182273
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Nekem tök mindegy, én nem kaptam belőle. -
150 milliónyi oka volt váltani. Euróban. Ő sem lesz már fiatalabb. -
Nem tök mindegy? Alonso 2007 után úgy néz ki megint rosszkor váltott csapatot. -
Kimi panaszkodik, hogy alulkormányzott az autó az pozitív visszajelzés, ha Alonso mondja ugyanezt, akkor a csapatot okolja a kudarcaiért. Értem. -
Dodo55 #153127 "lósz*rt se tud az autókról és semmilyen visszajelzést nem adott"
Nem kell összemosni a kettőt. Senki nem mondta, hogy lószart sem tud az autókról, csak azt, hogy a konstruktív visszajelzések helyett általában csak szidta az autót, meg hibáztatta a csapatot. Legalábbis a nyilvánosság számára egyértelműen ez mutatkozott, már pedig véleményt kizárólag nyilvános információk, megnyilvánulások alapján lehet formálni.
És mielőtt jönne az, hogy miért is kéne nyilvánosságra hozni a visszajelzéseket:
- Nem muszáj, de akkor talán az autóra / csapatra sem a nyilvánosság előtt kéne mutogatni. Mindent vagy semmit, különben torz lesz a kép.
- Hogy csapaton belül maradjunk, Kimi az elmúlt évben jópárszor pontosan részletezte milyen okokra vezethető vissza az autó nehéz irányítása. Ebből kiindulva arról sem lehet szó, hogy tilos lenne ezeket a technikai részleteket kibeszélniük. -
-
Mondjuk én itt az olajnyomásra gyanakodnék
-
Azért az alacsony hűtővíznyomást kiszúrni nem egy nagy feladat. 
-
Most jónak tűnik.
Eredmények -
azért én nem csak egyedül őt hibáztatnám hogy nem tudott VB lenni a ferrarival. 5 év elég hosszú idő ahhoz,hogy csak az ő nyakába varrjuk a dolgokat,teljes csapat szinten volt elbaszva ott valami,sőt tavaly már abszolút esélytelenek voltak,1 dobogós helyezés összesen,vicckategória,a ferrari név megcsúfolása. És erről nem csak a spanyol tehetett -
Ezt most miért tőlem kérdezted? -
Buttonnak is Fernando a keresztneve vagy ez nem az a Fernando, aki lósz*rt se tud az autókról és semmilyen visszajelzést nem adott, azért volt gyenge a ferrari évekig? -
Mára is vége lett nekik:
13:00 @McLarenF1: "We've had a loss of cooling water pressure & have removed the power unit for inspection. That’s a long process, so it ends today's running."
13:01 @McLarenF1: "We can replace those components ahead of running tomorrow. The issue was promptly spotted by Fernando on an outlap - so quick to trace."
-
McLaren csak ma tudott menni normálisan, mert szenzor hibájuk volt, így nem jött adat a motor felől és nem akarták addig nyomni, amíg nem látják az adatokat. Ha pl valami hiba lép fel és tönkremegy a cucc, olyan zárlatot okoz, olyan hőmérséklet ami miatt ott a pályán ég porrá az egész... -
-
A Honda már valamivel jobban hangzik, de még mindig beteges a hangja, nem jól van valami ütemezve, fáj a fülemnek.... :S -
pr3cious #153115 követem a fórumot de nem vettem észre mivel mobilon nem látszik a videó
Utoljára szerkesztette: pr3cious, 2015.02.02. 22:00:00 -
Melóban nem láttam mi a videó, este meg már nem néztem annyira vissza. :( -
G_ArchAngel #153113 Totti5 #152969 -
Óriási! -
pr3cious #153111 -
-
tavalyhoz képest 3mp-es gyorsulás ,de még 5mp-es lemaradás az abszolut pályacsúcstol.
Nem tudom, miért de igy a videokat nézve és a tavalyi közvetitéseket , a régi V10es érához képest olyan lassunak tunnik a mozgásuk a pályán, régebben sokkal aggreszivebb volt a mozgásuk.
Lehet a köridőn nem látszik,mert lehet jobban eloszlik . tehát a kanyarsebesség jóval nagyobb lehet mint régen ,de az egyenesekben nem olyan gyorsak . -
Ez azért már nem a tavalyi Ferraris szerencsétlenkedés. :)
Valamit eltalálhattak.
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.02.02. 18:27:43 -
-
Engem nem zavarna ha megint a Merci nyerne csak legyen a két pilóta között a tavalyinál nagyobb verseny és előzgessék egymást. A Honda-nak semmi esélye sincs a vb-re ez már most látszik. Williams remélem tudja minimum a tavalyi formáját tartani és egy erős Lotus is jó lenne a dupla dinamit duóval, amire minden esélyük megvan az új motorra. Meglátjuk. -
-
G_ArchAngel #153104 En nagyon szeretnem, hogy a Merci el legyen 3.14csazva, nem akarok megegy Red Bull-ehoz hasonlo korszakot. Nekem mindegy, hogy kitol kapnak ki, miattam akar Alonso is VB lehet, csak Hamilton es Rosberg ne legyen az.
