Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
precise #151199 Az egész világon, szinte minden területen vannak olyan esetek amikor ugyanazért a tettért nem ugyanazt a büntetést kapja valaki, mert a körülmények miatt nem ugyanaz az igazságos. Példa, egy az élet szándékosan más területéről amikor ugyanazon tett kimenetele miatt más más büntetést kap egy egy ember:
Gyorsan hajtasz nekimész valakinek, de szerencsére csak anyagi kér keletkezik. Kb Pénzbüntivel megúszod. Ugyanez az eset de meghal valaki. Mész a sittre vagy 6 évre. Tehát a tett ugyanaz, gyorshajtás miatti ütközés, de kimenetel erősen eltérő. A mezőny végén semmi nem történik egy ilyen miatt, de elöl a vb-t döntheti el.
Vagy ahogy mondtam pl a fociban egy vb döntőn nem fújják be ugyanazt 11-esnek mint egy országos bajnokin, hogy ne egy 11-es döntse el a vb-t.
A tét az aminek befolyásolnia kell egy egy döntést. Ezért lehetnek a felügyelők egy pontért sem zajló esetnél elnézőbbek az ilyen véletlennek látszó eseteknél, mint amikor egy VB cím a tét. Sőt mivel hátul ahol a 15-16. helyért megy a csata sokkal hihetőbb ugyanebben az esetben a véletlen hiba mint a szándékosság, amikor a VB cím a tét akkor sokkal hihetőbb, hogy szándékosan hagyta ott (sőt volt egy hirtelen jobbra kormányzás) az autó elejét. Ja és főleg úgy, hogy normál helyzetben Hamilton azért gyorsabb szokott lenni és rózsi ezt pontosan tudja. Plusz ehhez még hozzá lehet venni a monacoi véletlent is, érdekes mindig akkor hibázik amikor neki haszna van belőle...
De most komolyan, már írtam az előbb is, ha mostantól végig merci 1-2 lesz, rózsi minden futamon eljátsza ezt ha ő van hami mögött, ő bajnok. Mert ha most nem büntették érte eztán sem tehetik. Ha meg véletlenül annyira ér hozzá, hogy ő is kiesik attól még neki lesz több pontja...
Én sem vagyok sem hami sem rózsi drukker, de zavar ha ilyen trükkökkel lesz valaki vb, ez rontja a sport amúgy is hulladék hitelét.