Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
gpFan #165577 Részemről egy kis áttekintés, a 2 fő VB esélyes eddigi teljesítménye alapján.
Vettel erősen indult, és jobb is volt picivel a nyáti szünetig. Sajna, már akkor is volt egy igen süket (nem is tudom melyik szó volna a legjobb) Bakuban, amit elég később ismert csak be. És akkor jött a Hamilton csúcsforma, SPA-tól kezdve. Vettelnek volt esélye fordítani Singapurban, de ott megint előjött a "mindenáron én előre" igazi énje - ami alapjában véve nem rossz, sót, egy VB-nek az alaptulajdonsága szinte. Csakhogy itt nem valami Sauber elózésről van szó, hanem egy másik nagy ego, Verstappen előtt maradni. És ezt nem kezelte elég okosan, elég ügyesen. Ami most, Mexikóban is megtörtént. Alapjában véve, én megbüntettem volna a Bakui és a mostani Mexikói eset miatt is. De nézzük a számokat: Egy verseny nullázva gyertyahiba miatt (igen hasonló az első új turbo korszak verseny első kiesóje esetéhet - na ki is volt az ? ), egy negyedik 4 technikai hiba miatt - vagyis, mondjuk bukott valami 40 pontot. Míg a hátránya most jóval több. Ez csak egyet jelenthet szerintem: saját maga hibái miatt vesztett 2 versennyel a vége előtt leginkább.
Hamilton viszont tényleg hibátlan volt az utolsó 7 versenyen. Mondhatnánk, hogy halvány volt a tegnapi felzárkózása - de a legelején tényleg ment a győzelemre, és jól kihasználta az alkalmat, ami nyilván mindig rizik egy Vettel és Verstappen mellett. Után kellett némi idő, hogy magához térjen, és okosan nem reszkírozott, mert még a dobogóra sem volt esélye.
Jövőre úgy néz ki, lesz 3 erős VB cím jelölt - az idei 2 + Verstappen. De az sokat függ a Renault megbízhatóságától, ami most is pocsék volt. Sajna, Ricciardot mintha a csapat már is lefokozta volna, vagyis könnyen lehet elhagyja RB-t 2018 végén.