FORMA1

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Totti5
Ez így van, de azért számít, viszont egy random élethelyzetet nem lehet rekonstruálni, és nem is a célja ennek a tesznek. Random faktor, szerencse faktor mindig jelen van egy balesetnél. Nem lehet kijelenteni hogy te ezzel az autóval ha 50el mész valaminek akkor tuti túléled, mert lehet hogy nem, de lehet hogy 100as karambolnál karcolásokkal szállsz ki.

Xbox ONE + PS4 PRO + WiiU + NES Classic + Fanatec FM CSR / PC WIN 10

HTS s3rg1nh00
az a legnagyobb baj,hogy az NCAP töréstesztek már egy marék trágyát sem számítanak,hiszen arra nagyon jól fel tudják készíteni az autókat...de gondoljunk bele,az életben szinte mindig valamilyen szögben találkoznak az autók,ami pont nincs azokban a tesztekben.
valahol a neten olvastam ezzel kapcsolatban érdekes vizsgálatokat,ahol a szokásostól eltérõ teszteket hajtottak végre,és sok 5*-ot elért autó teljesített ott siralmasan,az egyetlen amire emlékszem hogy a Volvo viszont kiváló volt ott is(nem véletlenül van tehát ~ egy árban a német prémiummárkákkal).
btw én ~50 körül csattantam F astrával egy Toyota Hiace jobb elsõ sárvédõjének,az rendesen behorpadt,az én autóm meg ment a húzatópadra,rengeteg elem cserés,gyakorlatilag gazdasági totálkár...és ez csak a problémák legeleje volt sajnos,bár hozzá kell tennem a helyszínrõl saját kerekein távozott az autó a szerelõ ismerõshöz.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

tipitmi
a mostani swift ugyanaz mint amit 2004 tõl gyártanak semmivel sem biztonságosabb
Totti5
Én végig az újról beszélek. A régi már retró kategória.

Nem kell bizonygatni, mindenki tudja! A régi Swift ( 92-03 ) olcsó volt így a kivitelezés is ahhoz igazodott. Olcsó kocsi olcsó anyagok, olcsó szerelés. Ezért lett népautó itthon. Elnyúhetetlen, megbízható, de nyilván nem arra készült hogy roncsderbit játszon vele valaki és ez a legtöbb olcsó kategóriás kiasautóra igaz.

Mostani Suzuki Swift ( 2010-es revízió ) 7 légzsák, 5 csillag, nagyon okos mindent tud... és kurva drága.

Master91
Meg van: "én meg vagyok persze,szerencsére egyedül ültem a kocsiba. Nekem csak kisebb sérüléseim lettek szerencsére,ha mondhatom ezt akkor vki fent nagyon de nagyon vigyázott rám. Nem tudom h mikor lesz másik de egy ideig biztos nem,talán majd 1-2 év múlva.Az hogy mi történt az kicsit hosszú, a lényeg h valami oknál fogva keresztbe állt az autó és hiába próbáltam korrigálni nem jött össze😞( Talán annyit sikerült h magamat ne törjem össze nagyon. Csak a fülem sérült meg komolyabban azaz 2x 0.5cm-es lyukat vágott az ablak a fülembe ahogy kitört amit 3 öltéssel vartak össze meg a biztonsági öv okozott horzsolásokat.:S Bele se merek gondolni hogy mi lett volna ha nem kötöm be magam..:S"

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Master91
Régi swift kapta az 5 csillagot vagy az új?

Régi autókról beszélek , az új swift tényleg jó lett a törés teszten, de akkor is behorpasztom 2 újjal annak is a sárvédõjét ( tapasztalat 😄 )

Pedig sajnos igaz, éveken keresztül néztem a langlovagok.hu -t, és sok törött autót láttam, régi swiftekbõl általába darabokba szedték ki a kocsit. Volt osztály társam meg csúszott olyan ~40-el ( elmondása szerint ) rá csavarodott a karóra, totál kár a kocsi.Ha olyan 15 centivel elõrébb csapódik a karóba, akkor ott marad a srác is lehet. Meg próbálom vissza keresni a képeket róla.

