Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Fernandooo #150740 Kik a szar csapatok?
Marussia, Caterham, a Sauber sem nagyon virít. Ez élből hat autó, aminek távozásával felszabadulna ennyi hely. De talán mehetne a FI is, mert hát olyan nagyon azért nincsenek ott a szeren. Két évente egyszer villantanak valamit? Ne már.
Abban igazad van, hogy ebben a sportágban sosem volt olyan felállás, hogy minden csapat hasonló kvalitásokkal rendelkezett, de azért jó lenne erre törekedni, nem? Becsalogatni nagy autógyártókat a sportágba, akiknek van pénzük és tudásuk, és két-három év alatt kialakulhatna egy elit mezőny, Audival, BMW-vel, Hondával, stb. Persze, biliben lóg a kezem, de nem is állítottam, hogy az ideális állapotot meg lehet teremteni, de az ideális állapot nem ugy lesz meg, hogy bekerülnek a játékba olyan csapatok, akiknek soha nem lesz semmi esélyük semmire.
Azt is elfogadom, hogy az uj technológiáknak lehet tere, ezt nem gondoltam át nagyon, valóban. Más dolog, hogy nekem nem tetszik ez, de hát ki vagyok én, hogy megítéljem ezt. Ha a többség szereti, és szükség van rá, hát ne ezen muljon. :D
Tényleg nem nézek más sportágat, csak a La Mans-ot meg ezt. Más nem érdekel. Én kérek elnézést.
Még mindig nem tudom, hogy a szezon közbeni tesztek kiterjesztése miért ökörség, ha nincsenek a mezőnyben tőkehiányos csapatok.
Három autós felvetés: Olyan kérdéseket teszel fel, amiket nem az én tisztem megválaszolnom, hiszen ezek csapatszintü döntéseknek kell hogy legyenek. Még mindig ott tartunk, hogy elit kategória, van pénz dögivel, ha jól tudom, már a Ferrari is feldobta ezt egyszer, tehát ők már eleve benne lennének. A RBR szatellit csapata a TR, gyakorlatilag ők most „négyautóznak”, nem? Hány autó lesz a rajtrácson? Nem tudom, de biztosan meg lehetne ezt szervezni.
Én még nem láttam jó versenyt pl, Szingapurban, de Valenciában sem nagyon. Indiában és Koreában sem. Viszont láttam jó versenyeket az évek során elhanyagolt pályákon. Miért baj neked az, ha visszahoznák ezeket a helyszíneket? Miért ragaszkodunk a derékszögekhez?
Bizony, ebben a felállásban bármelyik pályán lehet unalmas egy verseny, tiszta sor. De ha létrejönne egy ideális állapot, mármint hogy a mezőny legalább 60-70%-a valóban ütőképes autókból állna, akkor a mostaninál kevesebb unalomban lenne részünk. Tudom, ez érvényes a Tilke-pályákra is, de most komolyan, te kedveled ezeket az uj helyeket? És erre ne ugy válaszolj, hogy a személyemet veszed célba mert az nem szimpatikus hanem őszintén. Most komolyan, jók a Tilke pályák?