Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Alonso legfrisebb nyilatkozata
"Egyelőre boldog vagyok, de messze nem teljesen magabiztos. Tegnap a forgalomban autózás után sokat javult a helyzet és úgy érzem már sokkal jobban állunk. De még rengeteg mindent át kell vennünk.
Az első napokban a beállításokban történt változtatásokat nem igazán éreztem. Most már kezdem érezni, szóval ennek örülök. Még rengeteg időnk van, rengeteg lehetőség van tesztelni. Még nem állok készen, de úgy érzem, az időmérőre és a versenyre rendben leszek."
Oválon vezetni teljesen más stílusban kell, mint amihez eddig pályafutása során hozzászokott. Furcsa érzés, de már kezd egyre jobban hozzászokni.
"Az autót teljesen másképp kell vezetni. Ha valaki egész életét Európában, Formula 1-es versenyzéssel tölti, akkor az oválversenyzés természetellenesnek tűnik neki, mert itt az autó magától kanyarodik balra. Szóval ez elég furcsa volt, amikor először értem az 1-es kanyarba. De a szimulátorral jól felkészültem, az elmúlt hetekben rengeteg információt kaptam a csapattól, ezért már felkészültem erre az érzésre."
A vezetésen túl:
"Talán még korai erről véleményt mondani, de azt hittem több eseményen kell a pályán kívül részt venni. Lehet hogy erről másképp vélekedek majd jövő vasárnap, de egyelőre így látom.
A legjobban az lepett meg, hogy a nézők ott vannak a garázsokban és még a pitlanen is, ez nekem teljesen szokatlan."
Na meg ugye a teszten mondta még, hogy 1-es kanyar padlógáz, aztán amikor odaért, szétkapcsolt az agya és a lába és nem nyomta tovább a gázpedált. :)