Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
Az idei meki szar, ahogy az idei Williams is qurva gyenge. És még sorolhatnám ...
Persze, elment Schumacher a Ferraritól, és rögtön vébét nyertek, mert Kimi ennyivel jobb, mint Schumacher, és Kimi elment a McLarentől, és rögtön mindkét pilótájuk a VB címért harcolt úgy, hogy 1x nem döglött be alattuk az autó, mert annyira jól bánnak a motorral, mert Kimi kicsinálja az autóit. Igen ám, akkor viszont a pihenésből visszatérő Kimi, hogy a picsába nem esett ki mit tudom én mennyi futamon át, új rekordot felállítva, miközben többet előzött, mint bárki más, és így is tudott nyerni a Lotussal, ha annyira gyilkolja az autót és motort? :D
Tavaly jó autót épített a Williams, idén szart. Ők két évente mindent bedobnak és ált. jók, a jelenlegi körülményeik között simán képesek beáldozni az évet. A Ferrari 2007ben abban a szerencsében részesült, hogy a Meki csalt, viszont mindkét pilótájuk keményen versenyzett a vébé címért, piszkos trükköket alkalmazva egymás ellen - nem mintha a Ferrarinál nem ez lett volna ... -, és ezzel esélyt adott arra, hogy más húzza be a címet. Nem azért, mert Kimi jobb, mint Schumacher, hanem mert jókor volt jó helyen azért lett 2007ben bajnok a ferkával, miközben ez Schumachernek utoljára 2004ben jött össze. 2007ben sem azért volt megbízhatóbb a Meki, mert Hamilton és Alonso odament, hanem mert rájöttek mi is volt a gond korábban, plusz némi adat a más csapatoktól, és máris meg volt a győztes recept. Ha 2007ben Kimi marad a Mekiben, szerintem ott is bajnok esélyes, de ezt ugye már nem tudjuk meg. Egy biztos, nem miatta volt 2007ben olyan jó a ferka, hanem mert összejött nekik egy egész korrekt ki autó.
A Lotusnál Kimi rengeteg tapasztalattal megerősítve versenyzett, és a Lotus is egy elég korrekt, megbízható autó volt két éven át. Szerintem, jövőre is ugyanezt tudni fogja, vezessen ott Massa, vagy bárki. Viszont, az, hogy jövőre a Ferka behúzza-e, vagy megint Vettel lesz a bajnok, azt majd turbómotorok eldöntik. Az biztos, hogy erős motornak tűnik a Ferrari turbója, de hogy mennyire lesz megbízható? Sokat követel a FIA a csapatoktól, talán ezért IS igazolták le Kimit. Mert vagy nagyon jó lesz a motor, vagy átlagos, és ott akkor a pilótáknak kell valamit mutatni, ill. vagy megbízható lesz a motor, vagy nem. Ha egy átlagos, de megbízhatatlan motort készítettek, akkor kell oda két világbajnok, ha egy szuperjó, de megbízhatatlan motort készítettek, akkor meg az eredmények miatt kell oda két világbajnok, akik jól bánnak a technikával, hogy ha az egyik nem nyerne, nyerjen a másik, mint Prost és Senna esetében 88ban. Ha viszont qurva jó és megbízható motort épített a csapat, és még az autó is korrekt lesz, na akkor a csapat vébét szerintem behúzzák, minden más meg attól függ majd, hogy Vettelék és McLarenék mit hoztak össze.