FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DasIsFuck
Én meg azt olvastam, hogy térlátásba pont hogy jobbak a nõk.

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

Carlos
<#banplz>

Þór vígi þessi rúnar

Shiwo
ááááá <#falbav><#wilting><#idiota>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

repvez
a.carkey
A Williamsnél évek óta így van:

egy jó év
egy szar év
stb.

A medve nem játék.

Totti5
Kié volt a csúcssebesség Jerezben?

Ami az egyenesben elért csúcssebességeket illeti, viszont fordult a kocka. Felipe Massa legnagyobb sebessége idén 307,6 km/óra volt, ami valamelyest jobb a tavalyi 305,2 km/óránál. A Force India technikai igazgatója, Andy Green számításai szerint egy hosszabb egyenesben ez a különbség mindazonáltal akár 15 km/órára is nõhet, köszönhetõen annak, hogy az idei V6-os turbómotorok a 160 lóerõs elektromotor segítségével nagyjából 860 lóerõs teljesítményre képesek – hozzávetõlegesen százzal többre, mint 2013-as V8-as elõdeik.

Az egyenesekben történt gyorsulás ugyanakkor a motorerõ mellett a megváltozott aerodinamikának is köszönhetõ. Az idei autók a kisebb hátsó szárny, valamint a szárny alsó elemének eltûnése és egyéb módosítások révén kisebb légellenállással bírnak, ami az egyenesben elõny.

A végsebességek terén egyébként Jerezben a Mercedes vitte a prímet: Massa nem csupán a célegyenes végén, de a célvonalnál is a leggyorsabbnak bizonyult (ld. lent) – s mindez a német lap szerint azt is jelent, hogy idén érdemes lesz odafigyelni az aerodinamika terén erõsnek tûnõ grove-i csapatra.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

a.carkey
a.carkey
Vettel ikertesója? 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

Sakkban külön vannak a nõk nem? Ott sem érik el a férfiak szintjét. Ugy tudom egyedül Polgár Judit az akit esetleg meghívnak férfi tournamentekre.
Szerintem itt is van különbség. Evolucios okai vannak. Refelexek terén szerintem lassabbak a nõk meg térlátásban is gyengébbek...Továbbá egy egy futam itt is komoly fizikai igénybevétel. Nem josolok nagy jovot neki.

a.carkey
Nõi kvóta. 😊

A medve nem játék.

Bercy
Mas sportokban is vannak nok csak ugye a legtobben a fizikai hendikepp miatt kulon indulnak a ferfiaktol. Azonban a technikai sportoknal a fizikai kulonbseg nem szamit (vagy kevesbe szamit) csakugy, mint pl sakkban 😊
Miert ne indulhatna no? Pont ugyanugy lenne a versenyzok taboranak reszese, mint akarki mas.
Fura Alak
Agresszívabban elõzne a hónapok bizonyos szakában. <#idiota>

passatgt
<#idiota>

kabel15
De mennyiben változna az egész ha egy nõi pilóta lenne?
Szerintem ez egy igen fontos kérdés. Verseny bírók mennyire lennének elnézõek vele szemben? Plusz év közben teherbe esik. Érdekes.

BattleTag: kabel15#2672

benőmenő
Reméljük õ szerencsésebb lesz, mint az elõzõ jelölt.
kabel15
Mi a véleményetek arról, hogy nõi pilóta legyen az F1 ben?
2015 ben nõi pilóta lehet az F1 ben.

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

gyakorolnia kellett, azert ult benne sokat...<#idiota>

http://gaborszantai.co.uk/

szerencsére😊))

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Master91
Boxutca
A Bild írása szerint Schumi szervezete gyõzelmet aratott a tüdõgyulladás felett
mcmoha
Mert a magyar az tökös legény. <#eplus2>

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

Azért, mert a magyarok lenézik õket, amiért "hagyták" magukat elnyomni és inkább a pénzt választották ahelyett, hogy eligazoltak volna korábban nem tûrve a másodszerepet a csapatnál...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

tudom csak figyelemfelkeltõ címet akartam írni😉))))

Norbi1990
Massa nem fejlesztett semmit, a mérnökök fejlesztenek.
mcmoha
Egy szóval se mondta, hogy õ fejlesztette, csak megjegyezte, hogy Alonso nem szimulátorozott.
Arra lennék kiváncsi a magyar sportújságírók miért ekézik folyton a brazil pilótákat? Barichellót szénné égették amíg az F1-ben volt, sõt utána se szálltak le róla. Massával ugyanezt teszik már évek óta. Miért?

kabel15
“Ha taktikai okból kicserélnek egy turbófeltöltõt, mivel valaki alapból elég hátul áll a rajtrácson, akkor nem sokat veszítenek vele, és ebben az esetben két futamra lehet lebontani a büntetést. Ha egy versenyzõ 10 rajthelyes büntetést kap, akkor addig kell visszasorolnia, amíg le nem tölti a tíz helyet. Ha az elsõ alkalommal csak öt helyet tud visszasorolni, mivel annyira hátul van, akkor a következõ futamon kapja meg a további öt helyet.”

benőmenő
Ebbõl a szögbõl egyáltalán nem zavaró az orr, ami jó, mert kb. így láthatjuk majd a versenyek alatt a gépeket. <#eljen>
HTS s3rg1nh00
ne legyen,de fekvõbetegek közül igen sokan halnak meg tüdõgyulladásban sajnos...

