182110
  • Totti5
    Gábor Wéber

A versenyre megmaradt gumik hivatalos listája.

Az első tízből Vettelnek van egyedül új szuperlágya, Hamiltonnak (1), Sainznak (2) és a két Red Bullnak (1-1) pedig lágy keverékű Pirellije. Ahogy az várható volt közepesből mindenki spájzolt legalább egy friss garnitúrát magának a futamra.

Csapaton belül Hamilton egy új lággyal jobban áll Rosbergnél, Ricciardónak közepesből van eggyel több Verstappennél, de mindkét Red Bull rendelkezik friss gumikkal a versenykeverékekből, azaz rugalmasan variálhatnak a stratégiával.

Mivel a Pirelli nem szabta meg a közepes gumik javasolt élettartamát, így az egy kiállás simán elképzelhető, a kérdés inkább az, hogy egy közel 50 körös etap végén milyen köridőkre lassul vissza a legkeményebb keverék. A szuperlágynak 18, a lágynak 22 kört javasolnak az olaszok, persze ez nem rettent majd el senkit 25-30 körös etapoktól, ha bírják a sárga oldalfalúak.

A jó futam kulcsa persze az, hogy a Red Bullok az első körökben a Mercedesek elé kerüljenek. Bízzunk benne...
  • Totti5
    Senki nem mondott ilyet. Nincs olyan hogy HA.
  • Master91
    Igen, amit Lajos behúzott volna már ha nincs szegénynek ennyi műszaki gondja.
  • Totti5
    Nem számít hogy mi volt a múltban, most most van, a 2016os cím a tét, nem az évekkel ezelőtti.
  • bakkerman
    Ez igaz valóban!
  • nearo
    azért a 2014-es 67 pontot úgy nézd, hogy utolsó futamon dupla pont volt, és Rosberg ott nem szerzett pontot, Hami meg nyert
    Utoljára szerkesztette: nearo, 2016.10.30. 14:41:30
  • bakkerman
    2014: Rosberg 3 nullázás,abból egyszer betudta fejezni a futamot,Hamilton szintén 3 nullázás. Világbajnok Hamilton 67 (!!!) pont előnnyel
    2015: Rosberg 2 nullázás,Hamilton csak 1, 59 ponttal végzett Rosberg előtt,amikor Rosberg benullázott,akkor Hamilton nyerte azt a két futamot,szóval vonjuk le azt az 50 pontot,és még mindig marad 9 pont.

Mindkét évben megérdemelten,ÖNERŐBŐL lett bajnok Lajos. Idén viszont ahogy állnak jelenleg,ez a 26 pontos előny nagyban köszönhető annak hogy Ham beragadt a szezon elején (5 futam után 0 győzelem),2-3 győzelem elment a szar rajtjai miatt (ez saját hiba,nem Rosberg érdeme),plusz ott a Malajziai motorhiba. Ezekhez semmi köze Rosbergnek.
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.10.30. 14:27:32
  • Master91
    Kinek is van több kiesése eddig összességében műszaki gondok miatt?
    Ja hogy Rosbergnek...
  • bakkerman
    Aki alapjáraton nem szereti Lajost,sőt inkább utálja,annak lehet írni/mondani bármit,nem változtat a véleményén,ha 40 évesen 7x VB-ként vonulna majd vissza akkor is csak egy mákos *** lesz sokak szemében,ennyi. Ugyanez volt Schuminál 2005-ig,aztán megverte Alonso és hirtelen elkezdték jobban tisztelni azok akik már köpködték előtte mert hülyére nyerte magát. Ez ilyen,Vettelt is sokkal kevesebben utálják mostmár mint amikor az RB-nél nyomult. Rosberg idén VB lesz,jövőre már nem Lajos lesz a média kereszttüzében,hanem a német (címvédőként),meg Verstappen trónkövetelőként
  • Totti5
    Mákkal nem lehet VB címet nyerni, s technikai sport lévén benne van minden. Ha most Rosberg nyeri akkor Ő nyeri, ugyan úgy ott volt egész évben mint Hamilton.

Senki semmit nem felejt el, a múlt már megtörtént, most a jelen van. Hamilton szempontjából pedig a technika kicseszésekkel teli évet él meg.
  • Totti5
    Melyik részével van gondod? mert az egy dolog hogy a cím moslékfirkász, de a tartalomban semmi olyat nem állított ami miatt rugdosni kellene. Elmondja hogy ugyan olyan kemény csatát vívnak mint tavaly, ők harcolnak a VB címért, vagy Ő vagy Rosberg nyer, sok az 1-2, de neki most sok volt a műszaki problémája. Mind a két állítás igaz és a versenyek kép is ezt igazolja.
  • adam46
    Hamilton elfelejti az elmúlt év mákjait, amik vb címhez segítették egy-két alkalommal...

