182111
  • mcmoha
    A még izgalmasabb versenyek érdekében már épül is egy új pálya :

• allock #145013
    Kíváncsi leszek hány motor lesz még életben az utolsó futamra.
  • bakkerman
  • G_ArchAngel #145011
  • Jeffjohnson
    Szerintem ez lesz a főpróbája annak, hogy bizonyos versenyek dupla pontot adnak. Korábban volt már erről szó, ha jól tudom Börninek volt valami hasonló ötlete. Lehet ezt tesztelik most. Valahogyan fenn kell tartani az érdeklődést. Tesztelési lehetőség lesz év közben?
  • mcmoha
  • Totti5
    Dupla pont inspiráló lehet ha van még matematikai esély. Ha nincs akkor nem oszt nem szoroz, ezen semmi nem múlik, de ha igen... na az show és ez kell.
  • bakkerman
    érdekes hogy ez a dupla pontszámos agyfasz pont jövőre kerül be,amikor az utolsó futam a dúsgazdag Abu Dhabiban lesz. Kell a show a rongyfejűeknek :)
  • V43 1105
    Pedig az egyik legszebb autó volt !

• IXEMGabeo
    sauberre rá sem ismertem:S mármint a 94-esre
  • Master91
  • Jeffjohnson
    vagy fizetési sapkának fordítani. Mint a major sportokban, bár az nem teljesen ugyanaz de az elv hasonló.
  • Jeffjohnson
    2 rövidebb verseny 1 hétvége alatt. Egyébként az sem hülyeség, amit az USA-ban csinálnak ha valaki nagyon elhúz beküldik a safety cart összerázza a mezőnyt aztán hajrá.
  • passatgt
    én meg vetteltől -2 pontot:D
  • Master91
    Én még a leggyorsabb körért adnék +1 pontot akár !
  • a.carkey
    Időmérő speciális lenne. Egyszerre kapna mindenki 1 órát, és érje el a legjobb időt. Az első tíz pedig kap 15-12-9-7-6-5-4-3-2-1 plusz pontot, majd másnap fordítva indulnak VB állás szerinti sorrendből.
  • IXEMGabeo
    Hmm., de szerintem ott is lenne pár csapat, aki rafináltkodna és direkt lassabban menne az időmérőn? Vagy ezt hogy tudnák kiküszöbölni?
  • Jeffjohnson
    A fordított sorrendű indulás az jó lenne. Sokkal izgalmasabb lenne, hogy ki, hogyan tudja áthámozni magát áthámozni a mezőnyön.
  • a.carkey
    Nos, mivel a motorok befagyasztva, a versenyzők meg stabilabbak, mint 25 éve, így nem tudom miért csodálkoztak fiáéknál, hogy Vettel ennyire el tudott húzni, ha még a Pirellit is magára hagyták.
  • IXEMGabeo
    jó ez a mostani rendszer is, mert a győzelem felértékelődött csak éppen, aki dominál az könnyebben el tud húzni...mondjuk enélkül is vb lett volna Vettel...
  • a.carkey
    Vagy ott nincs kvalifikáció, hanem az aktuális állás alapján fordított sorrendű indulás. :)
  • a.carkey
    Én visszavinném a 10-8-6-5-4-3-2-1-re. Az még korrekt volt. Aki ott el tudott húzni, na az tényleg jó volt.
  • IXEMGabeo
    jó, akkor nem azt a szót használom, hanem azt, hogy vezet végig mindenki előtt majd 2 győzelmi előnnyel...és akkor pont Abu Dhabiban milyen alapon duplázódik a pont? Ennél még az is jobb, ha a pole-t érő versenyző kap mondjuk 10 pontot. Azzal kiegyeznék és kész...
  • LeventeV
    Ha valaki egész évben dominál, akkor nem csak 49 pont előnye lesz. Lásd idén Vettelt. Csak a fél szezont dominálta, mégis mekkora előnye volt.
  • IXEMGabeo
    állandó rajtszám rendben, de ez a dupla pont ez szánalom:)))

egész évben valaki dominál van mondjuk 49 pont előnye és az utolsó futamon pont kiesik a másik nyer máris bukja a vb-t. Nem kicsit igazságtalan...
  • mcmoha
    A dupla pontszám tömény marhaság. Az állandó rajtszámok bevezetését én nem túlzottan értékelem de majd megszokjuk.
    (Újságíróink a költségsapka kifejezést igazán lecserélhetnék a magyarban régóta használatos költség(vetési) plafon-ra )
  • IXEMGabeo
    úristen van ennél lejjebb?:S
  • mcmoha
    Hát persze.
  • bakkerman
    ez tuti PS,bözsi arca ennél sokkal ráncosabb
  • a.carkey
    Nigel Mansell és a Red Five jutott eszembe. Meg az, hogy a Ferka évekig volt 27-28.
  • HTS s3rg1nh00
    na...
  • Tempest
    Komolyan kérdezed ?
  • mcmoha
    Ez is PS lenne?
  • Tempest
    Ki van színezve :
    Vett
    A másik meg egy ázsiai :Alo
  • a.carkey
  • a.carkey
    Kérdés, hogy ez mennyire PS? :D

• Tempest

Ne kelljen már le mennem erre a szintre .
  • IXEMGabeo
    nem a versenyző építi az autót, hanem a mérnökök, a tervezők, aerodinamikusok...

versenyzők csak visszajelzéseket adnak nyilvánvalóan Alonsonak van már annyi rutinja, hogy megfelelőeket adjon, de Raikkonenről is ezt tartják, hogy ilyen szinten szupertehetség. Hát még anno a Schumi, Barrichello páros
  • V43 1105
    Kocsis, menjél már innét ..
  • szimpiboy
    Már csak azért is megéri neki átigazolni a Ferrarihoz, mert köztudott, hogy elég szép prémiumokat kapnak akik vb-címeket hoznak a Ferrarinak, a legújabb Ferrarit megkapják ajándékba, ha hoz 3-4 címet búcsúzóul megkaphatja azt az autót is amivel az utolsó futamot teljesíthette.
    Minden legendának szükséges a Ferrari ahhoz hogy legenda lehessen később, ezt tudja Vettel is.