Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
ricka #147389 Pár mondatban összefoglalva a mai teljesítményt:
Mercedes - Hozta a kötelezőt, a tesztek alapján nagyjából erre lehetett számítani, Hamiltonon sajna a technika fogást talált
Red Bull - Ha azt mondom hihetetlen még az is kevés elismerés a csapatnak. Bárkinek példa amit a csapat 2 hét alatt művelt, gyakorlatilag az élmezőnybe repítették az autót. A fejlesztési tempót a korábbi évekhez visszanézve aggódhatnak az ellenfelek.
McLaren - A tavalyi évnél csak jobb lehet...és lett is rögtön az első futamon betaláltak ráadásul erőből. Magnussen olyan belépőt produkált, hogy 2007-es Hamiltont idézte. így elsőre érthető, hogy a McLaren annak ellenére bedobta a mélyvízbe, hogy jelentős pénzt buktak Perez menesztésével. Érdemes lesz figyelni a továbbiakban.
Ferrari - Kedves Montezemolo Úr. Értem én, hogy az aerodinamika miatt a forma1 pár éve már a modern repülés irányába tart, de idén nem arról volt szó, hogy végre rátértünk arra a kövezetlen útra ahol a Ferrari a régi klasszikus versenyzés berkeibe visszatérhet? A motor látszatra nekem a leggyengébbnek tűnt a mezőnybe, reménykedtem, hogy a futam első felét beáldozzák és az utolsó 20 körben robban a bomba...ezzel szemben még spórolásra voltak Ítélve a versenyzők. Tempóhiány van, nagyon neki kéne állni, ráadásul fejlesztési versenyben a team az egyik legrosszabb évről évre. Ha idén nem lesz változás és eredmény nagyon el kell gondolkozni a csapat teljes átszervezésén.
Force India - A Mercedes motorral kiegészülve oda oda érhetnek pár futamon és Hülkenberg ott van.....adu.
Torro Rosso - Vettel kétszeresen nem fog jól aludni ma, egyrészt a futam ma számára egy nulla volt, de ami a legjobban fogja bosszantani, hogy a kis új tehetség megdöntötte egy rekordját. Kyvatnak nagy gratula ez a hétvége az újoncok hete volt. A csapat kezdett már rosszabban jó előjel lehet, a pilótapáros pedig izgalmasnak tűnik.
Sauber - Milyen motorral is kötöttek szerződést? Valahogy nekik is hiányzik valami. Nehéz év lesz a lemaradás nem kicsi..
Caterham, Marussia - Sajna idén is egykalapos csapatok. Tippem, hogy jövőre egyik sem lesz már a forma 1-ben. A pontszerzésre teljesen esélytelenek, max ha kiesnek, de semmi több.
Renault - Sokat nem lehetett megítélni ebből a hétvégéből, az autó teljesen szétesett lesz munka, az élmezőny ebben az évben felejtős.
Williams - Az autó nem rossz, jó alap. Felipenek rá kell koncentrálnia a vezetésre és el kell felejteni a Ferrarit, mert ezen a hétvégén is a sopánkodás szembetűnő. Bottas kicsit talán ma nagyon bizonyítani akart sokat kockáztatott. Véleményem szerint az első futamokba ki kell használni minden lehetőséget, mert nem vagyok biztos, hogy ez az autó 6 futam múlva is versenyképes lehet. Keveset kell markolni de sokat fogni. :-)