182110
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
Stockbauer33 #160123 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nc a banner
#160119 Az egy S-klasse coupe?
Olyan benne Nico mint egy kisgyerek.Habár nem egy oriás a német
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.08.03. 00:29:58 -
#160122 azért egy idő után az is követhetetlen lesz, hogy ki az aki azért hagyta el a pályát mert hibázott és ki azért, hogy előnyt szerezzen. -
#160121 -
#160120 WATCH: The best onboard action from Germany
-
-
#160118 -
#160117 Nézd, nem olyan egyszerű dolog ez. Ha megbeszélik hogy mit hol lehet akkor átrongyolnak rajta, tönkremegy a padlólemez, eldurran a gumi. Ha megbeszélik és a FIA nézi ( szemmel ) az nem objektív és valjuk be elég követhetelen 22 autónál, abból csak a vita van mindig. Legjobb megoldás az újonnan kifejlesztett jeladó, az azonnal jelez, amit azonnal továbbíthat a versenyigazgatás a csapatoknak. Nincs félrenézés, nincs az hogy 1 centi vagy fél centi, a kompjúter nem haziduk. Multkor használták a ringen, jól működött a dolog. Lehet hogy megnő a kiosztott büntetések mennyisége, de majd megszokják hogy nincs pályánkénti szabály, hanem a fehér vonal a pálya széle. -
#160116 Hülyeség az egész.....Érdekes módon Kanadában nincs ilyen gond a bajnokok falánál, vagy Monacoban. Aki túlvállalja magát az megszívja. Megint ez a leteszünk jeladókat aztán büntetjük őket, szép lassan az ilyen faszságokkal nyírják ki az F-1-et. Sóderágy vagy gumifal az ív mellé közvetlenül, aztán a pálya majd bünteti őket mint a régi-szép időkben.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.02. 15:17:25 -
#160115 Ha valaki jól vette be ( mármint a lehető legszélesebben ), akkor 10 km/h többletet tudott átvinni, és mivel utána DRS zóna van... minden pályán 2 keréknek maradnia kell a pályán, oda kell tenni a jeladókat és agyon büntetni azokat akik nem tartják be, csak így lehet. Nonszensz hogy tönkrevágják az autókat, gumit azért mert picit jobb tempót lehet átvinni. Aztán jön a fejvakarás, balesetek, meghibásodás... pilóták csak ne szóljanak bele ebbe, az FIA meg ne engedje hogy beleszólni őket, ez nem demokrácia kérdése.
Utoljára szerkesztette: Totti5, 2016.08.02. 13:21:22 -
#160114 Amúgy magyarázza már meg valaki, hogy mi értelme volt ennek? Miért kellett megengedni a pálya szélesítést? 1-2 tizeddel lassabb kört mentek volna, bumm, nem dől össze a világ, más gyakorlati haszna nem volt. -
#160113 8 autó padlólemeze sérült meg azért mert a pilóták kirítták az 1. kanyar szélesítését, amit rajtuk kívül senki nem támogatott. 35.000 EUR volt a javítása amikor Hülkneberg szétcseszte. Ennek meg a csapatok nem örülnek. -
#160112 http://www.skysports.com/f1/news/24096/10519329/martin-brundle-on-the-german-gp-defending-nico-rosberg-track-limits-and-f1s-capacity-to-surprise -
#160111 Jól döntöttek Max egy tempót megy Riccel ami az orosznak nem sikerül idén és ezt folytatja a Toroban is mert Sainz láthatóan jobb. Kinek lenne jó hogy vergődik az RB ben meg 13 futamot? Most kellet volna odapakolni csak éppen nehéz csapattarsat kapott, mindeközben Max nak sikerül azonnal alkalmazkodni, nyeri ott lenni folyamatosan a dobogó körül. -
#160110 Szegény tuti nem marad jövőre egyik RB csapatnál sem, kell majd a hely Gasly-nak, és Sainz jobban megy Kvyatnál.. tönkremegy a karrierje, dehát ez történik ha tele van az utánpótlás jobbnál jobb pilótákkal -
#160109 Én se értek hozzá de régebben olvastam, hogy a Pirelli kérésére néhány csapat módosított 2015-ös autókon fogja tesztelni a szélesebb gumikat. :) -
IXEMGabeo #160108 Elore megmondtam, hogy a szezon veget meg kellett volna varni...
igy kell egy karriert tonkrebaszni...
