Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Ez tegnapi:
"„Az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy türelmes vagyok – nincs semmi baj" – mondta a Ferrarinál töltött időkre utalva. „Az F1-ben jelenleg használt technológia bonyolult, ezért időre van szükségünk, hogy a megtett kilométerek során kiismerjük az autót. Amely egyébként kifejezetten agresszív, innovatív és extrém tervekre épül, úgyhogy fokról fokra kell felfedeznünk." Alonso hozzátette, hogy szeretett volna több kört teljesíteni, de „a garázsban így is mindannyian nagyon boldogok és izgatottak voltunk. Fantasztikus volt a hangulat, különösen, amikor kigurultam a bokszból megtenni az első kört. Megtisztelő, hogy huszonkét év után én lehettem az első, aki vezet egy igazi McLaren-Hondát."
A Honda sportprogramjának főnöke, Arai Jaszuhisza egyébként azt állította, „egy kisebb elektromos problémáról volt szó, valamint a vezérléssel akadt gondunk, de nem különösebben komoly. Máris megoldottuk." Az MP4-30 festése egyelőre a Mercedes-korszakot idézi, a csapatfőnök, Ron Dennis azonban ma megerősítette, hogy előbb-utóbb lecserélik. "Azt nem árulom el, hogy mikor" - tette hozzá."
Tavaly a Renault, RedBull is baromi keveset ment az első teszten...