Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Hamilton sosem titkolta, nem rajong a modern F1-es pályákért, az Európai Nagydíj előtt pedig azt is egyértelművé tette, egyelőre a bakui sem tetszik neki, igaz, a szimulátorban mindössze 8 kört teljesített, hiszen a felkészülés ezen formáját sem kedveli. Mivel szokásához híven kihagyta a csütörtöki pályabejárást, a helyszínen kiemelte, komolyabb véleményt csak pénteken formál majd a pályáról, azt viszont továbbra is tartja, hogy az eddigiek alapján nem lopta be magát a szívébe.
„Majd holnap meglátom” – felelte, amikor az első benyomásokról faggatták. „A szimulátorban könnyűnek tűnt, de a szimulátor nem túl jó. Alapvetően olyan, mint egy rossz számítógépes játék; nem mond túl sokat a pályáról. Még nem vezettem, szóval nem tudom megmondani, milyen. Nem tudom, hogy rázós-e, vagy sima. Nem tudom, kemény-e fékezéskor, és azt sem, milyenek a rázókövek. Semmit sem tudok róla. Csak a vonalvezetést ismerem, szóval azt legalább tudom, merre kell mennem. Holnap az első körök után már tudni fogom, nehéz-e vagy sem” – tette hozzá.
„Mindenkinek más a hozzáállása. Arra gondoltam, hogy este biciklivel körbemegyek rajta, amit lehet meg is teszek, de tetszik a gondolat, hogy holnap próbálom ki először. Izgatott vagyok emiatt. A Forma–Renault-tól kezdve a harmadik-negyedik F1-es évemig bejártam a pályákat, de ennek semmi köze sincs a hétvégi teljesítményhez”
„2010 óta nem járom be a pályákat, mert ettől semmi sem változik. Ha körbesétálsz, vagy motorozol a pályán, akkor látod a rázóköveket, de ezek teljesen mások a versenyautóban ülve. Mások ezzel is foglalkoznak, én nem. Holnap körbemegyek a pályán, ilyenkor pedig az ember fényképeket készít a memóriájával és igyekszik folyamatosan tanulni a körök alatt”
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.06.16. 21:17:04