De mindjárt jön Totti és helyreteszi a dolgokat :D
    Utoljára szerkesztette: adam46, 2016.10.30. 09:21:20
  • b-type
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Sztem nem ez a rosszabb. A rosszabb az ha valaki tekintet nélkül fórumoz. Mert ez azt eredményezi, hogy belterjes lesz a topik, és kikopnak azok akik tudnak véleményt nyilvánítani.
    Sajnos el kell fogadni (nekem spec.) hogy úgy általában is erre haladunk. Jó viták nincsenek, valódi megszállottság detto. fika, fika, és dúrvaság van. Mindig volt valamennyi, de voltak olyanok akik miatt megérte. Az önálló érték nélkül bíró híroldalak is elmennek ebbe az irányba, mert csak követ kell dobni a vízbe és van érdeklődés, van pénz.
    Nem az F1 lett rosszabb, én piszkosul szeretem figyelemmel követni továbbra is. csak már nem jó ezt együtt a neten csinálni, jobban mondva még a PH! oké.
    Azért a topik nem kerül ki a kedvencekből, csak nem kattintok rá ha látom van valami.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.10.30. 08:15:02
  • simonl #161527
    Vigyázz mit írsz ebben a topic -ban, mert felkel a gazda és bannolva leszel [#wink
    Utoljára szerkesztette: simonl, 2016.10.30. 07:46:58
  • IXEMGabeo
    Ha igaz, ha nem igaz

buzi gyoker, aki vesziteni nem tud:D ilyen nyilatkozatot...amugy biztos ferditettek rajta, de akkor is verlazito, amit irnak
  • Master91
    Ez az egész hétvégés gumi parádé miatt szerintem izgi lesz.
  • Lokker
    Gyenge ferrari, fejlődő RB, Hamilton szokásos, Rosberg mentés, Sainz alkotott ismét. Ennyi volt az időmérő és a futam is kb ennyi lesz. Ugyan az a sorrend lesz a befutó mint az időmérő.
  • nearo
    lol, mutatnak egy random kislányt dart vader maszkkal, és pont akkor írják ki alá, hogy szakkomentátor: Wéber Gábor :)
  • Stockbauer33 #161522
    „Valami új dolgot próbáltál ki az autódon.” – mondta az újságíró. Kimi válasza pedig erre a következő volt: „Igen, valamit kipróbáltunk, de nem tudom, hogy mi volt az, és hogyan ment vele a dolog.”
  • RatBaG #161521

• mcmoha
    http://www.totalsportek.com/formula-1-live-stream/
  • Master91
    1. szabadedzést nem közvetíti semmi? nemár..
  • Stockbauer33 #161518
    http://silodrome.com/graham-hill-wallpaper/
  • Stockbauer33 #161517
    http://mcsatorna.hu/f1/sainz-alonson-nottem-fel-szerintem-meg-mindig-o-a-legjobb-1796853
  • Totti5

• SzocsA
    Azt akarják az amerikaiak, hogy legyen nagyobb szünet a két versenyhétvége között :D
    Európai futamok után mehetnének amcsiba majd jönne az ázsiai futamok, majd vissza mexikó!
    De akkor mi értelme van a spórolásnak? MEg szerintem nem 5 forint átköltöztetni a cuccot, meg nem is kevés idő.
    Vettel olyan lett mint Alonso, így ki fog égni!
    Már aznap negatív hatása volt mikor elment!!!!!!!!!
    ÉS akkor mi értelme van a glóriának és a többi fejlesztésnek? :D
  • Stockbauer33 #161514
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Van benne Kubica is.Komolyan mondom sírok.Micsoda idők voltak.Micsoda versenyek voltak

• RatBaG #161513
  • Stockbauer33 #161512
  • mcmoha
  • Stockbauer33 #161510
  • Stockbauer33 #161509

• Jeffjohnson
    Az is egy hasonló húzásra való válasz volt... érdemes utánaolvasni.
  • Totti5
    Névre szól vonalkóddal, minden szettet vissza kell adni. Nem lehet elcserélni, csak direkt, az pedig szabályszegés és keményen büntetik.
    Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.10.26. 13:30:30
  • Count Adyn
    Talán amikor anno Alonso leszopatta Lajost a ringen időmérőn az volt elég beteg:D
  • Pitti
    Sosem derülne ki
  • Totti5
    Amúgy meg mégis mit kezdett volna Ric gumijával?azért hogy kizárás legyen?
  • Totti5
    Még senki nem tudja mi lesz hisz jövő évi autó csak tesztpadon létezik, de a teszt sem lesz biztos csak majd ha lement pár futam, kirajzolódik az erőviszony.
  • Totti5
    Mivel nem történt ilyen nem értem miről van szó.
  • Totti5
    Pontosan azt amit sejtette amit rádióztak. Semmi többet. Nyomta neki nem jött össze.