182110
  • adam46

Itt látszik, hol kellett volna mennie Pereznek. Én meg Kiss Pál Tominak hiszek, többet tett már le az asztalra, mint a majomkodó Wéber.
  • b-type
    Perez-t azért büntethették meg mert féktávon váltott irányt,..amit nem szabad.
    Megnézték a telemetriát, és azt látták hogy Perez már fékezett mikor irányt váltott....persze egy féktáv is relatív, hiszen nem ugyanakkor fékezel amikor fékproblémád van mint amikor nincs.

Sztem Massa-é az egész, egyszerűen túl bénán csinálta.
  • Totti5
    Két db totálkár F1es autó nem elég pénzbüntetés? kinek kellene ezen felül fizetniük?!
  • Totti5
    Hírtelen ívet váltott alatt azt mondod hogy 30 centit elmozdult?:) massa meg 20at Perez felé. Amúgy is közel voltak, így meg ütköztek.

Wéber autóversenyző, hiszek neki:)
  • adam46
    Igen, hülye!
  • lac coo
    Massa olyan féktávot tudott venni Perez műszaki hibás autójához képest, hogy gyakorlatilag szándékos baleset okozás így elé vágni, ha elöl van ha nem ....
    Ez kb olyan mintha autópályán kivágódsz egy 180-nal haladó kocsi elé 80-nal, semmit nem tud csinálni.....
    Azért ez az aki elöl van az arra megy és azt csinál amit akar az nem így van ....nem jelent teljes szabad kezet .

Azon se csodálkoznék ha Pereznek már rég megmondták volna előtte, hogyha odaér Massa engedd el ...
  • a.carkey
    Perez volt elől. Érdekes módon azért büntették meg, mert a szabályok szerint is lehetséges módon 1x irányt váltott úgy, hogy Massa meg hogyhogynem jobbra húzta, és nem azért, mert nem figyelt. Ez minimum 1:1 hülyeség, de a gyökér Derek Daly szerint meg Perez a hibás. Perez ált. egy idióta, de itt most nem ő volt a hunyó, pontosabban vagy senkit sem kellett volna büntetni, vagy Massát, vagy mindkettőt. Perezt - aki elől volt, és előnye van és Massa nemhogy mellé nem ért be, vagy megelőzte, hanem le volt maradva és még jobbra is húzta, holott balra tőle tömérdek hely volt. Szépen azt tervezte, hogy rálegyez egyet, ahogy ezt az undorító szokást már elég régóta használják egyes pilóták, ha a felsőbbrendűségüket akarják kifejezni előzéskor, mint a régi családi videóban a "mama helyén marad!" dumával, de Perez meg még ment. Így megszopta. De megszopta vele együtt Perez is, és az lett volna a barbatrükk, ha Vettelt is telibekapja. Szerencsére nem kapta, így Vettel végre idén színészkedhetett egyet a népnek, hogy "mennyire örül" csapattársa győzelmének (lófaszt örült - a szerk.).

Legalább a pitbabek szépek voltak, ami az utóbbi éveket nézve ritkaságszámba megy a kanadai nagydíjon.
  • repvez
    Mondod ezt egy olyan emberről aki nem csak mondja,de csinálja is az autóversenyzést, talán valamenyni rálátása van a dolgokra.
    Egyébkét meg egy külsős soha nem fogja megállapitani, hogy a 2 személy abban a pilanatban miért éppen azt és ugy tett ahogy.
  • a.carkey
    Akkor Wéber is hülye? :)
  • bakkerman
    mindketten hibásak,Massa őrült módon közelítette meg őt,totál feleslegesen az utolsó körben,Perez meg nem nézte a tükrét,és úgy váltott ívet. A legtisztább az lenne ha mindketten kapnának egy nagyobb pénzbüntetést,én nem érzem fairnek ezt a dolgot,hogy csak a mexikói kapott egy 5 rajthelyes büntit
  • adam46
    Hagyjuk már Wébert, okoskodó hülye gyerek. Ha nem látja, hogy Perez hirtelen váltott ívet, ami szabálytan és ő mégis szabályosnak ítéli meg, akkor semmi keresni valója az autósport világában. (Amúgy sem van)
  • Totti5
    Official Results The Firestone 600 from Texas Motor Speedway
    1 Ed Carpenter
    2 Will Power
    3 Juan Pablo Montoya
    4 Simon Pagenaud
    5 Scott Dixon
  • Totti5
    Gábor Wéber

