182273
  • Stockbauer33 #169506

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2019.04.25. 11:31:50
  • Magnum PI
    2019ben nem várhatjuk el hogy 1990es tudással dolgozzanak a mérnökök. Minden ki van optimalizálva és ezen nem segít semmilyen technikai megkötés vagy bármilyen gumi keverék. Az egyetlen dolog ami valamit talán segítene ha kevesebb adatot kapnának a mérnökök és így nem tudnának optimalizálni.

Pl a telemetria elvétele biztos sokat segítene. Verseny közben erre alapozzák a stratégiát, meg nagyon sok technikai hibát azért úsznak meg mert a mérnök megmondja hogy vezess hogy a legtovább kihúzza a technika. "Ne használj X fokozatot", "ne pörgesd X fölé a motort", "hűtsd a féket", "Legyél 25 tizeddel gyorsabb 3 körön keresztül" stb.

Tiltsák be a telemetriát és hagyatkozzanak a fejlesztésnél meg stratégiánál is a pilóta visszajelzéseire. Nyilván sose fog megtörténni.
  • nearo
    Wéber elemez
    Vajon mitől szenved a Ferrari?
  • RatBaG #169503
  • b-type
    annyira nem meglepő. Ma már más van..egyszerűen pár dolog nem működik ami régen működött, minden más csak F1-nek hívják mindkettőt.
    ...annak idején még egy huzagolás is nagy dolog volt egy puskában, manapság meg gombokat nyomkodnak. A mai F1-nek a saját problémáját kell megoldania.
  • AnuluWork #169501
    Prost élete első versenyén a Mekivel azonnal pontot szerzett - az még nem a Porsche volt -, és a Renaulttal második évadjában a Williams és a Ferrari mellett 3 versenyt is nyert. 83ban 2, 84ben pedig fél ponttal maradt le a VB címről. 1987ben, amikor a (Williams-)Honda a topon volt a Mekivel még tudott nyerni, miközben Johansson már nem. 86ban pedig még a VB címet is behúzta Mansell és Piquet előtt, miközben Rosberg nyerni se tudott.

Szóval, Prostot megvédeném. 1990ben még valóban versenyzés volt az egész. 19 csapat!!! állt rajthoz, és olyan csapatok is voltak köztük, akik SOHA nem tudtak kvalifikálni a versenyre, már az előkvalifikációban kiestek, viszont lelkes tervezők voltak, és sok-sok lehetőség a pilótáknak, akik vagy éltek vele, vagy nem.

Ez ma már tényleg nincs.
  • AnuluWork #169500
    90ben nem sokon múlt. 1988ban meg ő szerezte a legtöbb pontot, de csak a legjobb 16 számított. 1989ben legyőzte Sennát. 1990-ben Mansell Portugáliában megnyerte Sennának a VBt, Senna Suzukában biztosra ment 89 miatt, és még a futam előtt megmondta: ha Prost elmegy mellette az első kanyarban, kilöki, mivel nem helyezték át a polet a másik oldalra. 1991ben pedig annyira gyenge és megbízhatatlan volt a Ferka, hogy Prost nem is nyert vele, ellenben rengeteg győzelmet qurt el Cesare Fiorio és zseniális stratégiái miatt. Ne felejtsük el, akkor Mansell majdnem beérte Sennát is azzal a Williams-Renaulttal, amire Niki azt mondta, hogy ezzel még ő is bajnok lett volna ...
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.24. 19:03:36
  • sure
    ...persze nem törvényszerű, valóban, hogy egy versenyző ne azt a kocsit tartsa a legjobbnak/legélvezetesebbnek, amivel egyéni VB-címet nyert, csak kicsit olyan PR-öngólnak tűnt a nyilatkozat. Mondhatnám meglepő volt első olvasásra.
  • sure
    Hehe, pont erre gondoltam, a Renault igazán meglephetné a közönséget pár futamgyőzelemmel

+
    "a helyzet hasonló az övéhez 1993-ban"
    "az autók csúcsa a két-három évvel azelőtt használt gépek voltak"
    "arról szólt, hogy mire vagy képes, milyen a zsenialitásod"

1990 world champion: Ayrton Senna (McLaren)
    1991 world champion: Ayrton Senna (McLaren)

• ToxiMaxi
    Vajon ugyanez lenne a véleménye ha a Renault a VB-ért menne?
  • AnuluWork #169496
    Prost szerint a Forma-1 túl messzire ment. A négyszeres világbajnok szerint lenyűgöző a Forma-1-ben használt technológia, kár, hogy a sportág kárára válik. "Egyre kevesebb a meglepetés"
  • RatBaG #169495
  • AnuluWork #169494
  • ToxiMaxi
    Egy biztos a Red Bullok nem fognak ilyet meccselni.
  • Stockbauer33 #169492
  • lac coo
    Jó unalmas , jellegtelen pálya ...
  • mcmoha
  • adam46
    Én már hányok ettől a sok városi pályától. Lassan ezt a részét is tönkre basszák.
  • mcmoha
    Dagobert bácsi helyett ezt a Tilkét kellett volna eltávolítani az F1 közeléből.
  • repvez
    Csodálatos, mintha végig egy csöben mennének, a rázókő mellett egyböl magas falak vannak mindenhol, nagyon látványos igy a pálya.
    Tilke megint alkotott. Már bukótér sem kell ha odarakja a falakat a pálya széléhez.
  • AnuluWork #169486
    Mika megmondja

"A Ferrarinak be kellene fejeznie azt, hogy ennyire magára koncentrál, és helyette a verseny megnyerésére kell összpontosítaniuk. Ezzel a Mercedes nem kerülhetett nyomás alá. Szerintem jogos volt, hogy Leclerc-ben felment a pumpa, mert ezzel az új stratégiával az ötödik helyre került Verstappen mögé."

