Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ToxiMaxi #168881 Az F1 nek nem tenne jót egy unalmas Ferrari vb. A legnagyobb nézettsége annak az évnek volt, amikor első 6-7 versenyen 6-7 különböző pilóta nyert. Sokkal több nézőt vonz egy végletekig kiélezett vb, mint egy unalmas körözgetés.
Más:
Sokan jósolják azt a fórumhuszárok közül, hogy Leclerc bucira veri Vettelt. Mivel Vettel és Hamilton között meglehetősen kevés különbség van, ezek szerint Hamiltont is meg fogja verni simán? Tehát szerintük Leclerc a legtehetségesebb pilóta a mezőnyben? És mindezt ebből a Sauberes teljesítményből szűrték le?! LOOOOL! Tehetséges pilóta igen, de még soha sem versenyzett versenyképes autóban, nyomás alatt, a legjobbak ellen. Váruk meg a jövő év elejét szerintem ezekkel a nagyívű kijelentésekkel, mert sokan estek már nagyon csúnyán pofára az élmezőnyben.
Én jóslatom az idényre:
Szerintem a Ferrarinak nem fog jót tenni a csapatvezető váltás, bár sokan azt várják ettől, hogy nyugodtabb lesz a légkör és jobban fognak dolgozni, csakhogy az eddigi technikai vezető lesz a főnök, akinek éppen ezért egy csomó mindenben meg kell majd osztania a figyelmét és ezért nem lesz olyan hatékony a fejlesztés.
Mercinél minden azon múlik, hogy mennyire lesznek jók a fejlesztések, ha sikerül a mostani formájukat átmenteni, akkor egy unalmas év elé nézünk.
RB teljesen a Honda kezében van de meglepne ha VB esélyes kocsit hoznának össze szoros 2-3 hely a max. amit el tudok képzelni, már eleve 5 motorral terveznek, tehát látják, hogy nem fogja bírni a Honda. Lesz itt még év közben mutogatás egymásra, ha a Honda nem tud szintet lépni a megbízhatóságban és még gyors sem lesz.
Renault eleve hátrányból indul mert ők már a szigorúbb költségvetési plafonra készülnek most is, mintha nyerni sem akarnának. Azt ígérik, hogy sikerült előrelépniük a motor terén de a többi csapat is fejleszt ezért hacsak egy nagyon jó aero designal nem állnak elő aligha elérhető nekik a dobogó. Ricciardo-t sajnálom, de legalább kiderül, hogy Hulkemberg mennyire erős.
A Force India egy nagy kérdőjel, sokat számít, hogy az év elejét sikerül-e jól kezdeni. Stroll gyerekre kíváncsi leszek, hogy mire képes, mert itt már nem lesz kifogás.
Haas szokás szerint copy-paste Ferrari, év elején erősek aztán szépen csúsznak lefelé a két méregzsák pilótával.
Sauber, ha nem lenne Kimi annyira nem is érdekelne ez a csapat. Ha jól sikerül az autó, akár a 4. helyért is harcban lehetnek.
Williams, annyira jó lenne látni, hogy előrelépnek, rossz látni a mezőny végén. Kubicára kíváncsi leszek, mit tud majd hozni, ami igazán akkor lenne érdekes, ha néha a legjobb 6 közé is be tudnának kerülni de erre nem sok esélyt látok.
Mclaren, a csapatban dolgozó mérnökök miatt is, nem jöhet még 1 ilyen szar év. Nekik tényleg sokkal előrébb kell lenni. Nincs már Alonso sajnos de legalább nem kell azt látni, hogy az utolsó helyeken kullog egy top pilóta.
Nekem ez jött le abból a minimális infóból, amit olvastam. Talán a tesztek után egy picit okosabbak leszünk. Nagyon várom már az új évadot.