Perezt büntették a tegnapi utolsó körös ütközésért, ennek ellenére nem látom kisebbnek Massa felelősségét sem. Az elől haladó maga választhatja meg az ívét, Massa egyszerűen túl közel ment hozzá és akkor értek össze, amikor Perez a fékre lépett.
    Massának helye is lett volna még a bal oldalon, túl elszántan és rizikósan próbált előzni ilyen szűken előzni.
  • repvez
    Bocs kimi= grozsi
  • repvez
    Mondjuk csak annyu hogy grozsi már meg is előzte a meki autóját és mégis feladta a poziciót, hogy ne ütközzenek, mikőzben massa autója még a habokba sem volt és mégsem adta fel inkább beleronygyolt a másikba.

Ha a szabályok szerint nézzük akkor a videoban a mekinek kellett volna feladni a poziciót ,mert már elötte volt a lotus, mégsem ez történt, viszont az esetnél massának kellett volna feladnia mert mégcsak az első kerék sem érte el a kocsi hátulját.

Egyébként meg az utóbbi két évben volt egyáltalán amit versenybalesetnek minősitettek? Minden kis koccanást büntettek meg vizsgáltak , régen volt hogy a fél csapat romokban hevert mégse lehetett hallani, hogy viszgálják az esetet, most meg nincs olyan verseny, hogy 3-4x ne lenne valami.
  • Master91
    És mi köze a mostani esetnek a videóhoz ?
  • AnuluWork #149538
    Ez alapján!!!! nézzétek már meg mikor húz befelé Perez, és mikor - még sehol sincs - torpedózza meg Perez hátsó kerekét Massa!!!! Ráadásul amikor Perez kimozdul, Massa nem balra viszi, hanem jobbra. Ki is teszi Perezt.

Ajánlom mindenki figyelmébe a nem kenődök fel feleslegesen a másikra verziót!

• FeikG
    A védekezést azért ne keverd össze,az indokolatlan manőverrel!
    Ezek a fiuk maximálisan egymásban bízva haladnak a pályán,mivel se féklámpa,se index.....
  • nearo
    Hűha... lesznek itt még gondok pár helyen.
    Amúgy amit kiszednek, azt még visszarakhatják? Gondolok itt olyasmire, hogy egy motorigényesebb hétvégére betesznek egy új erőforrást, de egyébként a régi sem ment még tönkre, csak a biztonság kedvéért nem akarják nyúzni.
  • adam46
    Nem tudom mit nem értenek itt egyesek. Ha Perez nem vált irányt az utolsó pillanatban, akkor nincs baleset. Massa húzott be mellé, ugyan is jött a kanyar, kell a jó ív... Ennyire nehéz felfogni? Kiss Pál Tomi is Perezt hibáztatta, ő csak jobban tudja az ilyet.
  • passatgt
    ha védekezni akar, nem az utolsó pillanatban kell balra húzni hanem már jóval előtte
  • kabel15
    Akkor ennyi erővel ha egy pilóta megérkezik mögéd el kell engedned. Nem védekezhetsz sőt ha akadályozod az előzésben akkor még 5sec kapsz. Ez marhaság. Massa hülyeséget csinált. Mi az, hogy azt hitte elengedi meg helyet hagy neki. Megy a dobogóért és majd pont elengedi jófejűségből nem? Ezt melyik pizsamájában álmodta?
  • HTS s3rg1nh00
    no ezt kerestem,elhasznált elemek a tegnapelőtti időmérőig:
    ICE: belsőégésű motor
    MGU-K: kinetikus energia-visszanyerő
    ES: akkumulátor
    TC: turbófeltöltő
    MGU-H: hőenergia-visszanyerő
    CE: vezérlőszoftver
  • Master91
    Nem fogják meg érteni, teljesen felesleges hogy mit csinálsz :DDD

25 kamera állásból + bírók is ezt mondják, hogy Perez baszta el neeem ,Massa a hibás, ő baszta el.

