Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ToxiMaxi #165875 Jövő évre ki mit vár?
Én:
Merci: új szögállású padlólemez és a rövidebb tengelytáv miatt, nem biztos, hogy övék lesz a legjobb kocsi, bár motorban ők lesznek továbbra is a legjobbak.
Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-2 hely
Pilóták : Hamilton vb esélyes, Bottas megmutathatja, hogy mit tud év eleje jó volt viszont utána sokat kapott, most már nem lesz apelláta, hogy nem volt ott a kezdeti szakaszba, ez lesz a 2. éve.
Ferrari: jövőre kiderül, hogy ez az év egy fellángolás vagy egy tudatos fejlesztőmunka volt.
Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-3 hely
Pilóták: Vettel vb esélyes, Kimi-nek remélem legalább egy szép búcsúra futja, jó lenne még utoljára a dobogó tetején látni.
Red Bull: 2 fontos dolog van. Az egyik az, hogy a Renault tud-e közeledni a 2 nagyhoz és a szabályok tényleg képesek lesznek bezárni az olajégetés/időmérős kiskaput bezárni. A másik pedig, hogy év elején jó lesz-e az aero csomagjuk. Mert év közben az egyik legjobban fejlesztő csapat.
Konstruktőri helyezéspotenciál: 1-3 hely de náluk kisebb esélyt látok a vb győzelemre a Renault motor miatt, mint a Ferrarinál
Pilóták: Kívülállóként nekem nagyon az jön le, hogy Verstappennel akarnak vb-t nyerni de Ricciardo is top pilóta nálam, nekik van a legerősebb pilótapárosuk, ami egyszerre áldás és átok, ha nem kimagaslóan erős a versenygép.
Force India: Szürke ló számomra és nagyon meglepne ha előrébb tudnának lépni, mint ahol most állnak
Konstruktőri helyezéspotenciál: 4-5 hely
Pilóták: Erős pilótapáros, akik mindig hoznak valami izgalmat, ha összetalálkoznak
Williams: Ez a csapat már évek óta nem méltó a nevéhez, nem érzem bennük az erőt, hogy ennél erősebbek tudnának lenni
Konstruktőri helyezéspotenciál: 5-7 hely
Pilóták: Vicc az ami itt megy. Marketing szempontból biztos jó de sokat elmond a csapat jelenlegi helyzetéről. Stroll-t gyengébbnek vártam nekem kicsit meglepetés fizetős pilóta létére van benne némi tehetségi is. Kubica ha visszatér, akkor bizonyítania kell, ha Sirotkin jön, akkor a Williams totálisan fizetős csapattá válik, igazi tehetség nélkül.
Renault: Ők még messze vannak a RB-tól de ha jól sikerül a motor, akkor a FI-t meg tudják szorongatni
Konstruktőri helyezéspotenciál: 4-6 hely
Pilóták: Szerintem az ő pilótapárosuk erősebb, mint a FI pilótapérosa éppen ezért, akár a végelszámolásnál előrébb is lehetnek náluk
Toro Rosso: Hát itt bármi lehet. Nemrég derült ki, hogy a Honda motor picit nagyobb hűtést igényel mint a Renault ezért át kell tervezni egyes részeit a kocsinak. Meglátjuk mi lesz de szerintem a Honda stabilabb lesz mint volt (mondjuk az nem nehéz).
Konstruktőri helyezéspotenciál: szinte lehetetlen megtippelni: 6-10 minden lehet
Pilóták: Sokat nem láttunk belőlük jövőre kiderül, hogy mit tudnak, számomra egy közepes pilóta benyomását keltik
Haas: A tavalyi jó kezdés után ebben az évben kicsit megragadtak a mezőny közepének hátsó felében. Kérdés mire lesznek képesek önerőből, mert könnyen meglehet, hogy megörökölik a Sauber-től az utolsó helyet.
Konstruktőri helyezéspotenciál: 7-10
Pilóták: Dinamit duo. Legfurcsább pilótapáros, az egyik a rádión kiabál a másik meg beszól mindenkinek. Tény, hogy nem a legerősebb pilóták de mindig történik velük valami
Mclaren: Róluk a legnehezebb beszélni mert ha a Williams-ről azt írtam, hogy méltatlanul teljesít, akkor a Mclaren-re ez duplán igaz. Nagyon de nagyon meg lennék lepve ha tényleg a dobogókért tudnának küzdeni, már az is csoda lenne, ha a RB-hoz közel lennének. Náluk ez lesz az igazság éve. Ha nem tudnak legalább a középmezőny első felébe felkapaszkodni, akkor 2019-re nagyon komoly változások lesznek.
Konstruktőri helyezéspotenciál: Itt is lehetetlen megmondani talán 5-8
Pilóták: Alonso-t nem kell bemutatni senkinek, vb kvalitású pilóta de csapatot sohasem tudott választani, Vandoorne kicsit szürke ló számomra, tehetséges és látszik a fejlődés de a sok kiesés miatt nehéz megmondani, hogy Alonso-hoz képest hol van.
Sauber: Ferrari technika fog futni náluk és nem titkoltan a Ferrari a Sauber vállán állva, akarja elindítani a következő hosszú sorozatát. Minden azon fog múlni milyen aerot tud a Sauber csinálni, ha a Ferrari önállóságot ad neki ebben. Sokat fognak előrelépni az biztos.
Konstruktőri helyezéspotenciál: Akár a FI-át is megszoríthatják de 5-8 közé lőném be őket.
Pilóták: talán a pilótapáros lesz a leggyengébb láncszeme az Alfának meglátjuk.
Jövő év izgalmasnak ígérkezik. Aztán meglátjuk mi lesz :)
Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.12.20. 12:27:04