Tutira veszem hogy egy hasonló kora beli autóval, legyen Opel-Skoda-Bmw , nem tört volna ennyire meg a kocsi.
Totti5
Ez így egyoldalú találgatás, feltételezés. Valódi infók és tények nélkül.

Ami biztos hogy a Swift 5 csillagot kapott a törésteszten.

Örömteli hogy megúsztál balestet, de ez nem ennyire egyszerû... kell egy autó, az adott helyzet és jó adag szerencse. Ettõl még nem lesz igaz hogy Opelbõl kiszállnak az emberek a Swiftben meg ott maradnak...

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

bardocz
B Corsa.
Master91
Kevesebb az esélye hogy megdöglesz hidd el.
Sok balesetet láttam, pár ismerõsöm meg is halt már.
Több a Swift halott mint Opel halott.

B corsa volt nekünk is, 3x volt törve a bal eleje, abból 2x 50-60km/h-nál (itt lehet már erõset zakózni azért), sértetlenül szálltunk ki a kocsiból, és 1x nem voltunk bekötve.
Mind a 3 esetbe cserélhetõ elemek gyûrõdtek-törtek, maga az autó alváza meg ilyesmi nem sérült, csak deformálódott az orra, 1x huzatni kellett.
Merem állítani hogy 1 Swiftbe ugyan ilyen balesetnél kuka lehetett az egész autó már az 1. törésnél is.

Rozsdát ne nézd, minden autó rozsdál, fõleg ha nem figyelsz és költesz rá. Szar a motor benne?A vagy B corsa? C-re nem hiszem hogy még ilyen rossz állapotba lenne.
Én kasztniról beszélek még mindig!

Corsa betegség a rozsda sajnos, fõleg hátsó ajtónál, küszöbnél,esetleg nyúlványoknál. Attól függetlenül jól bírja a törést, ki szállsz belõle élve.

bardocz
A régi szaros opelben ugyan úgy megdöglesz, mint egy swift-ben. Van egy Corsánk, rozsdásodik a kasztni mindenhol. Szar benne a motor. Annyi, hogy elférek benne.
b-type
annak idején megvettem egy plombált, vámzárolt Mercury cougar XR7-t...egy udvarban állt, a srácok leflexelték a tetejét, nekem csak az eleje kellett (egy Consul coupe-ra tettem fel), 10éve állt ott esõben-hóban...és semmi. de tényleg semmi baja nem volt, az ülések gombásodtak, a chrome pötyös lett, de a kasztni...semmi, egy lófsz festékréteg volt rajta, és nem tudom mit csináltak eredetileg rajta, de annyira egyben volt, hogy elgondolkoztam az egész autó felújításán (30ezerért vettem 94-ben), az egész autó nagyon jó állapotban volt. Még a péti nitrogén (mûtrágya gyár)-ben használtunk kísérleti festékeket, mert ott a saválló, és az alu' is károsodott, akkor gondolkodtam el azon, hogy mi a franc lehetett abban a festékben a cougar-n... 😊

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Erre nem tudok semmit mondani, de nem vettem észre az utakon hogy ösze vissza lenne rongálva egy Swift😊, s nekünk volt régi swift, ignis, SX4 és most Grand Vitara s egyikkel sem volt soha semmi gond ( kötelezõ szervízen kívül ), mind ahogy vettük úgy lett túladva, gyári állapotban, tökéletes kasznival.

Az tudom hogy, így hogy végigkövethettem az új modell ( S-Cross ) bevezetését és gyártását, ami rettentõ érdekes folyamat volt. Az biztos és megnyugtathatok mindenkit hogy a minõség áll mindenenek felett. Csak tökéletes autó kerül ki. A legkisebb hiba már botrány szint gyáron belül is. Megengedhetetlen.

