Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Na pont ezért hoztam fel Monzát mert tudom, hogy arra bezzeg arra mindenki úgy tekint mint valami szuper izgalmas pályára miközben szerintem! az első tízben sincs benne :)
Nyilván nem vittem még el a Ferrárimat Monzára, de elég sokat szimulátorozok és szerintem Monza egyáltalán nem a trükkös pályák közé tartozik. Kb 3 kör alatt megtanulható a többi meg már csak optimalizálás. Egyetlen egyedi pontja a híres parabolika ami a pont sóder hiánya miatt egyáltalán nem izgalmas hiába trükkös. A sikánok, meg a többi kanyar Monzában meg pont olyan mint bárhol máshol egy sima sikán vagy egy kanyar amit határon autózva vagy be tudsz venni jól vagy sem. Ilyen szempontból egyik pálya sem könnyű.
Bocsi, de nekem senki nem fogja bemesélni hogy Monza bármivel is nehezebb mint egy átlagos pálya. A nehéz pályáknak meg a közelébe sem ér. A kör 70%-ban de lehet többen csak taposod a gázt a padlóig és egyenesen mész.
Ami a monzai pályán van érdekes rész az a vietnámi stadion körüli részben is benne van.