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Norbi1990
/ koponya
😄
a.carkey
"A hangyász, a borneói nagyorrúmajom, a tarisznyarák, a beluga, a tapír és Pinokkió együtt besétálnak egy bárba. A pultos felnéz és azt kérdezi: ez valami idétlen F1-es tréfa? 😊"

A medve nem játék.

Totti5
Egy legyengült immunrendszernek sosem tesz jót. Nem mindenki van túl rajta simán, de ez legyen a legkisebb gondja. Az az aggasztó hogy nincs változás, ami pedig stagnálást jelenti, ami jelen esetben az egyik rosszat.

FrezeR
Sokan "temetik" már emiatt. :/ Ne legyen igazuk!

a.carkey
A lélegeztetõ gép miatt. Ez egy ezzel járó, esetlegesen az esetek 70+%-ában elõforduló szövõdmény. Gyógyszeres kezeléssel elmúlik. Ezen simán túl lesz, max. szörnyûnek hangzik.

A probléma minden mással van ...

A medve nem játék.

Pluskast
Az nem jó😞 Valószínûleg a sok fekvéstõl.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

kabel15
"Bild: Schumacher tüdõgyulladást kapott múlt héten, a menedzser nem kommentál"

kabel15
Mondjuk az szörnyû lesz, hogy azért nem tudnak pilóták befejezni egy versenyt mert mondjuk elszállt a turbó, és nem azért mert mondjuk neki vágta a kocsit a falnak 😞

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

Master91
/ csapat? 😄
Norbi1990
19
Kezdõdhetne már a szezon. Ti mennyi motorhibát jósoltok a szezonra?
Totti5
Utoljára 2009ben kellett teljesen új autót csinálni, azóta az alapkoncepció nem változott, viszont teljesen mindegy mert minden évben mindenki zsír új autót csinál ami nem hasonlít az elõzõhöz, mert mindenhol van kb eltérés, módosítás.

Most megint van egy nagyobb változás, az új motorok miatt.

benőmenő
Az orrokkal az a helyzet, hogy régebben alacsonyak voltak, csak aztán betiltották az extrém aero elemeket 2009-ben, így az elvesztett leszorító erõt a kocsi alatt lévõ levegõvel és a diffúzorral próbálták pótolni. Így ha magassabban volt az orr, annál több levegõ ment az autó alá és nõtt az aero tapadás. Csak az FIA szerint ez veszélyes, és így oldották meg.
(nem röhögni, nem értek hozzá, ha nagyon nagy f@szság akkor én kérek elnézést)

A motor és ERS változások pedig valóban költségtöbblet, viszont, ha nincsenek nagyobb változások, az erõsorrend sem fog olyan mértékben felkavarodni, az pedig unalmas a nézõknek (lsd.: red bull dominancia szülte ingerült hsz-ek tömege).
kabel15
De pont hogy süllyesztik az orrúkat. Na mind1. Az még felmerül bennem, hogy miért azon próbálnak "spórolni" hogy mennyi legyen a kocsi fogyasztása meg takarékos motor, de abba nem gondolnak bele, hogyha nem terveztetnének minden évben újra teljesen egy autót talán nem lennének ekkora költségeik a csapatoknak. Persze fejlesztésekre szükség van, de azt megoldhatnák a csapatok úgy ahogy akarják, ne legyen ez, hogy minden évben ezen változtass meg azon meg ezt kéne így alakítani azt úgy.

mcmoha
Én tanúja voltam ennek a "megmentésnek" és nem vagyok meggyõzõdve arról, hogy igaz lenne. Miután "jó" üzletemberként megszerezte a teljes F1-et elkezdte elterjeszteni, hogy õ csak mentett, nehogy lázadás legyen belõle.

Ahogy az lenni szokott...

mondjuk Whiting már nyugodtan nyugdíjba mehetne, mert az elmúlt években túlzásba viszi a vészmadárkodást...fõleg esõs versenyeken

Igen, es megmentette az F1-et.

http://gaborszantai.co.uk/

mcmoha
Dagobert mindenhová a saját embereit ültette. 😊

Totti5
Csupán annyit mond hogy a szabály egy dolog, azt hogy ezt az autó tervezõ mérnökök hogy adoptaljak meg másik. Nem kötelezõ nyúlványokat csinálni mert a merci sem tette, de mégis mások igen. Kocsik orra ezelõtt is alacsonyabb volt az elmúlt évekhez képest amikor pont magas lett a szabályok okán. Nem lesz rámpa...

ja ez a durva, hogy a Brabhames brigádból rengetegen feltörtek, plusz a Marchból anno Mosleyék