Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Stoffel Vandoorne lesz Alonso helyett!
„Kissé csalódott vagyok. Minden versenyző szereti a versengést, mindig versenyezni akarunk, és eléggé szomorú vagy, amikor megérkezel, és kiderül, hogy nem versenyezhetsz. De megértem és tiszteletben tartom a döntést” – nyilatkozta az egy versenyt már a múlt év elején is kihagyó kétszeres bajnok. „Az utolsó pillanatig próbáltam elérni, hogy versenyezhessek. Eléggé fájdalmas napokat töltöttem otthon, de készen álltam arra, hogy elfojtsam a fájdalmamat az autóban, hogy versenyezhessek, mert a fájdalom végső soron kontrollálható az adrenalinnal. De vannak más kockázatok is, amikre az orvosok figyelmeztettek. Megértem, hogy tekintettel kell lenni ezekre, és minimalizálni kell ezt a veszélyt.”
Légmell és bordarepedés – komolyabb sérülései is voltak
Alonso elárulta, nem úszta meg puszta karcolásokkal a melbourne-i bukását, légmelle volt (a nagy ütközés hatására levegő szorult a tüdeje és a mellhártyái közé), ami ugyan már elmúlt, de bordarepedése túl kockázatossá tette volna a versenyzést. „A múlt hét vasárnapján rendben voltam. Fájt kicsit a térdem, de semmi komoly. Az orvosok engedték, hogy elhagyjam a pályát, minden rendben is volt. Hétfőn aztán kisebb fájdalmaim voltak, de semmi komoly. Aztán visszarepültem Spanyolországba, és a fájdalom nem múlt, talán még erősödött is kicsit, ezért úgy döntöttem, megnézetem. CT-vizsgálatra mentem” – mesélte.
„Kisebb pneumothoraxom (légmell – a szerk.) volt, ezért az orvosok tanácsára otthon pihentem, mindent megtettem, hogy visszatérjek a normál kerékvágásba, és hétfőn újabb CT következett. A légmellem elmúlt, de vannak repedések a bordámon, ezért fennáll a veszélye annak, hogy vezetés közben, ahol elég sajátos testhelyzetben ülünk és nagy erők hatnak ránk, a tüdőm is sérülhet. Ez nem egy lábtörés vagy kéztörés, amelynél elviseled a fájdalmat. Itt a mellkasomról van szó, ahol vannak bizonyos szervek is, így nincs mit tenni.”