Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
„Jól rajtoltam, de Nico szélárnyékot fogott és megelőzött az egyes kanyarnál. A hármasba érkezve hibát vétett, rossz motormódba kapcsolt Kímélő módba váltott azon a ponton, ami azt jelentette, hogy 180 lóerőt veszített. Utolértem őt, és láttam, hogy nem a versenyíven van, de csak egy kicsit mozdult el jobbra, a rés baloldalon sokkal kisebb volt, ezért választottam a jobboldalt. Versenyzőként ha tizenhét kilométer/órával gyorsabb vagy, természetes, hogy bemész a résbe. Már mellette volt a szárnyam és az első kerekem, de el kellett kerülnöm az ütközést” – magyarázta Hamilton.
Toto Wolff kicsit pontosított. „Lewis a csapatmegbeszélésen bocsánatot kért. Azt mondta, bocsánat, hogy cserbenhagytunk benneteket” – mondta az osztrák. Ebből pedig az derül ki, nem Rosberggel szemben vállalta magára a felelősséget, csupán a csapattól kért elnézést.
„Azt mondta, megérti, hogy ilyen nehéz a csapatnak, amikor ilyesmi történik. Az ő részéről ez nem volt egy túl optimista próbálkozás, inkább úgy érezte, meg kell próbálnia, mert Nico rossz motormódban van, amit a hátsó lámpáján is láthatott. Lewis tudta, hogy lassulni fog. Megpróbálta, Nico zárta az ajtót, és ez is érthető” – mondta diplomatikusan a csapatvezető.