precise#147350
Nem. Az RB azért van beállítva annak ami, mert évek óta ezt csinálják. Ha a Ferrari csinálná akkor ők lennének a ge*ik. Mondjuk tény, hogy az F1 erről is szól, keresni a kiskapukat, anno a Brawn GP is így lett vb.
A megoldás szerintem az lett volna, hogy mivel úgyis mindenki ugyanazt a szenzort használja, tehát másoknál is van eltérés, illetve az FIA-nak van egy B megoldása meghibásodás esetén, ezen a futamon betartjuk a szabályokat, a köv kéthétben, meg összeülünk a többi csapattal szemben az FIA-val és megoldást találunk a problémára.
"A 01614-es Technikai Direktíva tartalmazza azt, hogy milyen metodológia alapján kell alkalmazni a szenzort, és azt az eljárást is, hogy mit kell tenni, ha meghibásodik a műszer. “Ha MI bármikor úgy látjuk, hogy a szenzor meghibásodott, és azt nem érzékelte a rendszer, akkor MI kommunikálni fogjuk azt a csapatnak, és azt is, váltsanak át a támogató rendszerre.” Ez a támogató rendszer egy kalkulált áramlási modell, mely tartalmazza az FIA által kiszabott korrekció mértékét."
Azért sem értem az RB-t, mert az F1-ben nem csak ez a lutri, hanem pl a gumik is, van amelyik szemcsésedik van amelyik nem, van melyik defektes lesz van amelyik nem, ráadásul első futam, a cél mindenkinek a célba érés, és a lehető legtöbb pont mentése volt, nekik meg aztán főleg. Ezzel szemben ők ilyeneken rágták a szart.