182111
  • mcmoha
  • allock #165804
    elfér simán a mezőnyben, a fizetőseket így "félnyomorékul" is elverheti, sőt
  • adam46
    Bannerbe?
  • mcmoha
  • Pluskast
    Egy kicsit több bordó színt simán elbírna még az autó. Túl sok benne a fehér.
  • adam46
    Ezen szerintem senki sem lepődik meg. Minden más fontosabb számára, mint a "szeretett" sportága. Inkább az ilyen agyonbotoxolt csodákat választja, mint Donatella Versace. Sosem lesz akkor bajnok, mint Alonso, Sumi, vagy akár Vettel.
  • RatBaG #165799
    https://www.m4sport.hu/forma-1/cikk/2017/12/05/f1-es-bajnokokkal-alakult-meg-az-fia-hiressegek-csarnoka/

"Az eseményen az idei világbajnok, Lewis Hamilton nem tette tiszteletét, ő hétfőn Londonban egy divatgálán jelent meg Donatella Versace és más celebritások társaságában."

micccsoda bajnok!
  • adam46
    Szerintem igaza van Vettelnek, minden tisztelet Kubicáé, de ha vissza is tér egy középszerű pilóta lesz, a Williams-el pedig nem sok esélye lesz a győzelemre, inkább csak a középmezőnyben fog autózni.
  • ToxiMaxi
    Na, és ki volt az egyetlen aki nem ment el, mert éppen valami nagyon fontos divatbemutatón smúzolt?
  • Stockbauer33 #165796
    http://f1vilag.hu/hirek/vettel-kubica-fiataloktol-veszi-el-lehetoseget
  • Stockbauer33 #165795
    Többek között Vettel és Alonso is bekerült az FIA Hírességek Csarnokába.

• RatBaG #165794
  • mcmoha
  • mcmoha
    Ne veszekedjetek, inkább nézzetek egy kis klasszikus F1-et.

• adam46
    A változatos forma 1 az lenne, ha legalább 3 csapat pilótája versenyezne a címért. Nem pedig 4 évig uralkodó csapat 2 pilótája, vajon ki nyeri a bajnokságot?
  • ToxiMaxi
    Picit benézte.
  • RatBaG #165789
  • ToxiMaxi
    Ki beszél arról, hogy ez volt a legizgalmasabb szezon?
    Egyáltalán értetted azt, amit írtam?

Továbbra is a dominanciákat hasonlítottam össze. Ha te ezt képtelen vagy megérteni, akkor én is sajnállak.
  • desigo
    Kényelmesen rommá keresik magukat...
  • ShaiHulud
    lassan nem csak ezt a sportot hanem kb az elet legtobb teruletet.:) jo generacio, es egyre tobb Z-s lesz donteshozo midnen teren :)
  • IXEMGabeo
    tobbek kozott en sem nezem, mert mar "mu" az egesz...neha egy egy versenyt a klasszikusok kozul meglesek, mar nem nagyon van kiert szoritani, ezek a versenyzok muvik...meg talan Ricciardo jopofa es harcias, Verstappen es az uj generacio tagja tele tuzzel , Vettel mar nem a regi a tobbiek is azon generacio tagjai, akik szelfizgetnek osszevissza nyomjak a PR szoveget es nyivakolnak, ha esik az eso az FIA-val az elen...ezt a sportot tonkretettek szepen
  • adam46
    Sajnálom, de akinek ez a modern F1 éra izgalmat jelent, mert izgulhatunk, hogy az adott év uralkodó csapata melyik pilótája fog nyerni, azt csak sajnálni tudom. Akinek ez izgalmat jelent az ne is nézzen Moto GP-t, vagy WTCC-t, mert sokkot fog kapni, mondjuk ilyen elven, a Barátok Közt is izgalmas, meg az X-faktor is.
  • IXEMGabeo
    van verseny...pont ezert esett a nezettseg, mert a Merci dominancia hatalmasabb volt, mint a Red Bull es a Ferrari era...tessek megnezni hany idomerot nyertek a Mercisek, es mennyit a tobbiek...alig van meglepetes szinte, meg lehet nezni a statisztikakat hany versenyt nyertek a tobbiek es mennyit Rosbergek az elmult 3 ev alatt....
  • ToxiMaxi
    Hülyeséged? Házigazdaként kéretik tisztelettel beszélni a másikkal. Milyen 7 év? Én arról beszéltem, hogy Rosberget és Hamiltont hagyta a Merci versenyezni ellenben a Ferrarinál ez szinte soha sem fordult elő, RB dettó. Ezért sem lenne jó ha a következő évet a Ferrari dominálná.
  • adam46
    Jaj, hagyjad már a hülyeséged. Van verseny, elmúlt 7 év a rajtcél győzelmekről szólt. Ebben az évben is olyan pályákon volt verseny, ahol nem számít a motorerő annyira. Hamilton nem egyszer kerülte ki Vettelt, mint egy Merci a trapantot. Verseny max a box-ban volt.
  • ToxiMaxi
    Dehogynem itt legalább van verseny a két legjobb gép között. Egyenlő feltételek, ez az igazi mérce.
  • adam46
    Tök mindegy, semmivel sem jobb ez az időszak, mint a Sumi időszak.
  • ToxiMaxi
    Barcelona? Két merci? Mégis hagyták őket versenyezni és nem ez volt az utolsó, ahol összeakadtak. Legnagyobb tiszteletem az övék ezért.
  • mcmoha
  • Alexease
    Nem volt meglepetes:) Ericsson tele van penzzel, Lecrerc meg "Ferrari pilota" :D Ha a Ferrari "ad nekik" autot (vagy tippeket) is, akkor talan be tudnak jutni a mezony masodik harmadaba ;) Vagy eppen mar "csak" ketreszre oszlik a mezony. Az elsobe Ferrari, Merci, az auto miatt talan RedBull es a nyomulas miatt Renault; a masodik felebe meg a tobbiek:)
  • szabii98
    Megtörtént, Leclerc és Ericsson.
  • Stockbauer33 #165774
    http://f1vilag.hu/hirek/szombaton-bejelentheti-versenyzoit-alfa-romeo-sauber
  • Fura Alak
    Az ilyen bakik miatt hagyott fel a Red Bull azzal, hogy hagyja versenyezni a pilótáit.

