• Totti5
    Bottas: Nem is kellett spórolnom a benzinnel

Valtteri Bottas szerint azonban, aki kétszer is átverekedte magát a mezőnyön, szó sem volt spórolásról. „Nagyszerű móka volt, vérbeli versenyzés. Még sohasem szórakoztam ilyen jól" – mondta. „Nekem egyáltalán nem kellett spórolnom a benzinnel. A Safety Car mindig segít, mert amikor a pályán van, meg lehet takarítani némi üzemanyagot, ráadásul most a gumik is kiszámíthatóbban viselkedtek, mint tavaly. Szerintem élvezetes verseny volt, és remélem, hogy a nézők is így látták."

A győztes Nico Rosberg is egyetértett azzal, hogy a reformok jót tettek az F1-nek. „Kicsit megkeverték a kártyát, ami nagyszerű. A sportnak már szüksége volt erre" – nyilatkozta az Autosportnak. „Most végre megfelel a modern elvárásoknak. Nagyon-nagyon energiahatékony, ami helyes irány."

„A vezetés szempontjából is remek móka. Lassabb lett a tavalyinál, ez nem tetszik, de már megszoktam, és fel sem tűnik a különbség. Minden rendben. Az autó persze rendkívül bonyolult, mert rengeteg dologra kell figyelni, és időbe telik majd, mire mindennel elboldogulunk."