• Totti5
    Mit is nem mondott el, és kire mit is kent?

„Boldog vagyok, hogy visszatértem és mentettem pár pontot” – értékelte röviden versenyét.

A kérdésre, min ment el a rajtja, csak annyit felelt: „Túlpörgő kerekek. Még nem tudom, megvárnám, mit mondanak a mérnökök.”

Az Autosportnak kicsit részletezte is a történteket. A rajt előtt a japán pályamunkások azzal keltettek feltűnést, hogy éppen Hamilton második rajtkockáját próbálták törölgetni. Egy víztócsa volt ott az éjjeli esőzések miatt. A címvédő nem gondolja, hogy ezen múlt volna. „A nedves foltnak ehhez semmi köze. Én hibáztam” – ismerte el. „Aztán már csak azon voltam, hogy valahogy előreverekedjem magam. Nehéz volt, de mindent megtettem. Az autó egész versenyen jó volt, jól mentem, keményen küzdöttem, de így sem tudtam visszanyerni a második helyet.”

Sikerült DRS-távolságon belülre is kerülnie, de támadni csak egyetlen esélye volt. A sikánnál próbálta kifékezni őt, ám a holland a féktávon a belső ívre húzódott, Hamiltonnak pedig le kellett vágnia a kanyart. Akkor a rádióban a féktávon belüli irányváltás miatt panaszkodott – a futam után viszont már nem tulajdonított nagy jelentőséget a megmozdulásnak. „Ez nem számít már. Megtörtént, továbbléptem” – mondta.

„A csapat valóban nagyszerűen teljesített. Nagy gratuláció nekik, büszke vagyok arra, hogy részese lehetek ennek a három éve tartó sikeres korszaknak. És örülök, hogy én is hozzájárulhattam ezekhez a sikerekhez.”

„Most várom, hogy hazatérhessek. Aztán várom a következő versenyt.”

S hogy mivel tölti a következő másfél hetet? „Nem tudom még. Az biztos, hogy mozgalmas lesz a program. Egy kicsit most kimozdulok, aztán megyek Austinba.”