• gpFan
    Most beugrott egy régi nevetséges technikai vita, kb. 2004-ből, amikor az LCD monitor még ritka és drága volt. A szivar, akinek szatellit Internetje volt, és töltögette le a filmeket - nyilván nem Full HD-ben, hanem kb. DVD felbontás demonstrálta, mennyivel jobb és élesebb a kép a régi katódsugárcsöves monitoron mint az LCD-n ! Amely valami 1280x1024 felbontású volt. Az a nem túl jó és nagy régi monitor annyit nem tud, de DVD-re jó. Vagyis 720 pontot soronként jól mutatott. De az LCD is, persze. Miért mondta mégis életlenebbnek ? A kontraszt miatt - a katódsugárcsövekben bevezettek bizonyos kontrasztjavító trükköket, mint a Black Matrix , és az javított tényleg. De semmit az élességen. Az csak szubjektív benyomás volt, a tudatlan emberben. Én meg igencsak videó és TV technika szakértő voltam akkor is. Mondtam neki, hogy nem élesebb. és hogy abszurd amiket mond, de hiába.
    Talán azóta, 13 évvel később esetleg már megszabadult attól a szuperéles képű, szobát is melegítő - héj, micsoda + extra jóság ! - és nyilván 100x szebb, mérnöki precizitástól duzzadó (vagy inkább a képcső volt az, ami felduzzasztotta ?) - és egy vacak, lapos, hideg , 'pimp' , modern LCD -re tért át ..