Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Szerintem igazi esélye csak abban az évben volt, amikor még Webber is esélyes volt asszem 2010-ben talán. Azt megnyerhette volna ha a Ferrari nem követi birka módjára a RB-t illetve Webbert. Ha nem Webber után hozzák ki Alonso-t a boxba..... de ez már történelem. A Mclaren-nél meg balfasz csapatvezetés volt szintén anno ha ő az első számú pilóta, akkor sima vb győzelem. Kimi kiénekelte a sajtot de legalább annak örültem.
Honda-ra azt mondanám, hogy meglátjuk meglepetés lenne egy vb esélyes kocsi de csalódás lenne ha a középmezőnyben szenvednének. Ha Alonso megy akkor az neki nagy rizikó mert már nincs 4-5 jó éve hátra. Persze azt is megérteném ha menne mert az új környezet lehet komoly motivációt is jelentene. A Ferrarinál most ez a főnökváltás is ki tudja milyen eredményt hoz és eddig nem tudtak olyan nagy nevet bedobni a kalapba, ami azt sugallná, hogy jövőre erősebbek lesznek. Mostani problémájuk az energiavisszanyerő rendszer gyengesége de évek óta nincs vb nyerésére alkalmas autójuk mert 5-6. rajthelyről nehéz vb-t nyerni. Szerintem egyik évben se tudott a Ferrari több polet hozni mint a VB győztes. Semmiben sem kiemelkedőek. Legerősebb motor+ e-rendszer Mercié, legjobb aerodinamika RB-é. Ferrari semmit sem tud felmutatni mert a gumikat sem kezelik jobban mint a vetélytársak. Elég borúlátó vagyok ez ügyben de kiderül, hogy tudnak-e év végére még fejlődni.