• Wallcroft
    Verstappen és Kimi esete egyértelmű. Aki mást állít, az nem érti a F1 és a szabálykönyv erre vonatkozó részét. Változtathatsz irányt 2x, AKKOR, ha a második irányváltoztatásod már az ideális ívre való visszahúzódás.

Ezzel szemben Verstappen mit csinált a 2-esben? Elhúzta jobbra, majd amikor Kimi bevágott balra, Max is újra irányt változtatott. Ha néztétek a hétvégi eseményeket (szabadedzés, időmérő, futam) akkor tudhatjátok, hogy a 2-esben az ideális ív NEM a belső ív a kanyarbejáratnál. Kintről kezdik meg és úgy húzzák beljebb az autót, amennyire lehetséges.

Mi ebben az egészben a szánalmas? Az, hogy még csak nem is vizsgálták az esetet. Én nem azon vagyok kibukva csak, hogy nem kapott büntetést, hanem azon, hogy a stewardok behunyták a szemüket, vagy a magyar Grid Girl-öket nézték ehelyett. De hát tudjuk, hogy ők a szabályokat mindig érdekesen értelmezik. Nézzük csak Button esetét... beesi ka pedál, kis túlzással 20-al megy az autó, veszélyes a többi pilótára. Mi ez, ha nem a biztonság érdekében leadott info?? Erre megbüntetik? Ugyan már, nem HALO kell ide, hanem a korrupt és/vagy inkompetens versenybírák lecserélése.