FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
használd már egy kicsit néha a józan paraszti eszed,ha nézed ezt a sportot...
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
Itt olyan aerodinamika kellene, ami másik autót követve is működik, és nem romlik jelentősen a tapadás és a motor/fék hűtés. De az a gyanúm, hogy senkinek sincs még fogalma sem, hogyan eljutni odáig, és még szólóban is jó legyen az aero.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
https://twitter.com/alo_oficial/status/978550255733170176
\"If in doubt, flat out!\"
Ha megy előtte valaki akkor nem csak a szárnyakra nem tudsz annyi egyenletes levegőt terelni, de a diffúzor alá is kevesebb esetleg turbulens levegő érkezik és ez a nagyobb baj mert pont tempós részen nem lehet menni a másik mögött és nagy hátrányod keletkezik.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Az F1 azert (is) vonzo a gyartoknak es a privat csapatoknak, mert "szabad" fejlesztes van, a hatterben megy a kutatas, fejlesztes, trukkozes. Ha "veletlenul" beletalalnak valamibe, akkor "biztos" a siker, es akar evekig.
Meg a privat csapatoknak is, bar az ma mar eleg nehez. De regen azert volt, hogy a Williams es a McLaren tizenevig uraltak a mezonyt, sorozatban 3-4 bajnoki cimet huztak be.
Ha "egyformabb" autok lennenek es az aktualis beallitasokra es pilotakra lenne bizva a minden, mennyire pufolik egymast a palyan, eleg lutri lenne egy-egy verseny (ami nezo szempontbol, ha valaki nem kocka csapat/pilota fan, akkor persze nem rossz;D) De a nagy csapatoknak/gyartoknak mar nem feltetlenul erne meg.
Bar az utobbi evek (evtizedek:P) Ferrari/McLaren "szivasa" sem egyszeru...
Az F1 "nagyon nehez". Elsore barmilyen jo otletet a valtoztatasokra, gyorsan meg lehet magyarazni, hogy megis miert nem lenne jo:)
Láttunk már olyat, hogy az elsó szárny véglap kiányzot vagy az egész lifegett mégse elözte meg senki akinek ép volt a kasznija.
A Formula-E azért működik jobban mert sokkal lassabb a tempó és az aero csomag sem erős. Ha megnézed az új autót látszik rajta hogy nem nagyon foglalkoztak azzal mennyire hatékony a kasztni csak nézzen ki jól. Ez két dolog segít abban hogy tudjanak egymás mögött menni.
De ami igazán megtámogatja az előzést baromi robusztus a kasztni és védettek a kerekek. Formula-E-ben annyi kontakt van mint egy jobbfajta Mario Kart futamban de mégis tudnak menni tovább. F1-ben nagy a tempó, gyenge a kasztni. A teljesen szabad kerekek miatt a legkisebb koccanás is végzetes szokott lenni. Törik a felfüggesztés repülnek a légterelők.
Nem tudom, hogy azok az előzések mind a DRS zónában történtek? Az a durva, hogy nem is emlékszek rájuk. Nem úgy mint anno 2006-ban Schumi és Kimi csatájára az utolsó körökben. Még mindig magam előtt látom.
Hamilton azt nyilatkozta, hogy több van abban az autóban és gyorsabbak is tudnak lenni. Akkor miért nem előzte meg Vettelt, mikor utolérte? Miért nem ment el mellette?
Elspórolták az előzgetéseket ezzel a nagy takarékossági dologgal. Másik, hogy már nem a pilóta irányít, hanem megmondják neki, hogy mit csináljon.
Az is érdekes, hogy a formula E-ben több előzgetés van, pedig nem nagy tempóval mennek és vannak városi pályák is, ott minden autó ugyan úgy néz ki.
Vannak akik csak ismétlik 'csak azért is úgy csinálom', és vannak, akik tanulnak az életben.
"Under the VSC, drivers must reduce their speed and stay above a minimum time set by the FIA at least once in each marshalling sector. Stewards can impose penalties for any transgressions."