• Alexease
    Az F1 "mindig", de legalabbis a 80-as evek kozepetol arrol szolt, hogy egy-egy szabalyvaltozas es/vagy valami tecthnikai (trukk) bevezetes utan, 1 csapat (es annak jobb/kiemeltebb) dominalt 2-4 evig. Erdemes visszanezni az eredmenyeket egy nagy tablazatban. "Papiron" jovoevtol 2-3 ev Ferrari johet;)

Tul nagy valtozatossagot (2-3 csapatos/pilotas bajnoksag, evente mas-mas csapat) az F1-rendszere miatt nem erdemes varni. Kell a gyari motor es a gyari csapat. A Renault bekemenyitet, de kellene auto es kocka pilotak is hozza. A Honda mindegy mit csinal, kellene auto is (kiveve ha nagyon beletalalnak es a RedBull a hatterben autoban segit). A RedBull jo autokat epit, de a motor miatt meg van kotve a kezuk.

Talan 2020-ra annyira osszesurusodik a mezony (nem lehet tobbet kihozni a technikabol, csavaronkent szabalyoznak) hogy keresztbe verik egymast, versenyenkent lehetnek privat csapatok is toppon. De osszessegeben akkor is a gyariaknak van eselyuk.

2021-tol meg kezdodik elorol:D Kiveve, ha sikerul annyira "lebutitani" az eroforrasokat, hogy "csak" az autoepitesen es a pilotakon muljon.
    De azert a nagy gyari csapatoknak nem erdeke a "kiszamithatatlan" evad.
  • ToxiMaxi
    RB képes lett volna elveszteni a VB-t csakhogy Vettel nyerje meg, végül is bejött nekik de eléggé orosz rulett volt. Abban egyetértek, hogy a 2 csapatos verseny mindenképpen jobb. Csak ne legyen olyan mint ebben az évben mert ennél valljuk be a Hamilton-Rosberg csata sokkalta hevesebb volt, ez meg ellaposodott a nyári szünet után.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.12.01. 08:41:59
  • ShaiHulud
    egy darabig a red bull is, legalabbis latszolag, de az teny hogy ferrari ezt soha nem lepne meg. Viszont dominancia nekem igy is unalmas meg ugyis, foleg ha altalam utalt csapat/pilota dominal. Sokat nem segit rajta ha egy dominans csapat 2 pilotja latvanycsatazik, vagy csak 1 dominal, par szazalekkal jobb eset, de ennyi. de most azert 1-2 ev re megneznek egy kimi dominanciat mondjuk :D persze tudom sose lesz olyan, mar nincs azon a szinten, nem is feltetlen kell neki azon lennie.
  • ShaiHulud
    na hajra:) remelem jo lesz, regen szerettem, szimpatikus srac. Kar igy elbaszta a rallyval...
  • ToxiMaxi
    Az elmúlt 7 évben egyetlen csapat engedte, hogy a két pilótája csatázzon. Az pedig a Merci volt. Emlékezzünk csak ebben az évben Ferrari nem engedte, hogy Kimi megelőzze Vettelt. Vagy emlékezzünk csak mikor Hamilton visszaadta Bottasnak a 3. helyet, Ferrarinál ez elképzelhetetlen.
  • adam46
    Elmúlt 7 év pont ilyen volt.
  • ToxiMaxi
    Merci dominancia alatt legalább Rosberg versenyezhetett Hamiltonnal. RB vagy Ferrari dominancia alatt ez elképzelhetetlen. Én nem akarok még 1 olyan időszakot mint Schumi alatt.
    Utoljára szerkesztette: ToxiMaxi, 2017.11.30. 15:19:37