argo001#166963
A kolléga épp egy olyan évről beszélt, ahol - ha jól dereng - 8 futamgyőztes volt (Schumacher, Barrichello, Alonso, Coulthard, Räikkönen, Montoya, RSC és Fisichella).
Elhiszem, hogy a Schumacher-dominancia miatt habzó szájjal üvöltöttek egyesek otthon, de arra azért kíváncsi lennék, mivel érdekesebb a Mercedes-éra, mint anno a Ferrari-éra (vagy a RB-éra volt).
És azért a Ferrari- vagy a Red Bull-érában voltak nagyon szoros szezonok (2000, 2003, 2010, 2012), ami a Mercedes-éráról épp nem mondható el (az idei év még zajlik ugyebár).
99/2000 óta követem a F1-et, számomra 2000 és 2003 voltak a legjobb szezonok, nagyon szorosan ott van mögöttük 2006 és 2008 (de kár, hogy utóbbi kettőnek az lett a vége, ami). Régebben a tankolás, valamint a gumiháború stratégiában is nagyon nagy eltéréseket eredményezett. Manapság a mezőny nagy része már szabadedzéseken is ugyanolyan felépítés alapján teljesíti a különböző edzésprogramokat is.
Én elismerem, hogy 2014 óta is vannak szépségei az F1-nek, és azt is elismerem, hogy még nem vettem észre ezeket a szépségeket. :D Bár, tény, az idei évvel semmi baj nincs, végre szorosak az időmérők és a versenyek is, többnyire nyitottak a futamok, és azt hiszem, a szurkolók többsége erre vár, ilyen esetben kis túlzással nagy ívben leszarja a technikai részleteket. Márpedig minden tömegsportban a néző a legfontosabb.