Versappennel mi volt? Én azt láttam, hogy ő annyira erőltette, hogy megcsúszott. Egyébként nincs baj ezzel, több ilyen kellene aki képes a határon túl is menni.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.26. 11:04:52
A gumi kimélés nem új dolog, itt arról volt szó, hogy megcsinálni 1 kiállással.
A VSC alatt nyilván másképp kell számolni a kerékcsere miatti kiállás időhátrányát - aminek az oka a lassabb haladás a pályán. Míg a kiállás, boxutcán áthajtás, csere a szokásos sebességgeé mehet. A VSC mód mindenkinek egyszerre indul tudomásom szerint, tehát nincs olyan, hogy 'pont Vettel mögött volt VSC' meg hasonló. Az a SC-s esetre vonatkozik.
Vagyis, nekem ez úgy néz ki, hogy a Mercedes taktikusai és a SW nem a VSC alatti különbséggel számoltak. Ha rá is jöttek akkor, nem lehetett tenni semmit, mert Hamilton nem mehetett már gyorsabban büntetés nélkül. Azt hiszem. nem olyan nagy ügy ez. Mindenki hibázik néha.
Sokkal érdekesebb volt a nagyszájú Verstappen pld. <#worship>#worship>
"András Bertók A fordított arányosság miatt a 35%-os sebességcsökkenés több mint 53%-os időnövekedést okoz.
Az alap az, hogy idő = távolság/sebesség (legyen ez eredendően 1 = 1/1) - ha a sebességet 35%-kal csökkentem, akkor 1/0.65=1.5385 lesz az idő (több mint másfélszerese).
Ha azt feltételezem, hogy a távolság (nem másodpercben, hanem méterben kifejezve) a VSC életbe lépésétől kezdve állandósul, akkor Hamilton tökéletesen jól tartotta a tempót, vagyis máshol lesz a kutya elásva..."
erre Gábor válasza:
"Gábor Wéber Sajnos ott a pont! Túl egyszerű lett volna az autóban ülve gyorsan megfejtenem a dolgot, azóta én is újra számoltam nyugiban, és a 35% az bizony 53% lesz időben. Innen nézve Raikkönen kisebb hátránya az érthetetlen. A teljes összképhez az FIA pontos szektoridejei kellenének, amíg azt nem szerzem be, nincs értelme tippelgetnem."
szerintem amugy mindenki tulkomplikalja es tenyleg csak annyi tortent, hogy pont vettel mogott lett VSC, amibe hami meg kimi beleszaladt.
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2018.03.25. 18:16:10
Ezert van, hogy a mai F1 50%-ban pilota/auto, 50%-ban pedig a hatterben levo 100 ember, szoftver es miegyeb.
Valszeg ha nem lenne radiokapcsolat, erzesbol kellene tolni, nem kellene sporolni, meg a mostani autokkal is hulyere gyepalnak egymast a versenyen:DDD
Ez valszeg nem egyedi eset, tobbszor elofordulhatott mar a hatso/kozepmezonyben is, csak azzal "nem foglalkozik" senki, nem tunik fel;)))
Az egyertelmu valasz pont az, amit Weber Gabi is mondott futamo kozben, vagyis amikor bejott a VSC szakasz akkor az pont vettel mogott aktivalodott, es vettel meg versenytempoval el tudott haladni, mig hami es kimi mar beszopta es lassitania kellett, a kov korben meg mar vettel bejott kereket cserelni. tehat a 6.2 seces hamilton lemaradas annak koszonheto hogy VEttel versenytempoval mehetett a szakaszon, ahol ugyanabban a korben Haminek mar lassitania kellett. VSC ugyebar csak egy adott palyaszakaszra vonatkozik.
1 órája ·
Jöjjön a mai VSC talány gyors megfejtése, hosszabban majd több adattal felvértezve.
