• gpFan
    Nem a Pirellit kell itt elsősorban hibáztatni - mondom én, aki nem vagyok a hívük, és voltak is nagy bakijaik (Silverstone 2013) . Ez az egész gumi mizéria a FIA, az F1 vezetés szüleménye, hogy érdekesebbek legyenek a versenyek, több néző legyen. De ez most végképp nem működik.
    De ez a sok rinyálás itten, hogy a gumik milyen rövid életűek sem helyes. Vannak pályák, amiket meg lehetne tenni kerékcsere nélkül. De az kötelező - miért - hogy érdekesebb legyen. Mindig is voltak lágy gumik a kvalikra (jó, ez a mindig talán a 60-as években kezdődött ) . A mesterkélt szabály az, hogy azzal kell kezdeni, amivel a Q2 ben érte el a legjobb időt. Ezzel némi kiegyenlítést szeretnének, de ha valaki annyival jobb, simán mehet a Q3-ba keményebb, tartósabb gumival, és ez előny lehet a versenyen. Stb.

Az én véleményem az, ha bevezetnék a tartósabb gumikat, szélesebb tartományban jól tapadó gumikat még rosszabb volna mint most, ami a dominanciát és a top 3 előnyét illeti. A legpénzesebbek gyorsan megtalálnák a módját, hogyan beállítani, módosítani bizonyos elemeket , és ott volna a vonatozás szinte minden pályán, mindig.
    Ez van ma. Pénz beszél, Pirelli meg csikorog