valaha is sikeres volt a F1ben. Még a RBt is, pedig náluk tényleg nem hülyék dolgoznak, nem úgy, mint a Ferrarinál!
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2020.02.21. 19:02:22
  • b-type
    A cucc szabályos, hülyén néz ki de nincs idei szezonra vontakozó szabály ami alapján be lehetne tiltani. ..ha lenne akkor nem használhatnák.
  • argo001
    A Ferrari kész katasztrófának néz ki eddig.
  • mcmoha
  • SzocsA
    A Ferrari nem szegett egyértelműen szabályt a tükörszárnnyal
    "kötve hiszi, hogy a Ferrari szárnyakat tett volna a tükör fölé, ha azok nem jelentenének aerodinamikai előnyt. „Manapság [az előnynek] nem kell nagynak lennie" – utalt a versenyigazgató arra, hogy a csapatok minden apró teljesítménynövekedést megragadnak."

Érdekes, betiltotta ezt az FIA, mert előnyt jelentett nekik. Gondolom ami fejlesztést hozott most a merci a kerekekkel az nem jelent semmiféle előnyt a többiekkel szemben, meg nincs nekik semmilyen pozitív tulajdonsága az autóval szemben, csak úgy a maguk szórakoztatására csinálták.
    Csaló banda az FIAval úgy hozza a szabályokat ahogy a mercinek jó. Olyan gumikat használnak ami a mercinek jó. Az egész hibrid korszak a mercire van tervezve. Ez az utolsó éve. Kíváncsian várom a következő évet akkor hol lesznek majd vajon? Lehet ki is szállnak.