• csabush
    Valamiféle köze biztos van a kettőnek egymáshoz, szerintem nem véletlen, hogy a merci lépéselőnyben van, ők már elég régóta turbómotorokkal hajtják az AMG gépeket. Már a szabályváltozásnál azt gondoltam, hogy nekik ez előnyt fog jelenteni és szerintem biztos, hogy segített nekik, hogy van tapasztalatuk nagy teljesítményű turbókkal.

Kimit fikázni is divat, de mostanában már világszinten divat, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy most is mindenki Vettelről beszél, hogy de átment a mezőnyön, de könyörgöm, ezen a futamon 3 csapat volt a pályán gyakorlatilag (max négy ha a Lotust is nézem..) ez pedig a Merci, a Ferrari és a Williams. A többiek akadályok voltak, amit átlépett Vettel, nem nagyon izzadt meg egyik előzésénél se és a végén 2 tizedekkel autózott jobbat mint Kimi, úgy, hogy neki akkorra már nem sok lehetett a gumikban, mert (számomra érthetetlen módon) az utolsó 28 körre felrakták neki a szuperlágyat miután megpördült, ahelyett, hogy kapott volna lágyakat, amivel lett volna cirka 10 kör előnye Bottashoz képest gumi téren a végére. Eleve ő jött ki egyik legkorábban az első cserére szuperlágyról, nyilván nem volt az annyira jó alatta, de hát nem vagyok versenymérnök. Plusz már Kimi is mászott át a mezőnyön, nagyon nagy teljesítménybeli különbségek vannak a csapatok között, így ez szerintem nem akkora dolog, illetve inkább természetes.

Persze most megforgott, lényegtelen, hogy saját hibából vagy tényleg valami megviccelte, ez van. Az időmérős teljesítménye viszont tényleg elég tré (bár most pont nem volt az). Egyébként is teljesen lényegtelen ezeken pörögni, a Merci mindenkinek az arcára élvez egyelőre.
    Utoljára szerkesztette: csabush, 2015.06.08. 20:26:26