• Count Adyn
    Én simán elkönyvelném versenybalesetnek és kész:)
  • lac coo
    Ha nézett volna a tükörben a legjobb amit tehetett volna, hogy elengedi ! :) Nulla esélye volt a védekezésre, ráadásul olyan korán kellett már fékeznie, hogy nem is értem mit gondolt, röhögve ment volna el mellette Massa .
    Szerintem Perez a hunyó, de én nem adtam volna büntetést, épp eléggé megszívta (ták ) így is.
  • Szabi #149528
    nem értem én ezt a nagy meglepődést és Massa fikázást, Perez egyenesben úgy kezdett el irányt váltani, hogy nem nézett be a visszapillantó tükörbe...

nézzétek meg, hogy az előttük lévő autó hol kezd el fordulni és Perez hol rántja balra a kormányt... akinél eszerint Massa volta hibás mert megakarta előzni Perezt majd az rárántotta kormányt annak csak gratulálni tudok..
  • lac coo
    Amúgy ennyi , én is ezt láttam ....
  • lac coo
    Ezt nem kellett volna büntetni .
    Ha hivatalosak akarunk lenni, Massa már betette Perez mellé az elejét mikor rámozdult, ráadásul szerencsétlen módon először jobbra indult el, Massa azt hihette hagy helyet neki .
    De gondolom azt is figyelembe vették, hogy egy fényévvel gyorsabb autóval szemben állt le Perez értelmetlenül kakaskodni ....
  • AnuluWork #149525
    Massa szabályosan megtorpedózta Perezt. Perezt sem kell félteni, ha hülyeségről van szó, de itt bakker Perez ment, jött ki kicsit balra, ami 1x megengedett, és hopp, Massa ráhúzta. Nem is értem, hogy az a hülye Derek Daly mit képzelt!? Aki hátul megy, mindig az a hibás. Max. ha esik vagy esett van felmentés. Nem is értem. Ha már büntizik ezt, akkor Massa, nem Perez.
  • Dietrich
    ez komoly, hogy nem Massát büntetik? ez atom LOL....végül is mi a faszt keresett Perez, massa elött igazuk van. :D
    istenem....
  • G_ArchAngel #149523
    Mennyire jatszhatott ra Hamilton kiesesere, hogy amikor mindket gepben egyszerre eszleltek a hibat, akkor Rosberg latvanyosan visszavett, mig Hamilton tovabbra is uldozte Rosberget? Eleg hamar vissza is zarkozott ra, ami szerintem anelkul nem ment volna, hogy a finn-nemet elkezdjen ovatosan vezetni.
  • kabel15
    Video
    Itt egy légi felvétel az esetről. Szerintem massa is húzza rá a kormányt rendesen.
  • G_ArchAngel #149521
    Franc tudja, nekem elsore is Perez volt a hibas es Skyon is igy lattak amikor elemeztek.
  • kabel15
    Vicc ez a büntetés. Ha Perezt büntetik akkor Massa-t miért nem?
    Ugyan annyira benne volt ő is. Egyébként is a hátul jövőnek kell figyelnie.
    Massa előzni akart, elcseszte, és most jön a fekália dobálózás perezre. Szép!
  • mcmoha
  • a.carkey
    Hagyd ezt a trollt a picsába!
  • b-type
    Nálam nem, miért tette Massa jobbra? Hátulról jön ő látja a tempókülönbséget, tud Perez fékproblémájáról, és látja a helyet...erre kihúz jobbra Perez-nek.
    Minek?...mert amennyire lehet ideálisan akart ráfordulni s balosra...de ott egy másik versenyző akit egyáltalán nem vesz figyelembe, sem az esetleges védekezést, sem a problémáit...semmit...Maldonado.
    Massa suta megmozdulásainak egyike.
  • RatBaG #149516
    nem volt boxutca online?
  • nearo
    Smedley azt mondja Bottasnak is fékbaja volt
    Azért ez elég gáz... Monzában mi lesz? Vagy Spaban.