Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
A többiek is a határon mentek, az abroncsaik határain. Vagy mondhatnám úgy is, hogy ezen köridők tartása mindenkinek "pihenés" volt. Én biztos vagyok benne, hogy normális gumikkal, amik értelmesebb tempónál nem kopnak szét két kör alatt, még jó pár másodperccel gyorsabbak lehettek volna. Nézd meg, pl 2009-ben a pole idő és a verseny leggyorsabb köre között nincs fél másodperc különbség... ilyet ma sehol nem látunk, egyik pályán se, mert annyira óvni kell a gumikat, hogy ha valaki úgy emberesen megnyomna egy kört, akkor köv kör végén mehetne boxba. Most mi volt? Leggyorsabb kör és kvali legjobb ideje között majdnem 6 sec... Én ebből arra következtetek (lehet hogy helytelenül), hogy ez a tempó mindenkinek csak egy "laza tötymörgés", és hogy a pilóta tudása legfeljebb csak annyiban befolyásolja a köridőket, hogy mennyire tud finoman bánni a gumikkal. De ez sem igaz, mert a csapat mondja meg, hogy mit menjen, és ha gyorsabban mer menni, mert úgy érzi többre is képes, akkor egyből szól a csapat, hogy ácsi. Hallottunk már párszor olyan rádiózást, hogy a pilóta nem érezte cserére érettnek a gumijait amikor megkérdezték (gondolom lassan jött volna a tervezett csere), ott gondolom a csapat lőtte be rosszul a pilóta stílusát, aki mehetett volna gyorsabban is. Meg olyanokat is hallunk hogy a csapat szól, hogy gyorsulni kéne kicsit, és simán végre is hajtja a pilóta, mert annyira lassú, hogy ez nem okoz neki problémát.
Szóval lehet, hogy Vettel kiemelkedik a mezőnyből, de nem egyedül. Szerintem egyáltalán nincs akkora különbség közte és a többiek között, mint amekkora most a versenyen volt. Véleményem szerint azzal a Vettel féle autóval a többi világbajnok is képes lett volna hasonló teljesítményre.