Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Pastor Maldonado hivatalos közleményben erősítette meg, nem lesz a Renault gyári versenyzője 2016-ban.
„Kedves szurkolóim! Tiszteletből írok most nektek. Mit mindenki tudja, a napokban sok pletyka kelt szárnyra a Forma–1-es jövőm kapcsán” – kezdte a versenyző. „Ma arról kell informálnom titeket, hogy nem leszek ott a rajtrácson a 2016-os Forma–1-es idény kezdetén . Köszönöm a sok támogató üzenetet, valamint az együttérzést, hogy aggódtatok a jövőm miatt. Megtisztelve érzem magam, hogy ennyire támogattatok, és büszke vagyok a teljesítményemre. Hálával tartozom Istennek, a családomnak, a szponzoraimnak, a barátaimnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, akik segítettek az álmom valóra váltásában, vagyis hogy képviselhettem Venezuelát a motorsport csúcsán”
Az egyszeres futamgyőztes venezuelai búcsúzásképpen kiemelte, rendkívül hálás azért, hogy 23 éve tartó versenyzői pályafutása során olyan sokan támogatták őt hazájában és a nagyvilágban, s különösen büszke F1-es futamgyőzelmére. „Tizenévesen az álmaimat követtem, ismeretlen országokba mentem, elhagytam Venezuelát. Akkoriban megtapasztaltam, hogy számos dolog eltántoríthat a célom elérésétől, de mégis mindig sikerrel túljutottam ezeken. Gokartoztam, a Forma–Renault 2000-ben, a Forma–3000-ben, a WSR-ben, GP2-ben szerepeltem, utóbbi bajnoki címem feledhetetlen volt. Hozzászoktam a győzelemhez, több mint kétszáz trófeát gyűjtöttem, mindenféle méretben, színben, formában, és minden eredményem csodálatos volt, rendkívül büszke vagyok rá. A legkülönlegesebb győzelmemet a 2012-es Spanyol Nagydíjon aratott jelenti a Forma–1-ben. Külön köszönet a folyamatos támogatásért a családomnak, a szurkolóimnak a világ minden táján, és mindenekelőtt a hazámnak, melynek a himnuszát hallgathattam, a zászlaját hordozhattam a világban, az autómon, a szívemben és a dobogó tetején is.”