• HTS s3rg1nh00
    vannak pontok amikben egyetértünk,de valószínűleg pont azért mert a Merciknek drukkolok,túl kritikusan nézem a helyzetüket.

eleve pénteken láthatták,hogy a Ferrari közepesen ~azt a tempót tudja és kíméletesebb is a gumikkal,erre elsődleges versenyguminak a keményet választották,csak éppen azon nem működött olyan jól az autó (Hamilton nyilatkozta futam után,hogy végig alulkormányzott volt a kemény etapokon).azt is tudták,hogy szombaton nagy valószínűséggel esni fog,így a pálya újra nyersebb lesz,akkor pedig a lágyabb keverék tempóelőnye nő.

jött a szombat,az eredeti terv szerint 3 kiállásra mennek (med-hard-hard-hard),de egy keményebbet "bemelegíthettek" volna-más is csinálta már ezt,a versenytempótól pár másodperccel lassabban kvázi utókezelik az abroncsot,így tartósabb lesz-,így kiegyenlítve azt,hogy a Q1ben meg kell hajtani egy másik kemény keveréket.ehelyett egyből elhasználtak egy közepest,amit Vettel kapásból megmentett,már itt gumihátrányba kerültek.Rosberg meg nem találja az időmérős tempóját,de ez elég kis probléma ahhoz képest,hogy szombaton megbeszélték: ha a futam elején lesz SC akkor jönnek...

áttérve a vasárnapra,a pitwallon pont 60 másodperc alatt kellett átgondolni a történteket és imprózásban nagyon csúnyán elvérzett a csapat.5 kör volt a gumikban,tehát még 8-at maradhattak volna rajta,de ahol a legjobban elszúrták: kihívták mindkét autót egyszerre,holott már beálláskor Rosberg Hamilton nyakán lihegett...eleve Niconak azt kellett volna mondani,ha jön Vettel jöjjön ő is,egyébként maradjon kint.
    egyszerűek az okok:két stratégiával több esély van nyerni,valamint Rosberg jobban be is szorul a nagy forgalom miatt+ő nem is olyan gyorsan rágja át magát a mezőnyön,mint Hamilton+ha ő ott marad Vettel mögött akár 2-3 másodpercre,azzal közvetlen nyomást helyeznek a Ferrarira,akár egy eljátszott elévágási kísérlettel kikényszerítve egy hamarabbi boxkiállást-mezőnybe beszorulást.
    és még valami: ha Rosberg kint marad,akkor később a Hulk-Grosjean-Sainz-Perez négyest sem kell előznie (kevésbé kopnak a gumik) + Ricciardo és Massa is elé került,holott a 3.hely tuti volt akkor is ha kint marad.

gyakorlatilag egy win-win szituációt egy biztos lose-ra cseréltek.a hab a tortán az lett,amikor elkezdtek össze-vissza rádiózni kanyar közepén,elfelejtették mondani milyen gumit raknak az autóra és ezt megfejelték annyi hazudozással,amit én szoktam zhban csinálni gazdász tárgyakon.

ja,hogy valakit dicsérjek is: végre a boxban a szerelők elég gyors melót végeztek,már csak a stratégáknak kellett volna szólni,hogy ne a 6.körben ébredjenek fel,mint én...ugyanis már akkor tisztán látszott,hogy technikai malőr nélkül ez sétagalopp lesz Vettelnek.