182111
  • HTS s3rg1nh00
    azért az kurvára nem igaz,hogy szemerkélt az eső és egyszerű volt a verseny.Palmer még sétatempóban is belecsúszott Kvyatba,el is mondta hogy azért mert egyszerűen _nem látott a mezőnyben semmit a vízfüggönytől_.kíváncsi lennék,mondjuk te mennyire mernél akár csak 60-70es tempóval menni ilyen körülmények között egy másik autótól 5-10 méterre menni...
    Utoljára szerkesztette: HTS s3rg1nh00, 2016.11.15. 22:03:23
  • Stockbauer33 #162142

Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.11.15. 21:56:43
  • repvez
    Egyébként régen ez volt mindenki tesztelhetett amikor akart és ilyenkor a gumiszállitó is megkaphatta azokat a paramétereket amire szüksége volt, most a költségcsökkentés ürügyén nem lehet tesztelni , viszont bevezettek egy olyan motorformulát ami sokszorosába kerül az előzőekhez képest és ugyan úgy elhasználnak 8 motort ha muszáj mint eddig csak most kap érte 5 rajthelyet és mit veszt vele ha a motorja jó feljön az utolsó helyről is dobogóra , volt költségcsökkentés?Nem .
    Izgalmasabb lett tőle a verseny? nem

több lett a meghibásodás a "kiforratlan technika" miatt? részben, de inkább csak megelőzték vele gondokat, míg régen addig hajtották a technikát míg szétment, nem állították le , hogy megmentsék a következő versenyre.

Amit már többször is irtam, kevesebb szabály , és 100%on hajtani a gépeket, aki tovább birja az a bajnok ,
    Ennyire egyszerü, Ők a modern gladiátorok.
    Abban az időben sem jött be az ápoló, hogy ellássa a sebet ,mert a tigis szabálytalanul karmolta meg , hamegtudta sebesiteni igy járt legközelebb majd jobban figyel.
  • csabush
    Belehetne iktatni köztes teszteket, az összes csapat részvételével, váltott pilótákkal, és akkor nincs gond abból, hogy aktív versenyzővel tesztelnek és a csapatok is tudnak dolgozni a saját fejlesztéseken, de ez komoly átalakításokat igényelne a szabályrendszerben.
  • adam46
    Ez csak a jelenlegi forma 1 idiotizmusa, hogy korlátozzuk a gumigyártó teszt lehetőségeit is, mert most spórolunk, vagy senkit nem akarunk előnyhöz juttatni. Lehet szidni a Pirellit, de egy olyan korban kapcsolódott be a sportágba, amikor nagyon megindult a forma 1 lefele azon a bizonyos leejtőn. Tényleg nem tudom, hogy miért nem tesztelhetnek a teszt pilótákkal, de ez így vicc.
  • csabush
    Alapvetően az lenne a normális amit mondasz, hogy saját autóval, amivel azt csinálnak amit akarnak és független tesztpilótákkal tesztelhetnének amennyit akarnak, nem is értem, hogy a gumigyártó miért van korlátozva. Gyanítom azért, mert a versenyzők tesztelgetnek és te is említetted, ezzel előnyhöz jutnak, akármit is mondanak.
  • repvez
    Ezért lenne egy saját kocsija a pirellinek ahogy most , de azt szabadon módosíthatná az igényeinek, nagyobb leszorító erő, vizes pálya, tartóssági teszt,akkor és ott tesztel vele ahol akar.
    Ennyi erővel a motorolaj és benzin gyártók is mondhatnák, hogy nem tudtak tesztelni és ok is kérnek motorokat tesztelni, hogy hogyan üzemel .
    Így a csapatoktól független lenne, nem lehetne ráfogni, hogy ezzel valaki is előnyt szerez, mint ahogy most, mert nekem senki ne mondja, hogy ebből nem fog profitálni az a pár csapat aki már próbálta az új gumikat.

Remélem, hogy a modositó pontok eltörlésével is nagyobb lesz a fejlesztési kedve és az innivációk bevezetése a motoroknál és ujra látunk elfüstolt motorokat és sokkal eltéröbb kasztni kinézetet, mert ami most van az minden csak nem változatos.
    Ekkora titkolózás mellett képtelenség lenne ugyan azokra a formákra kialakitani a kocsikat, mégha eléggé kicsi a mozgástér is a szabályokban
    Utoljára szerkesztette: repvez, 2016.11.15. 18:38:46
  • csabush
    Én nem gondolnám, hogy a Pirelli azzal a múlttal maga mögött nem lenne képes megfelelő abroncsot gyártani. Sose értettem ezt, akkor is mindenki habzó szájjal fikázta őket, amikor meg lettek kérve, hogy kopós gumit csináljanak, megcsinálták (csak talán túl jól sikerült elsőkörben) és utána mi volt? Az ő anyjuk dolgozott prostituáltként. A Bridgestone és a Michelin idejében kicsit mások voltak a játékszabályok, minden téren (de ott meg megemlíthetnénk az indianapolisi fiaskót, mikor az egyik gyártó abroncsaival szerelt autóknak alszik volt).