"Vettelnek és Leclercnek minden hétvégén megvan a lehetősége arra, hogy a Mercedes legerősebb versenytársaik legyenek, de támogatásra és rugalmasságra van szükségük, hogy ezt meg tudják tenni. El kell felejteni a csapatutasításokat, és arra kell koncentrálni, hogy megnyerjék a versenyt."
    Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2019.04.19. 13:11:31
  • AnuluWork #169485
  • mfn
    RB Bakuban 20 LE-vel többel támad.
    https://www.motorsport-magazin.com/formel1/news-254567-f1-red-bull-racing-honda-motor-update-power-unit-baku-aserbaidschan-rennen-max-verstappen-christian-horner-helmut-marko/
  • Magnum PI
    Több csapatnak is kellett a végén pl RB, de a Ferrariról én sem tudtam
  • sure
    Nem a Mercinek kellett szárnyat cserélnie?...
  • ToxiMaxi
    Hirtelen szárnycsere és a hétvége addigi adatainak kukázása nagyon látszott a Ferrarin.
  • Magnum PI
    Szerintem Kínában nem lassítottak őket semmi, egyszerűen lassúak voltak. Kivéve mikor Leclerc kemény gumit kapott mert akkor ő nagyon ment. Előző futamon is ez volt a kulcs szerintem. Ha most hagyták volna elől ki tudja mire jutott volna a kerékcsere után. Végén a közepesen megint nem tudott jót menni Leclerc sem.

Azt mondják jó a Ferrari meg hatalmas motor fölényben vannak. Én ezt nem nagyon látom a pályán.
  • lac coo
    Csak a nyertesnek nem kell magyarázkodni ...! ;)
  • mcmoha
  • maffioso
    Egyetértek. Sajnálom nagyon, ha ez emiatt megy el idén. Leclerc számomra abszólut megnyerő.
  • ToxiMaxi
    Abban igaza van, hogy 1 seggel 2 lovat nem lehet megülni. Azzal viszont nem értek egyet, hogy a Ferrari lassú lenne, sőt én azt mondom, hogy ha képesek lesznek kilábalni a technikai problémákból, ami jól láthatóan lassítja őket, akár 2-3 tizedet is rá tudnak majd verni a Mercire, hacsak a Merci közben nem talál valamit.

Furcsa ez az év, mert ha csak azt nézem, hogy mi volt a versenyek végeredménye, akkor Merci dominancia van, de a valóságban ez nem így történt és sokkal erősebb ez a Ferrari, mint amit most láttunk tőlük.
  • AnuluWork #169475
    Flavio ...
  • Fura Alak
    Tavaly már technikai igazgató volt, azaz a teljes autó fejlesztéséért volt felelős.
  • ToxiMaxi
    "Ja és ott vajon a padlólemezért ki is lett volna felelős? Hát igen a kedves Binotto kapitány"
    Eddig én úgy tudtam, hogy ő a motorért volt a felelős, bár ez is egy rossz megfogalmazás, mert nem 1 ember dolgozik ezeken a területeken.
  • Magnum PI
    Ahogy én látom az RB meg a Merci is folyamatosan javul év közben. Nagyon jól fejlesztik a kocsit. A Ferrari erősen kezd és azt tartja de nem fejlődik olyan ütemben mint a riválisok ezért gyengébbnek tűnik az év végére.

Tavaly elpazaroltak sajnos 3 futamot egy rossz padlólemez miatt és mire rájöttek már mindegy volt és még Vettel is szétesett. Ja és ott vajon a padlólemezért ki is lett volna felelős? Hát igen a kedves Binotto kapitány
  • AnuluWork #169471
    A RB kapcsán az év végén volt jobb. A Ferkával az év elején, de volt vegyes éve is. Szerintem az év végi pályák jobban mennek neki.
  • b-type
    na, ott pont nehéz ügy sztem,..mert ott már általában az egyiket tolják..és ez igaz Hamilton-ra is...kivéve persze az olyan éveket amikor csapattársak közt döntik el a VB-t.
    A teljesebb képhez sztem a vetélytásakhoz kell nézni.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2019.04.16. 08:45:49
  • AnuluWork #169469
    Csapattársak tekintetében.
  • b-type
    Hamilton-t is általában az év első felében lehet megverni, sőt ott kell. Az év második felében, pláne ha hátrányban van, nagyon nehéz...kivéve persze ha betojik az autó.
    Amennyi pontot csak lehet azt kell rajta behúzni az év első felében, és aztán nagyon magas szinten hozni kell az év második felét is.
  • PLaci #169467
    Vettelnek mindig az év második fele a jobb

Tavaly, és tavaly előtt is az év második felében esett fejben össze Vettel. 2017 -ben "csak" Szingapúrtól kezdve, de 2018 -ban egyértelműen nem volt az év második felében fejben egyben.