FORMA1
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
\"Életemet mindig egyedül a másodpercekért való harc töltötte be,és szívesen vállaltam az áldozatos,nélkülözéssel teli éveket,hogy megtanuljak vezetni,gyorsan vezetni,és még gyorsabban vezetni!\"
Hivatalos: Luca di Montezemolo váltja Bernie Ecclestone-t az F1 élén!
Bombaként robbant a hír, hogy az F1 teljhatalmú ura elhagyja az F1-et és pozícióját a Ferrari korábbi elnökének adja át. Ecclestone belátta, hogy változásra van szükség és erre a legalkalmasabb személy a Ferrari korábbi keménykezű vezetője.
A helycsere 2016-os szezontól esedékes, de Montezemelo nekünk már januári római találkozásunkkor megsúgta, hogy holnap tart egy próbanapot az F1 élén
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.
Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

http://gaborszantai.co.uk/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.
Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295
Egy elég érdekes és nem várt vetülete is lett a tegnapi Vettel győzelemnek, méghozzá az, hogy a Mercedes ezentúl sokkal többször kell, hogy eltérő taktikát alkalmazzon a Ferrari jelentette veszély lefedésére.
A grafikonokból ugyanis látszik, hogy a két autó egyszerre történő kihívásával mindkét versenyzőjüket ugyanabba a taktikai utcába terelték, megspékelve még azzal, hogy Rosberg a boxutcai várakozás miatt két hellyel hátrébb is került - Ricciardo és Massa is megelőzte a boxban a biztonsági autós fázisban.
Amennyiben Rosberget kint tartják, közvetlen Vettel mögött mehetett volna az első kiállásig, azonban így már a 13. körben 18,4 mp-es hátrányban volt, ami csaknem egy teljes boxkiállásnyi. Így is 3 kiállásra lett volna szüksége, azonban sokkal jobban beosztott etaphosszokkal, és ami még fontosabb, jobb gumikihasználással, ami a végén kifizetődőbb lett volna Vettel üldözésénél (mondjuk egy 13-26-42 M-M-H-H).
Persze így is kevés lett volna az esély, a házon belüli csata azonban a pályán biztos összejött volna Hamiltonnal. Innentől pedig az az igazi kérdés, hogy azokon a versenyeken, ahol a Ferrari veszélyt jelenthet rájuk, hogy osztják majd meg a versenytaktikát, és ezt mi alapján döntik el, mert a Hamilton-Rosberg párharcot ez alapjaiban befolyásolhatja. Az biztos, hogy a csapat szempontjából kényelmesen működő egyforma taktikákra a jövőben ráfázhatnak.
http://www.f1fanatic.co.uk/2015/03/29/how-mercedes-safety-car-strategy-backfired/
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.03.30. 19:14:09
19 mins ·
A Mercedes egy olyan 4x100-as sprintváltóra hasonlított tegnap, akik hiába gyorsabbak az ellenfélnél, minden váltás előtt 20 méterrel lemeredve végül kikapnak a gazdaságosabban futó csapatnál. Az adatokból egyébként az is kiolvasható, hogy még biztonsági autós fázis nélkül is Vettel lett volna gyorsabb, igaz, akkor nagyon szoros versenyben verte volna Hamiltont.
A Ferrari tökéletes gumikezeléséről Raikkönen 4. helye is sok mindent elárul, aki az utolsó helyről tornázta vissza magát, azonban sokkal többre a tempója alapján nem juthatott volna: a 2. körös nem tervezett kerékcserét követően Vettelel azonos gumitaktikán (M-M-H), voltak, a középső és az utolsó etap hossza pedig szinte egyező volt (20-19 és 20-22), ennek ellenére mindössze 3 kör volt az 56-ból, amikor gyorsabb tempóra volt képes Vettelnél. Kétszer közvetlenül a kerékcseréjét követően friss gumikkal, és a legutolsó körben, amikor Vettel már elvette a befutó előtt.
Mivel a defektnél megsérült a Ferrari padlólemeze és verseny elején persze forgalomban is autózott, így nem lehet pontos összehasonlítást végezni, ugyanakkor a forgalomból elég hamar kiszedték egy boxutcai alávágással, (a 23. körben már 6., a 27. körben pedig már 4. volt), így a verseny második felében már csak a sérülés befolyásolhatta a tempóját. Ebben a fázisban, a 27. körtől a befutóig összesen 21,5 mp-et veszített.