De nyilván más autógyárakban is így van manapság, de érdekes lenne látni egy német céget, mert én csak a japókról tudok véleményt mondani.

FeikG
Ez nem véletlen.Ezért jók a törésteszteken,mivel gyûrõdnek.
Persze én is jobban szeretem,a nehéz,nagy kemény vasakat,de manapság olyat már nem csinálnak.
Az 505-öm 1650 kg volt és lepattant róla a Gellért hegy is😊

Master91
Nem úgy értem.

Régi swift kasznijáról kár beszélni, vastagabb ez a sor amit írok mint az egész kasztni össze gyûrve. Instant halál

Új Swiftet is ratyinak tartom a kasztni miatt.

Ha egy BMW-vel de még régebbi opellel is oda csapódsz valahova, ki bírod ( 93-as régi Astrával csapódott durván ~70-el haverom télen beton kerítésnek, 2 beton karó félbe törve, ~3 beton tömb össze törve, és sárvédõ-lökhárító-géptetõ csere kellett csak)
b-type
esztergomi Suzuki-t nem kell bemutatnom neked 😊, még ipari alpinista idõszakomban takarítottunk a gyáron belül, ...fényezés elõtt ujjal tönkre tudtad tenni a kasztnit, komolyan hihetetlen volt.
Kicsit igazságtalan a dolog, mivel más autógyárat nem láttam, de elképesztõ volt, hogy milyen gyenge nyomásra deformálódott.

”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Totti5
Nem értelek. Ha neked "vas" kell, akkor vegyél kamiont.

Master91
kasztniról beszéltünk csak 😄
FeikG
Pedig ha tudnád,hogy az egyik legjobb,legmegbízhatóbb kisautók egyike..
Láncos motor,jó futómû és még jól is van összerakva.

b-type
absz. igazat adok. a mai középkategóriás autók egy kialakult üzletfilozófia szerint készülnek, ami szinte ökölszabályként mûködik.

Master91
"Új" swiftet is ratyinak tartom, többibe tényleg jutott azért vas
FeikG
Ez talán a maiakra igaz is lehet.
Én véleményem szerint és hasonlóan a zenében is,a 80' évek párti vagyok.
Sztem akkoriban készültek a legjobb autók,meg még a 90-es évek elején.

b-type
Minden autó tud sz@r lenni, ha használtan veszed.
A bátyám elég átlagos ember, és qva sokat költ a a Peugeot-ra 😄D, a hugimék meg a Ford Focus-ra, mindkettõ hiteles és új autó volt.
Mindkettõ jó autó...nem fogom azt mondani hogy nem, csak több gondoskodást igényel mint egy Német, magam részérõl új autóm csak egy volt egy Chrysler PT, de több Honda és VW meg egy Volvo (soha többet 😊 )
Minden új autó jó autó egy ideig (na jó majdnem mind), 4-5 évesen jön ki a különbség...és aztán egy több és több.

Mindenki azt gondol amit akar, úgy is csak a közeli ismerõsöknek beszél ilyesmirõl az ember 😊

Totti5
Mi a baj vele? ( és ne a régi kocka swiftet mond, mert az a múlt... az új Swfit, SX4, az új SX4 ( S-Cross ), Kizashi, Grand Vitara a jelen már régóta )

Mindenkinek megvan a sajat velemenye, de aki szopott Toyotaval vagy BMW-vel, annak ugysem adod el a velemenyedet.
Ha mindenki ar/ertek aranyban valasztana autot, akkor csak Skodak, Fordok es Opelek lennenek az utakon.
Hiaba jo a japan, ha draga, hiaba jo a BMW/Audi/Mercedes, ha kibaszott draga.

