• Laffite
    Nem volt igazi ovál régebben sem. Még az 50-es években beleszámított a vb pontversenybe az Indianapolisban már klasszikussá vált 500-as futam, de mivel a F-1-es csapatok akkoriban egyszerűen el sem utaztak oda (már akkor is teljesen más technika szükségeltetett azon a pályán egy jó eredményhez, így nem érte meg átmenniük), szal nem mentek el, így érdektelenség miatt törölték a kiírásból.

Amúgy az ovál nem szar, sokkal izgalmasabb, látványosabb futamok vannak. Aki azt mondja, hogy szar, az még nem nézett végig egyet sem, ebben biztos vagyok. Oválon sokkal-sokkal több múlik a versenyzőn mint az f-1-ben, sokkal többet kell bevállalni, többet kell kockáztatni. Az előzés is elsőre borzasztó egyszerűnek tűnik, de gondoljatok bele, amikor 300 fölött egy elnyújtott kanyarban pl két autó közt kell elslisszanni úgy, hogy mondjuk 10-10 centi van a két oldalon...

Én azt mondom, hogy aki még nem nézett végig egy ovál futamot se, az kezdje rögtön Indianapolissal! 500 mérföld, tucatnyi elvérzett kocsi már az edzéseken, hisz csak a leggyorsabb 33 juthat be, stb...

Indianapolis = alap, úgy mint Le Mans 24h, Monaco F-1