Semmi bajom a ket sraccal, csak unalmas volt miattuk az elozo ideny. Tudom, ez a jo munka gyumolcse, de akkor sem volt szorakoztato. -
Kocsi stabilabb mint tavaly volt és könnyebben vezethető. -
G_ArchAngel #153102 Tavaly Raikkonen gyors volt az elso teszteken... lattuk mi lett belole. -
Pont erről volt szó, hogy mennyire nincs még ilyenkor semmi, és folyamatosan gyártják az alkatrészeket a gyárban. -
Ferrari egész jónak tűnik, mindenképpen előreléptek. A Mclaren kb. ott tart, ahol tavaly a RB a teszteken (jelenleg kizártnak tartom, hogy versenyképes autójuk lesz) . Mercedes meglehetősen erősnek tűnik. Sauber és a Williams is számomra kakukktojás kíváncsi vagyok most mit alkottak.
RB festése nagyon tetszik. Kíváncsi vagyok milyen lesz a végleges. -
"Christian Horner megerősítette a Jerezben tartózkodó újságíróknak, hogy Danyiil Kvjat az első körében nekiment egy gumibálának, miután a 2-es kanyarban kicsúszott. Kvjat a kijelzőt figyelte, ezért hagyta el a pályát. A pótalkatrész megérkezéséig a Red Bull csak nagyon alapvető feladatokat tud elvégezni, arra vonatkozóan nem tudtak biztosat mondani, hogy mikor érhet Jerezbe az új szárny."
Fasza, mára lőttek nekik akkor -
ezért lenne jó ha valahol lehetne mozgóképen is követni az eseményeket, igy csak arról van infónk amit épp lefotóznak -
Ez a rövid-hosszú orr kérdés érdekes lesz!
Vajon a Lotus olyan, mint a Williams, csak ők a páratlan években mennek jól? :D -
Ez tegnapi:
"„Az elmúlt öt évben bebizonyosodott, hogy türelmes vagyok – nincs semmi baj" – mondta a Ferrarinál töltött időkre utalva. „Az F1-ben jelenleg használt technológia bonyolult, ezért időre van szükségünk, hogy a megtett kilométerek során kiismerjük az autót. Amely egyébként kifejezetten agresszív, innovatív és extrém tervekre épül, úgyhogy fokról fokra kell felfedeznünk." Alonso hozzátette, hogy szeretett volna több kört teljesíteni, de „a garázsban így is mindannyian nagyon boldogok és izgatottak voltunk. Fantasztikus volt a hangulat, különösen, amikor kigurultam a bokszból megtenni az első kört. Megtisztelő, hogy huszonkét év után én lehettem az első, aki vezet egy igazi McLaren-Hondát."
A Honda sportprogramjának főnöke, Arai Jaszuhisza egyébként azt állította, „egy kisebb elektromos problémáról volt szó, valamint a vezérléssel akadt gondunk, de nem különösebben komoly. Máris megoldottuk." Az MP4-30 festése egyelőre a Mercedes-korszakot idézi, a csapatfőnök, Ron Dennis azonban ma megerősítette, hogy előbb-utóbb lecserélik. "Azt nem árulom el, hogy mikor" - tette hozzá."
Tavaly a Renault, RedBull is baromi keveset ment az első teszten... -
"A Ferrari többször is átépítette Kimi autóját az ő kívánságai és észrevételei szerint, de ez is kevés volt."
Azért ezt leírni! :D -
gondolom ha direkt ment igy akkor tesztelik, hogy hogyan viselkedik az orr ha nem zavarja semmi az áramlást, csak akkor hiányolom az érzékelőket a kocsin.
Egyébként az is érdekes, hoy még nem látni azokat a érzékelős rácsos felszereléseket a kocsikon vagy a neonzöld áramlás jelző festéket . lehet majd holnap , most még csak a belső dolgokra koncentrálnak.
Egyébként nem értem, hogy mi tud akkora gondot okozni Pl a mclarennél , hogy nem tudtak 6 körnél többet menni, hiszen mindent tudnak már szimulálni számitógépen , a tervezett alkatrészeket is tized mm pontosan meg tudják nézni és a terhelést is kiszámolni rajta, akkor mi nem engedi, hogy menjen az autó? -
G_ArchAngel #153093 Szerintem kiemelkedoen jo lett az elso szarny alcazasa, alig lehet latni... -
keresd a hibát!