Hozzáteszem ez csak a sima slickekre érkező morgásra igaz, ez az esőgumis téma valóban érdekes, bár ott meg szerepet játszhat a már emlegetett kevesebb tesztnap. (amit egyébként nem is aktuális autókkal végeznek, hanem átalakított korábbival, nem?)
    Utoljára szerkesztette: csabush, 2016.11.15. 18:11:23
  • AnuluWork #162135
    Azért, ha Kimit telibekapják háromszázzal, annyi is lett volna a versenynek. Nincs meg valahol a Massa visszaballagás jó minőségben?
  • repvez
    Érdekes amíg nem jött be ez a spórolgatós forma, addig nem lehetett hallani, hogy a gumigyártónak külön tesztnapjai lennének , meg hogy keveset tesztelheti a gumikat. Elötte sztem orrba szájba tesztelte a gumikat a bridgestone meg a michelin. De legalább is nem erről ment folyamatosan a kommentár, hogy mennyi kört bírnak a gumik , meg ki milyen keménységűt mikor teszi fel.Az elmúlt két szezonban semmi mást nem hallani.
    Érdekes, most már nem hallani a 100kg os üzáról, hogy nem lesz elég a futam alatt, nem esik szó a motorokról egyéb fejlesztésekról,állandóan csak a gumi gumi.
  • gabi89
    Mondjuk erről nem (csak) a Pirelli tehet. Szegények kb. 21 napot tesztelhetnek egy évben, úgy meg nehéz jó esőgumit csinálni.
  • repvez
    Én meg ugy érzem, hogy a FIA a kényelmes fotelból, olyan dolgokba avatkozik be amibe nem kéne, ha a pilóták ugy itélik meg, hogy mehet a verseny akkor hadd menjen.
    DE függetlenül a biráktól megint csak a gumik voltak a hunyók, Mert ez az eső egyáltalán nem volt erős, csak szemerkélt, ennél volt már sokkal nagyobb esőben is futam.
    Csak ahogy valaki megemlitette a Pirelli gumik megint nem voltak képesek megbirkózni a feladattal.
    Ahol el tudnak menni interes gumival is ott egy tiszta eső gumival nem szabadna, hogy megcsusszon .
    Szörnyű, hogy mindig a gumigyártó miatt kell a versenyzőknek sporolosan menni, esőben meg még hatványozottabban látszik.
  • Amiga
    Amúgy én azt gondolom, ez a vasárnapi futam a szervezők és bírók részéről most mestermunka volt.

A kétszeri versenymegállítás, az SC-s rajtok mind indokoltak voltak, a versenykörülmények a vége felé már nem sokban különböztek attól a két évvel ezelőtti suzukaitól...

Ltványos volt, mennyire kiszámíthatatlan a célegyenes elején lévő törés, szinte mindenki megbicsaklott arra, ebből lettek a balesetek is elég nagy sebességnél, tényleg mázli, hogy nem csúszott több autó is össze. Verseny alatt persze nem ezt akarjuk látni, de a versenyzők testi épségét megóvták. Ha jobban elengedik a gyeplőt és komolyabb sérülés lett volna a vége, akkor 100 %-ig biztos vagyok benne, hogy habzó szájjal szídnánk őket.
  • Jeffjohnson
    Idegesítően indult de a végére egy igazán látványos verseny lett belőle. RB szerintem félig esős beállításokkal ment. Riccardonak meg annyira beázott a sisakja, hogy alig látott valamit benne ezért nem csoda, hogy neki annyira nem ment jól de a nap sztárja Max volt az biztos.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.11.15. 13:53:42
  • repvez
    Ezekszerint Dennis is lekoccol, remélem ez nem befolyásolja negativan a mclaren szereplését a következőkben és tudnak helyette egy másik embert szerezni aki rendet tart a csapatnál
  • RelakS
    És még ezzel is péppé alázza a mezőny nagy részét :D
  • Stockbauer33 #162127
  • mcmoha
  • bakkerman
    izgalmas lehetett volna a szezonzáró,hogyha most Rosberg csak 4.,akkor tényleg óriási harcban lettek volna az első helyért,ami VB címet ér,így sajnos Hamilton poleból indulva eljön az első kanyarban,ő a részéről elvégzi a feladatát,Rosberg meg óramű pontossággal behozza 2.-nak,vagy ha éppen nagyon szorongatják hátulról akkor enged,és 3.-nak.

