Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
"
A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda már Ausztrália előtt butaságnak nevezte az időmérős rendszert, s arról is beszélt, félig-meddig kényszerből mondtak rá végül igent. Az osztrák a Sky Sportsnak most részletesebben is elmesélte, mi zajlott a háttérben. „A Stratégiai Csoportban ezúttal is két emberünk ülhetett asztalhoz. Toto képviselte a csapatot, én is ott lehettem, de Bernie azt mondta: jöhetsz, csak hallgass, mert én leszek a titkár. Emiatt én nem szavaztam. Azonban nyilvánvaló, hogy amikor elfogadták ezt a javaslatot, még nem ismertünk minden részletet. Aztán később összeültek a csapatmenedzserek Charlie Whitinggal, és ekkor derült ki, hogy mennyi probléma lehet vele. Akik szavaztak, ezután már ellene voltak, mint a Ferrari. Viszont azok a csapatfőnökök, akik panaszkodtak amiatt, hogy ez nem fog működni, az újabb szavazáson mellette voltak. Hiba volt. Most mihamarabb össze kell ülnünk és változtatnunk Bahreinre. Az ember hibázhat – de ez egy nagy hiba volt.”
m4sport.hu