A Mercedes a saját versenyirányító szoftverének rosszul megírt algoritmusát okolja a mai vereségért, ami 15 másodperces lemaradásig biztonságosnak vélte a helyzetet VSC esetén, miközben Hamilton 11,6-es hátrányból sem tudott Vettel elé kerülni végül.
A furcsaság az, hogy Hamilton ennek ellenére a pályán hagyott időt, méghozzá pont azt a kritikus 2-2,5 másodpercet, amivel már Vettel elé vághatott volna. A brit ugyanis Vettelhez és Raikkönenhez képest lassabban tette meg a VSC alatti körét, ami a szabályok szerint 35%-os sebességcsökkentésre kötelezi a versenyzőket. A szektoridőket nem a normál szektormérő pontokhoz, hanem a versenybírói posztokra osztva nézik, és ahhoz képest kapnak +/- visszajelzést a kormánykeréken, hogy tartani tudják a szabályos minimum időt.
A 35%-os lassítás értelemszerűen 35%-os időnövekedést okoz, így a távolságok nem, de az időhátrány pont ennyivel nő, ha mindenki mindent egyformán csinál - ami persze lehetetlen. Viszont jól látszik a különbség az első három pillanatnyi helyzetét megnézve:
Időkülönbség a VSC életbe lépésének pillanatában:
VET 0,0
HAM +11,6
RAI +18,3
Időkülönbség Vettel boxutcába hajtásakor:
VET 0,0
HAM +17,8 (53%-os növekedés)
RAI +25,4 (38%-os növekedés)
Jól látszik, hogy miközben a két Ferrari közti távolság (időben) éppen a 35%-os sebességcsökkenésnek megfelelően változott, addig Hamilton extra 2-2,5 másodpercet vesztett ez idő alatt, és így Raikkönen hátránya alig nőtt hozzá képest, a lassítás ellenére (+14%).
Hogy ebben mekkora szerepe volt annak, hogy a csapat nem nógatta a pontos delta idő követésre, majd kiderül, de Vettel mázlija a VSC időzítése mellett ezzel az apró, de mégis fontos plusszal együtt akkora, mintha a lottóötös mellé még a Joker-számait is kihúzták volna."
https://www.autosport.com/f1/news/135023/mercedes-blames-software-for-defeat-under-vsc
Hamilton buta mint a tök, ez a tegnapi nyilatkozatából és a mai futamon is kiderült. Egyszerűen ha van előtte egy autó fogalma sincs hol van, folyamatos megerősítés kell neki.
"Egyszer rájöttem mire gondol egy nő, aztán meggondolta magát...."
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
http://gaborszantai.co.uk/
Vagy nincs egy őszinte barát, családtag, aki szólna nekik? :D
(nem,fb-ra sem lehet rakni direkt linket instáról semmilyen formában)
BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D
(instagramról nem lehet linkelni képet képként?)
Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2018.03.25. 11:36:44
Vikingek! i5-10600KF, GTX1070, 16GB DDR4 3200
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2018.03.25. 11:08:41
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Meg ott van a probléma, ha sokáig a másik mögött mész, előzni akarsz de nem tudsz, nem lesz jó az alkatrészek hűtése. Le kell szakadnod az előtted haladóról a hűtés helyreállítása véget...
Aztán meg a gumi taktika, ha agresszívan akarsz vezetni előbb elkopnak a gumik, mint amilyen hosszú etapot még ki kéne bírniuk, megint spórolni kell a gumikkal. Emiatt nem nyomhatják úgy ahogy akarják.
Hamilton is inkább vissza vett a végén, és spórolásra állította az autót, annyira, hogy Kimi majdnem ráesett...
Értem én, hogy szezon eleje, meg nem az elsőn kell megnyerni. De ez a versenyzés lenne.
Nézzétek meg Schumacher Ferraris utolsó futamát Brazíliában. Ott szerintem minden maxra volt tekerve, ha nem tovább...
Mégis csak a kerekekkel volt a gond.