a melyen tisztelt Helmut Markonak egy jobb egyenes Hornerekkel egyutt...es Vettelnek is kar volt karognia ezek nelkul a dolgok nelkul nem tortentek volna meg, amik es legalabb a szezon vegen kuldhettek volna el... -
#160107 Konstrukció aero, motor, az, de nyilván a felfüggesztést, fékeket, hűtést hozzáigazították, már ha kellett, de ezt innen mi nem tudjuk megállapítani, és nem is értünk hozzá ( legalább is én nem ). -
#160106 Vettel egész szépen kikupálódott. Amúgy jó látni ezeket a képeket, még jobb lenne, ha az öreg is ott lenne. :)
-
-
#160104 Nem egészen 2015-ös, egy kicsit átalakították a tesztek elvégzéséhez. Úgy értem nem csak feltették a szélesebb gumikat. -
#160103 2015ös Ferrari, csak az új gumit tesztelik. Nincsenek még 2017es autók, az majd jövőre a tesztek alatt. -
#160102 Javitanam : nem lesznek elozesek ! :)) -
#160101 Ez a kocsi alapból nem idei szerintem, bár erre nem veszek mérget. Abból következtetek, hogy nem nagyon engedi az FIA manapság az adott szezonban használt autóval tesztelni a csapatokat.
Viszont jövőre nagyobb lesz a maximális szélessége a kaszninak(a pilóta mellett levő oldaldobozok), alacsonyabb lesz a hátsó szárny és lehet szélesebb is , ebben nem vagyok biztos, az első szárnylap is változik, valamint nyilván a hátsó kerék széles lesz :) több lesz a leszorítóerő, gyorsulnak az autók, a tapadás is nő és remélhetőleg előzések is lesznek(?)
Persze ezekben nem vagyok egymillió%-ban biztos, javítsatok ki ha valamiben tévedek -
SzocsA #160100 Csak az orrkúp és a hátsó szárny más vagy az egész kocsi különbözik az ideitől?
A tetején a légbeömlőnek is más a formája, az oldalát nem látom a baromi nagy kerekektől.
Most majd a következő szezonban azért lesz nehéz előzni, mert baromi szélesek lettek a kocsik és a szűk pályákon nem fér el kettő egymás mellett :D -
-
#160098 -
Stockbauer33 #160097 -
#160096 Így lettek jobbak Hamilton rajtjai
„Ez a szerencsén is múlik” – jegyezte meg a jó rajt kapcsán. „Nagyon-nagyon keményen dolgoztunk rajta. Van egy srác, akivel roppant szorosan együttműködünk. A szezon eddig meglehetősen hullámzó volt, ez azonban nem az ő hibája, vagy nem az én hibám. Sokkal inkább ezeken az új szabályokon múlik, és azon mennyire érzékeny a kuplung” – utalt az egyre szigorúbb előírásokra, melyek értelmében megtiltották a kuplung fogáspontjának teljes optimalizálását az indulás előtt.
„Dolgoztunk, dolgoztunk és dolgoztunk, valamint igyekszünk egyre következetesebbé válni. Én magam szeretnék minél precízebb lenni a rajtprocedúra során. Azt hiszem, most, és az előző versenyen is sikerült mindent eltalálnom a rajtprocedúra során. Elég jól sikerültek. Egyértelmű, hogy ez volt a legjobb. A munka azonban még folyamatban van” – zárta gondolatát. -
-
#160094 Nem tudni mennyi lesz. 1 biztosan, a többi meghibásodás és baleset függő. -
#160093 Meglett az öreglány. -
#160092 részHEGYSÉGEK? -
#160091 csak 1 lesz,de az olyan pályán ahol simán előrejöhet dobogóra,szvsz 10 pontot bukik max. -
#160090 Nana! Hamilton qurva szarul áll felhasznált részhegységek tekintetében. Bármikor jöhetnek a tízhelyesek számára. -
#160089 Rosberg megint rosszul rajtolt. Kb. most vesztette el a VB-t, innentől szerintem indul a lejtmenet neki. Meglepődnék, ha feltámadna. Ő lesz a legtöbb versenyt nyert nem VB pilóta.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.08.01. 12:29:30 -
Lokker #160088 Mercedes motort mindenkinek. Persze mindenki megkapja a legfrissebb változatot nem csak a gyári csapat. Talán már lenne elöl is viaskodás (első helyért). -
#160087 Honda motor hibái ami miatt ott vannak ahol : megbízhatatlan, sokat fogyaszt, gyenge. Ahhoz hogy abból kihozza a pilóta a csatákhoz elegendő erőt túl kell vállalni ami később mindenkép visszaüt. Ideális motor a Mercedes, nagyon jó a fogyasztása és folyamatosan erős. -
#160086 Persze, ezt nem is vitatom és nem is az elektromos motort akartam fikázni, csak gondolom hamarosan egy borult elme bedobja az ötletet. -
#160085 Félreértés ne essék, a Formula-Eben is vannak izgalmas csaták. A probléma az, hogy itt valamiért nincs annyi... -
#160084 Bizony, ne is csatázzanak egymással a versenyzők, hanem mutassák meg, hogy hogyan kell üzemanyagot spórolni! Éljen a modern Forma 1, alig várom már, hogy elektromos motor hajtsa a kocsikat.