Egy francia autot hajto atlagos ember kotelezo szervizre nem kolt annyit, mint egy reszecskeszuro a dizel BMW-be lenne, ha cserelni kell.
Mas, amikor vagyakrol beszelunk, mert igaz, almodni nem kerul semmibe, de a valosag kicsit mas, ha a vasarloero legnagyobb halmazat nezzuk.

http://gaborszantai.co.uk/

Master91
Suzuki kasztni, hmmmm <#csodalk>
b-type
Ezzel vitatkoznék 😊
szvsz!:
a német unalmas de az egyik legjobb.
Japán a világból kimegy motorikusan...de több törõdést igényel mint a német.
Olasz-Francia sok pénz, innen csak a legjobbakat venném és ha lehet azt is turbósan, ha már sokba kerül legyen értelme 😄 Diesel-ben jók egyszerû autónak is.
Az említett Peugeot 205, vagy egy Renault r5 turbó maxi(2)..és sok más is van ami nagyszerû.
De általánosságban a német autókat nagyon nehéz leverni, legendásan jó motorok sor4, sor6, V8...szinte mindegy milyen elrendezésben és benzinben diesel-ben egyaránt jók.
A Honda, Toyota, Subaru, Suzuki...stb nagyon jó motorokat gyárt, de kevéssé jó kihajtással, futómûvel és kasztnival.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

"már annyira csúnya,hogy attól szép😊"

Ezert nagy kedvencem a Nissan Juke 😄

FeikG
Igen van benne igazság.Bár vannak olyanok is,ami már annyira csúnya,hogy attól szép😊
a 90' években volt Belmondo féle P505 2.5 TD-m,gyõnyõrû volt,nem is tudom volt nála nagyobb kedvencem,félmillió km-ert raktam bele,talán a 205 1.9 GTI,amit ennyire szerettem még.
Vagy ott volt az F1-ben a Megane mint SC,na az se volt pite.

Amugy a francia autok a legszebbek szerintem, megha belul kerdojelesek is. A nemet unalamas, az olaszbol talan csak az Alfa, Del-Koreabol jon meg par erdekes design, Japan soha nem volt jo...

(most a megfizetheto kozepkategoriasokrol beszelek, nem Maserati, Jaguar, Aston szintrol...)

FeikG
Ez azért elég nagy tévedés!
A Francia motorokkal nemigen van gond,sõt!A futómû meg az összeszerelés az már egy más tészta.
Inkább a hazai "reszelõszerelõkkel" van a gond,alapban hánynak tõle,pedig csak tele van agyas megoldással,(szinte nem is normális)és ha ezt elfogadod,akkor már egészen más a helyzet.
Mondom ezt úgy,akinek 25 évig volt Francia autókereskedése,bontója és szervize<#worship>

a.carkey

A medve nem játék.

FeikG
Az

Norbi1990
Denso az japán nem?
FeikG
Inkább a peugeot használ bosh-t.
A renault olasz cuccokat,marelli,vagy hazai jagger,valeo,esetleg denso.
Bár tény elõfordul a renaultba is,de ez mindig attól függ,melyik országba exportálnak.

kajak ez a frizura jobban állna Haminek, mint ez a rövidített szarság...

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.

Jah merci motorok bah. Meg kell kérdezni pl Raikkönent, hogy akar-e merci motort😄 Lehet, hogy 100lóval többet tud, csak éppen nem bír ki egy versenyt mint anno😊 Rönyó meg elég megbízható. Ringen is elpukkant Rosberg alatt a cucc. Ennyi erõvel Hami is bukhatta volna a futamgyõzelmet emiatt. Sok tényezõs dolog ez, nem elég ha erõsebb. Milyen fogyasztással tud erõsebb lenni? Nem lesz nyerõ ha verseny felénél vissza kell tekerni a motort😊Erre is volt példa malajziában.

Lehet annyi, de akkor a fogyasztasa miatti sulykulonbseg pont lenullazza az elonyt.

Totti5
100 lóerõ tudjátok mennyi?😊 ez azt jelenti hogy úgy megy el a többek mellett mint most KERSel, vagyis jobban.

