Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Max Verstappen, Red Bull-TAG Heuer – 1. hely
„Az új motor előrelépés. Ma főként az adatokat és a megbízhatóságát akartuk ellenőrizni, és minden jól ment ezen a téren. Nem voltak problémáink, egész nap körözhettünk. Hogy bevetjük-e Monacóban? Mindig jobbra és többre vágysz, de majd meglátjuk. Szerintem jó esély van rá, de előbb fő, hogy fokozatosan haladjunk. Én eközben jobban hozzászoktam az autóhoz, így jó napnak ítélem a mait. Kipróbáltam pár új dolgot a kormányon, és tökéletesen működött. Sok mindent teszteltünk, és nagyon pozitív volt.
Stoffel Vandoorne, McLaren-Honda – 2. hely
„Az autó minden területen jobbnak érződik, mint Bahreinhez képest sokkal nagyobb a leszorítóereje. Barcelona eleve egy nagy leszorítóerőt igénylő pálya, de voltak újítások is a hétvége óta. Jó érzés volt vezetni, nagyon jó volt az egyensúly, magabiztos voltam a volán mögött. Most határozottan könnyebb helyzetben voltam, hiszen már tudtam, mire számíthatok, mert részt vettem egy versenyhétvégén. De még mindig furcsa volt kicsit az első kör, mert a japán Super Formulában is versenyzem, így kellett pár kör, hogy hozzászokjak. De gyorsan ment, és nem is nem is volt ezzel különösebb problémám.”