Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast-
sztem nem :))
ami jön csak saját vélemény:
A csapatoknak egyáltalán nem jó az ahogy most van. Egyébként nekem sem
Annak idején nem kellett volna sok, hogy sokkal többet érjenek el.
Bernie nagy zsonglör...keménykedtek a csapatok, az F1 üzleti jogok évtizedekre eladva, Bernie családja bebiztosítva..stb.
DE
...Bernie betolta Mosley-t konfrontálódni, létrehoztak F2-t, beígérték a GP2-s csapatokat, adtak támadási felületet, alku övezetet..
minden kész volt.
Bernie hátul nyilatkozgatott, hol ide-hol oda.
A végén beáldozta Mosley-t, és megalkudott a legnagyobb hallal, a Ferrari-val....ezzel gyakorlatilag lefejezte a FOTA külön sorozatát.
DE (mégegy)
szvsz ha komolyabb lett volna a FOTA elhatározás, akkor olyan nyomást kapott volna a részvényesek oldaláról, hogy sok minden történhetett volna.
Azok a 100 éves jogokat feldughatták volna a 'ggükbe, ha nincs Ferrari, nincs McLaren..Williams..stb.
pénzemberek, nyomtak volna Bernie-nek az ziher...csak egy darabig lehet nekik azt mondani, hogy nyugi-nyugi, rohadt nagy pénzről van szó...ami hirtelen lehet a semmi is.
Szal most van egy sokkal inkább cirkusz F1 mint valaha volt. biztonságos, barátságos, vállalható pénzverde.
Sok a tempó...faragunk itt-ott, legyen a gumi is jószr, hogy ne forszírozzák, előzni ott az egyenes.
kevés az izgalom...? 6 különböző győztes oké? legyen.
....
De (még1)
a kisebb csapatok már nagyot szívnak, a fizetendő díjjakkal, és a kevés leeső konccal....soha egy percig nem volt fontos az F2, vagy az érkező...esetleg meglévő kiscsapatok...a nézők 80% is szrik rájuk.
Sztem nagyon gáz a jelenlegi F1, mert túlságosan be lehet 'setupolni' (elnézést), és egyre inkább kolomplengetésnek tűnik a 'birkáknak' (én pl. mint néző ) amiből a pénz van.
Sztem semmi sem jó ahogy most van, sőt.
De azért nézem...de soha nem gondoltam volna hogy az után az öröm után amikor visszajött a slick, azt fogom mondani hogy inkább vissza a bordázott gumit.. :(