Ha lesz is eltérés akkor 10-20 lóerõ mint ahogy most is lehet ennyi, de minden gyártó másban erõsebb. Lehet neked lóerõben jobb motor, ha a másik gyártó másra helyezi a hangsúlyt és ezzel kompenzálja azt.

A lényeg hogy a 100 lóerõ egy méretes baromság.

Vagy Magnetti, igazabol nem is mindig a minoseggel van baj, mert az alkatreszek kihuznak tobb szazezer kilometerig, inkabb az osszeszereles...

Motorban jok a franciak, ezt meg az ADAC es a nemet auto fanok is elismerik (marmint nem a csolatasuak). Van is par kozos gyermekuk nemetekkel es japanokkal, igaz inkabb a sporolosabb kategoriakban.

Nightt
A Renault tud jo motorokat epiteni, azt mindig is tudott, nalluk a tobbivel van baj, foleg az elektronikaval, futomuvel.
(Vita megelozonek az elektronika trolloknak: tudom, h ugyanugy Bosch elektronika van a Renaultban is mint a nemet autokban, csak az a kulonbseg, hogy a Renault a legolcsobb elektronikat rendeli, mig a nemetek nem.)

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

Nightt
<#taps>

\"Nem a gyozelem, a reszvetel, hanem a fontos!\" avagy \"Nem a gyozelem, hanem az oszinte reszvetem.\"

A Renault-t mondjuk én sem értem... Hogy hogyan sikerült ilyen értelmes F1-es motort összehoznia, amikor az utcai technológiájuk az egyik leghulladékabb 😄

A Ferrarin azért nem csodálkozom, nem csak azért, mert Ferrari, inkább mert Fiat, nem véletlenül építettek annak idején már az oroszok is rájuk 😊
hát igen a mercédesz az nagyon tud autót gyártani. kicsit lekönnyítették a lendkereket hogy forgósabb legyen itt már eleve nyertek a kigyorsításoknál, a vezérmûtengelyek bügykeit olyan hegyesre reszelték amilyenre csak lehetett, a turbónyomást is megpiszkálták, így könnyen összejön a 100 lóerõ többlet.
na meg ne is emlitsem még az alacsony ellenállású dugattyúgyûrûket szinte én egy kézzel megforgatom a motort olyat csináltak a mérnökök semmi súrlódás.
elvitték felprogramoztatni mátraihoz, tekert kicsit a turbón, rádobtak egy simota légszûrõt meg egy koppány kipufogót bõvített leömlõkkel.
nyami megnyalom mind a 10 újjam a mérnöki zsenialitásuk elõtt.
A többiek elbújhatnak. a Reanult is meg a Ferrari is, nem tudnak motort építeni.

Peppus
Kell egy kis promo a Mercinek.. írhattak volna még durvább számot is.
Most minden oldalon ez a hatalmas hír.. Ettõl biztos emelkedett a Merci árfolyamat a tõzsdén 😛

pedobear

Tudomány, technika és gazdaság vegyes topic: http://sg.hu/forum/tema/1108932295

V43 1105

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Peppus
Szerencsére van valaki a mezõnyben, aki megakadályozza majd ebben:

😄

Dietrich
remélem is, hogy behúzza az ideit meg a többit is. 😊

Riberio:"Aztán létezik a V8 Supercars Ausztráliában, ahol ugyan vannak gyártók, de privát csapatok versenyeznek, és szerintem a földkerekség legjobb túraautó sorozata."

Teljesen egyetértek. És ha hozzáveszem, hogy a nagy 5ös mellett van egy Buttonunk, még van Webberünk, Rosberg, Hülkenberg, Perez, elég jó kis mezöny van itt, el vagyunk kényeztetve.

Master91:

Én mindig is az voltam😛
Ugy várom 2015öt, mint egy gyerek, fõleg Buttonnal, bár szegénynek nincsenek olyan jó emlékei a Hondáról😄
Perez nekem is kérdõjel.