Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Sok minden belejátszik ebbe, én a jelenlegi erőforrást a legjobbnak gondolom, szóval ezzel nekem nincs bajom.
Az előzések száma...ez sem egyszerű probléma, de megoldható.
A legnagyobb probléma egyikének azt tartom hogy mérnökök futtatják a köröket. a másiknak meg azt hogy Alonso nem ül győztes technikában.
-
amikor még a kormányon lévő kapcsolók számából 'nagyjából' lehetett követni a technika összetettségét addig még úgy ahogy rendben volt, manapság már fingom nincs hogy az ér-e többet hogy valakinek kimagasló érzéke van a vezetéstechnikai oldalról, vagy pedig az ér többet ha olyan magas tűréssel rendelkezik, hogy tud egyszerre megadott köridő ablakban vezetni mellette menüpontokban lapozgatni és sms-t írni.
Én ezt brutálisan visszaszorítanám, továbbra sincs kétirányú adatáramlás, az egyirányú oké a fejlesztések, és a megbízhatóság miatt. Futamon meg kb. rádiócsend van, táblázás körönként és veszélyhelyzetben rádiózás.
Kiveszik az MGU-H-t oké, de akkor sebességfüggő összekerékhajtás ~80km/h felett első kerék is hajt, addig csak hátsóhajtás. ..és akkor a két tengelyről szedett MGU-K pótolja az MGU-H elvesztését, az első tengelyről lényegesen nagyobb energiát lehet felszabadítani.
Akkor a spórolás sem probléma, mert mint az LMP-ben, vagy még messzebb ki lehet tolni a visszanyert energia által felszabadítható lóerőket.
A 3 motor/év sem probléma, nem sok oké, de max 3-4 év és sima ügy.
Egy ilyen mérvű váltást mint ami lezajlik azt nem lehet észrevétlenül átvészelni.
Annak idején mikor a kétütemű motorokról a négyütemre váltott a MotoGp, az is megviselte a sportot, pedig összehasonlítva lófax ehhez képest. Pedig a gázreakció, a motorfékhatás megjelenése és a vezetési technika megváltozása osztotta a pofonokat ott is.
A mai napig úgy gondolom hogy az igazi versenymotor az a kéttakos 500cc volt.
-
Az amit nagyjából a Mercedes behozott, azzal szemben csak egy hasonló felállás tud hosszabb távon eredményes lenni, Xezer szimulációból azt futtatják ami a legjobb százalékban hoz eredményt, minimális beleszólással a versenyzői oldalról, hosszabb távon ez öli a sportot.
De technikai oldalról a jelenlegi erőforrás sztem a top3-ban van, bár a hangja az [email protected] még legalább van...
Nekem jobb mint régen amikor beindult a kipörgésgátló, azt nagyon utáltam.