Nem,nem tudom a lottószámokat még mielőtt valaki...
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.11.14. 16:12:37
  • HTS s3rg1nh00
    remélem Rosberg átmegy a szezonzárón az 1990-es Sennába
  • mcmoha
  • Alexease
    Ez gyors volt:) Pedig le volt skalazva a kozepere es korbe kiszinezve a szele:D
  • Lokker
    Mint Massa-nak? :D Alonso és Vettel is hallgasson mélyen mert mind a kettőt lehetett volna büntetni.
  • mcmoha
    Berni baba már blokkolta is.
  • Stockbauer33 #162119
    http://www.vezess.hu/forma-1/2016/11/14/alonso-legkozelebb-nekimegyek-vettelnek/
  • Alexease
    Osszefoglalo.
  • adam46
    Szerintem is, sokan megcsinálták már, nem egy unikornis dolgot vitt véghez, ettől függetlenül jól nyomta. A futam maga meg szánalmas volt, jött egy kis eső, aztán piros zászló, nehogy már álló rajtot nyomjunk, az nagyon veszélyes. Komolyan már az lesz a legjobb megoldás, ha tényleg ilyenkor beülnek a szimulátorba és lenyomják ott.
  • AnuluWork #162116
    Vettel is így ment vízen. Alonso is, sőt Rosberg is. stb.

De ettől Max még egy fax, bár tény, hogy skillből fax, ő alapból ilyen, így lett nevelve, tényleg elhiszi amit mond, nem pontosan ugyanolyan fax, mint az apja (volt), aki nem skillből nyomta, hanem mert szopatni akart mindenkit a sanyarú karrierje miatt. :)
  • lac coo
    Azert a redbull futomuve meg mindig paratlan.
  • Stockbauer33 #162114
    Ha így ezt megismétli párszor akkor igen ott a top piloták között.Így a vizes pálya miatt duplán.

Rosbergnek boritékolom a VB címet.Mélton nyert Bravo
  • Alexease
    Dehogy fogjak;) Majd megmagyarazzak, hogy biztos csalt, a tobbiek hagytak, veszelyeztette a tobbiek eletet, meg amugy is szabalytalan volt mint mindig;)))
  • oneal1
    na a sok Max firkász most eheti a kefét :)
  • Alexease
    A vege legalabb jo volt.
    Remelem latjak a szervezok is, mennek ezek ha kell/lehet. Persze necces, de huzzanak le penzt "innen" es toljak at "oda", vezessenek be uj szabalyokat, modositsanak ezt azt.
    Ha a hetvege elott esosnek itelik a futamot, akkor legyen minimum hasmagassag szabaly (mindenkinek egyforma, pentektol jatszhatnak vele); legyen dupla piros villogo az autokon; legyen 8x annyi lampa a palyakon; problemas heyekre tripla techpro; kotelezo extra eso gumi; a verseny es felvezto kor elott, piros zaszlo kozben menjenek takarito gepekkel a palyan; stb.
  • repvez
    ugyan olyan ciki mint a minden edzés után elmondani, hogy tettünk egy nagy lépést elöre ,de még van mit javitani, mikor mindenki tudja , hogy hol szar az egész, de mégse nyilatkozzák le .

Minden annyira egy kaptafára megy csapattól függetlenül.
  • Amiga
    Max elképesztő.
  • AnuluWork #162108
    Szerintem - látva mit nyomott Rosberg az utolsó futamokon úgy, hogy biztosra ment - Hamilton az elején műszaki probléma miatt megadja magát és Rosberg pontszerzés nélkül bajnok. Szerintem.
  • Pares
    Nem nézem rendszeresen a Forma 1-et, de amit ma ez a Max Verstappen nevezetű srác autózott, az valami hihetetlen.
  • szabii98
    If Hamilton wins, Rosberg needs 3rd or better
    If Hamilton comes 2nd, Rosberg needs 6th or better
    If Hamilton comes 3rd, Rosberg needs 8th or better
    If Hamilton comes 4th, Rosberg needs 10th or better
    If Hamilton comes 5th, Rosberg wins the championship

szerk.: hopsz nem akartam válaszolni
    Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.11.13. 20:31:32
  • AnuluWork #162105
    Más korosztály. Felméri mit veszíthet azzal, ha úgy szopja meg, mint Kimi, aki majdnem úgy szopta meg, mint Zanardi. Kb. ezredmásodpercek döntöttek ...
  • Master91
    már szerintem is ciki ilyet mondani minden futamon :D az éppen aktuális nézőkre mondani