• Jeffjohnson
    Szerintem nem minden ilyen fekete-fehér, ahogy azt sokan gondolják. Viszont érdekesek ezek a csapatnyilatkozatok, amikor a két merci összeütközött spanyolban, akkor pont Rosberg kapcsolt rossz motorbeállításba és szerintem, (a csapat nyilatkozata ellenére), ezért kellett elengednie Rosbergnek Hamiltont Monacoban, ami szerintem eddig példátlan a Forma-1-ben, hogy VB-t vezető pilóta elengedjen egy vele szorosan a VB címért versenyben álló ellenfelét. Most a csapat megint nyilatkozik valamit, ami ki tudja mennyiben fedi a teljes valóságot.

Mindenesetre ha tényleg az történt, amit ők nyilatkoztak, akkor ebben a helyzetben közelebb álltak az amatőr sporthoz, mint a profihoz. Lehet, hogy csak a kommentátorok szerint annyira felkészültek a csapatok, mert mi az amit látunk, hogy a zsinórban 4 VB címet nyerő csapat elfelejtkezik arról, hogy a gumik a garázs végében vannak és képtelenek ezt jelezni a pilótának, hogy menjen még 1 kört, a másik zsinórban 3. VB címe felé száguldó csapat mérnökei meg összekevernek motorbeállításokat, hogy aztán azt a pilótáknak kelljen verseny közben kitalálniuk, hogy mit és hova kell kapcsolniuk.

Egy jó dolog volt ebben az unalmas versenyben, hogy remélhetőleg Rosberg visszaszerzi a harci kedvét és talán a tavalyinál jobban megnehezíti Hamilton dolgát az újabb VB cím felé vezető úton.