• ToxiMaxi
    Szerintem nem mond ellent, én nem azt mondom, hogy a Merci nem lesz az első 2-ben sem. Azt mondom, hogy tesztel és ne felejtsük nekik egyetlen eredmény felelne meg, az pedig a VB nyerés, tehát az elvárások magasak, ehhez képest, sokak szerint (szerintem is), nem állnak még úgy sem, mint tavaly ilyenkor. Ehhez képest a Ferrari sokkal jobb formában van és egyértelműen ők az ausztrál nagydíj jelenlegi esélyesei. Hogy ez így lesz-e, azt majd az időmérő edzés után meglátjuk. Mindenesetre ez egy sokkal keményebb évnek néz ki most (!), mint tavaly, ahol szintén sokszor rezgett a léc. Ne felejtsük, hogy a Brit nagydíjig vezette Vettel a pontállást és az utána következő német nagydíjon is vezetett, amíg falba nem rakta a kocsit. Tehát féltávnál övék volt a jobb kocsi és a merci csak a "sok" szerencsés eső miatt tudta tartani velük a lépést. Utána persze változott a helyzet Hamilton és a Merci is előrelépett, miközben a Ferrari 3 versenyes fejlesztési zsákutcába került és a RB is magára talált, éppen ezért nagy volt a kontraszt. Szóval tavalyi évben nagyon fej-fej mellett voltak és a pilóták/csapat közti különbségek döntötték el.

Én abban bízom, hogy a merci tud annyit előrelépni, hogy megint egy izgalmas évünk legyen. Sajnos a RB nem áll olyan jól, mint ahogyan azt Marco lenyilatkozta. Pedig de jó lenne egy 3 vb esélyes év. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy ha a Ferrari nagy fölényben lesz, akkor engedik majd Leclerc-et is versenyezni, de korábban ilyet még nem láttam a Ferraritól (ezért sem szeretem őket).